"Ultima scrisoare"

"Ultima scrisoare" | Autor: Soleil

Link direct la acest mesaj

Uneori e nevoie sa traim o viata de om pentru a ne da seama de ceea ce anume este important: lucruri poate marunte, dar la o privire mai atenta se dovedesc a fi mai pretioase decat o lada cu comori gasite intr-o insula pustie.
Alteori, avem sansa ca cineva care a aflat lucrul acesta inaintea noastra sa aiba priceperea si dorinta sa ni-l dezvaluie si noua. Tot ceea ce mai avem nevoie este sa ne deschidem mintea si sufletul pentru a-i auzi vorbele.
Un astfel de om este Gabriel Garcia Marquez care ne-a lasat tuturor o scrisoare cand a aflat ca va muri...

"Daca Dumnezeu ar uita pentru o clipa ca nu sunt decit o papusa de carpa si mi-ar oferi in dar o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ce gandesc, desi in definitiv as putea sa gandesc tot ce spun.
As da valoare lucrurilor marunte, dar nu pentru ce valoreaza ele, ci mai curand pentru ceea ce ele semnifica.
As dormi mai putin si as incerca sa visez mai mult, de-abia acum inteleg ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumina.
As merge in timp ce altii ar sta pe loc, as ramane treaz in timp ce toti ceilalti ar dormi.
As asculta in timp ce altii ar vorbi si, Doamne, cum m-as bucura de savoarea unei inghetate de ciocolata!
Daca Dumnezeu m-ar omeni cu o farama de viata, m-ar impinge de la spate in bataia soarelui, acoperindu-mi cu razele lui nu doar corpul, ci si sufletul.
Doamne, daca eu as avea o inima, mi-as scrie ura pe un cub de gheata si as astepta ca soarele sa-l topeasca.
As picta pe stele, cu un vis al lui Van Gogh, un poem de Benedetti si o serenada de Serrat pe care as oferi-o Lunii.
As uda trandafirii cu lacrimile mele ca sa pot simti durerea spinilor si sarutul de culoarea carnii al petalelor proaspete.
Doamne, daca as putea primi o farima de viata... N-as lasa sa treaca nici macar o zi fara sa le spun oamenilor ce iubesc, ca ii iubesc.
As convinge fiecare femeie si fiecare barbat ca la ei tin cel mai mult si as trai indragostit de iubire.
Barbatilor le-as dovedi cat de mult gresesc atunci cind cred ca nu trebuie sa se mai indragosteasca atunci cind imbatranesc, fara sa stie ca ei imbatranesc tocmai pentru ca inceteaza a se mai indragosti.
Unui copil i-as face cadou o pereche de aripi, dar l-as lasa sa invete singur a zbura.
Pe cei batrani i-as invata ca moartea nu vine odata cu virsta, ci odata cu uitarea.
In fond, si eu am invatat de la oameni atitea lucruri...
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe virful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este felul in care urci pantele abrupte spre varf.
Am invatat ca ori de cite ori un nou-nascut prinde cu pumnul lui mic, pentru prima oara, degetul mare al tatalui sau, il tine strins pentru totdeauna.
Am invatat ca doar un om are dreptul sa se mire cind vede un om cazut, dar de fapt ar trebui sa intinda mina sa-l ajute sa se ridice.
Sunt o multime de alte lucruri pe care as putea sa le invat de la voi, desi, realmente, multe nu imi mai vor servi la nimic, fiindca atunci cind ma vor pune la pastrare in acea cutie eu voi fi murit deja."

Cu mult drag si nu uitati sa visati, macar din cand in cand...

Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Cit e de adevarat...dar,din pacate,necazurile si problemele care ne asalteaza zi de zi nu ne prea lasa sa facem ce ne-am dori,devenim pe zi ce trece tot mai egoisti si mai lipsiti de dorinta de a ne "hrani" sufletul...

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Cat de adevarat!!! Dureros de adevarat!!!

Ma plangeam ca nu am pantofi pana cand, intr-o zi, am vazut un om fara picioare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Scrisoarea e foarte frumoasa, doar o mentiune, pentru ca Garcia e un drag al meu de demult. Nu el a scris-o, i-a fost atribuita, iar el a negat-o in mai multe rinduri.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Dupa ce am citit mesajul tau, am inceput sa caut informatii despre ceea ce ai spus tu, Andrada. Si se pare ca intr-adevar ai dreptate. Imi pare rau ca "v-am pacalit" in ceea ce priveste autorul, dar n-a fost cu intentie, ca nici eu nu stiam asta .
Oricum, scrisoarea tot frumoasa e, chiar daca nu ii apartine .
Va pupic si mersi pentru lamuriri, Andrada!

Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."

Mergi la inceput