retete cu carne de pui
Raspunsuri - Pagina 4
osna spune:
ariadne
curcan umplut I:
1 curcan,ficatul lui, 150gr.unt,sare,piper,250gr.ciuperci,patrunjel verde.
se prajeste ficatul in 50gr.unt, se scoate si se lasa sa se raceasca.
ciupercile taiate se calesc in 50gr. unt cu sare si piper.
cand sunt aproape gata se pune patrunjelul tocat.
se amesteca ciupercile( nu pe foc) cu ficatul taiat feliute subtiri si 50gr.unt frecat spuma.
cu aceasta compozitie se umple curcanul, se coase si se da la cuptor intr-o tava unsa cu restul de unt si supa de pasare.
temp. nu trebuie sa fie prea ridicata ca sa se patrunda bine , din cand in cand se unge cu zeama din tava, este gata cand sa rumenit bine.
curcan umplut cu migdale
:1 curcan, 40gr.unt, 2 oua, 50gr.migdale pisate, 30gr.stafide, 100 gr.pesmet, sare, 100 gr.smantana, 200 gr.unt.
se amesteca 40gr.unt frecat spuma cu ouale, migdalele pisate si se incorporeaza pesmetul, stafidele, sarea, turnand cate putina smantana.
cu compozitia respectiva se umple curcanul, se coase si se da la cuptor( identic ca la reteta de mai sus).
ligia13 spune:
Piept de pui cu susan
Tai carnea si o bati ca pt jnitele. Se da apoi prin ou si la sfarsit prin susan. (Se lipeste mult susan pe el- deci fi pregatita- si nu uita de sare , piper sau alte condimente preferate).
Se prajesc in ulei incins si mult .
Sunt delicioase atit calde cat si reci.
Garnitura potrivita - cartofi cu smintina - la cuptor.
Hmmmm!
Pofta buna!
osna spune:
pui cu legume-reteta 1
o ceapa mare
2catei usturoi
2 ardei grasi galbeni
2 ardei grasi rosii
300g dovlecei
maghiran
250g rosii proaspete sau din conserva
sare,piper,vegeta,boia
un pui mai mic
o legatura ceapa verde
o conserva de porumb(daca vrei si va place)
se toaca ceapa si usturoiul,ardeiul gras se taie cuburi iar dovleceii se taie betisoare.se pun legumele in vasul roman,maghiranul,200ml supa de legume sau apa +knorr de pasare,rosiile pasate.se taie carnea bucati si se condimenteaza cu sare,piper,vegeta...si ce mai vrei tu.se pune peste legume si se acopera cu capacul.se lasa 75-80 min la 200grade.dupa vreo 45-50min se adauga si ceapa verde cu porumbul daca vrei.
pui cu legume -reteta 2
un pui
2ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
4 rosii
6 cepe
100ml vin alb sec
6 linguri ulei
cimbru,dafin,sare,piper.
se taie puiul bucati care se rumenesc in tigaie.se pun in alta tigaie.se toarna vinul,se pune cimbru,o foaie de dafin,sare,piper si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit.ardeii se coc in acest timp si se taie fasii,rosiilese toaca,ceapa se toaca marunt si se pune la foc mic in tigaia cu uleiul ramas de la prajit.cand se face aurie ceapa pui si ardeii fasii iar dupa 10min si rosiile tocate.se fierbe la foc mic,amestecand uneori pina devine o crema.se toarna peste pui si se mai fierbe 20min.
osna spune:
initial postat de ralusan
2 piepti pui (4 jumatati piept pui), o cutie mare de smantana (Danone), o cana plina ochi de pesmet, ulei (preferabil de masline) sare, piper si alte condimente.
Pieptii ii bati ca pentru schnitzel (dar nu prea subtire), ii sarezi, condimentezi. Intr-o tava potrivita pui uleiul (sa nu fie mai mult de un deget caci iese prea grasa mancarea), asezi puiul, smantana o torni deasupra si o intinzi astfel incat sa acopere uniform carnea, apoi torni peste tot pesmetul (sa nu se mai vada smantana). La cuptor la foc potrivit va fi gata cam in 25 min. Pesmetul face o crusta crocanta deasupra pieptului, iar carnea iese suculenta. Este excelent cu garnitura de orez, legume sote!
Aceasta este baza...la aceasta puteti adauga cascaval, bacon.
osna spune:
initial postat de claudia a
PUI PE STICLA
Spal puiul, "il mangai" cu sare sau delikat...cu putin ulei sau unt...il pun pe o sticla de 'jumate plina cu apa...apoi puiul pe sticla il pun intr-o cratita cu apa la cuptor!!! se lasa la foc mic timp de 1ora jumate-2 ore (pana se rumeneste si este crocant)!
Atentie nu se completeaza cu apa rece cratita (doar cu apa calduta)!
e super crocant, e lipsit de grasimi (pentru ca se scurg toate in cratita) si e patruns in toate madularele...
Iar garnitura un mujdei de usturoi si piure!!!
osna spune:
initial postat de lulu77
ingrediente necesare: (circa 4 portii)
1 pui
2 cepe potrivite
2 ardei grasi ( unul verde si unul rosu)
2 rosii potrivite
1 vanata potrivita
1 dovlecel
puiul spalat, se portioneaza,se sareaz dupa gust si se aduga si alte condimente, piper ,boia iute ,busuioc
legumele tocate marunt se calesc putin in untdelemn pana devin aurii, nu le lasati pre mult la calit, sse sareaza si condimenteaza si ele dupa gust, se adauga patrunjel sau marar tocat, dupa gusturile fiecaruia.
in avsul de yena se pun legumele calite si deasupra lor se pun bucatile de pui, se aduga o canita mica de suc de rosii si se da la cuptor ptr aprox. 30- 40 minute.
legumele le puteti pune si crude in vasul de yena , vor iesii un pic fierte doar.
osna spune:
initial postat de marianar
pui umplut
Ingrediente: un pui mare, 150g ficat de pui, 150g ciuperci, 50ml ulei, 3 felii franzela, 2 oua, 3 cepe, 100ml lapte, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper.
Puiul se curata, se spala si se scot oasele de la piept fara a taia puiul. Se sareaza un pic si se lasa la rece pana se pregateste umplutura. Ceapa se toaca marunt, ficatul se taie bucati mici iar ciupercile felii subtiri. Toate se pun la prajit in ulei incins. Cand sunt gata se lasa la racit dupa care se adauga feliile de paine inmuiate in apa si bine stoarse. Se adauga un ou fiert taiat cubulete si un ou crud batut spuma. Se condimenteaza dupa gust, se adauga verdeata si se omogenizeaza compozitia. Cu aceasta compozitie se umple puiul, se coase, se unge cu ulei, se asaza intr-o tava si se introduce la cuptor pt. 45 min. In tava se pune un pic de apa si lapte. se stropeste din cand in cand cu sosul din tava pt. a se rumeni frumos. Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau prajiti si salata verde.
osna spune:
Pui umplut cu mere
O felie mai groasa paine alba
2 cepe mijlocii tocate mare
un mar cubulete mici
50g stafide
2-3 linguri porumb din doza
oregano
1ou
ceapa si merele se amesteca cu porumbul si se pun la calit intr-o lingura ulei.se lasa vreo 5 min apoi se condimenteaza cu sare,piper,oregano.se moaie painea in apa si se stoarce .ceapa se ia de pe foc si se amesteca cu painea si 1 ou crud.se umple puiul cu acest amesteca ,se prinde cu scobitori si se pune in tava unsa cu ulei si in care am turnat un paharel de apa.se lasa la cuptor cam 2 ore.
osna spune:
Originally posted by oanaD
Pui Umplut
Ingrediente:
- 1 pui
- 150 g slanina grasa
- 200 g ficat de pui
- 1 ceapa
- 1 chifla uscata
- 300 g carne tocata de porc
- 1 ou
- sare
- piper proaspat macinat
- 3 felii subtiri de slanina
- 100 g unt
- 200 g smantana
Puiul se pune pe un fund de lemn. Se indeparteaza cu atentie cu un cutit oasele pieptului.
Slanina se toaca marunt, ficatul se taie felii, chifla uscata se farama, totul se amesteca cu carnea tocata de porc, si cu oul.
Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
Cu amestecul obtinut se umple puiul. Feliile de slanina se leaga in jurul pieptului ( sau poti sa cosi pieptul ).
Puiul se pune intr-o tava si se da la cuptor cam o ora jumatate.
Se intoarce tot mereu si se stropeste cu unt lichid.
Cand e gata se scoate puiul iar zeama care a ramas in tava se amesteca cu smantana si poate fi folosita ca sos pentru friptura
Pofta buna
osna spune:
initial postat de madi
Curcan umplut
Umplutura
1. Umplutura cu ciuperci
Pentru un curcan marisor
400 de grame de ciperci proaspete
3-4 ceape
3 felii groase de pine (doar miezul) care se inmoie in lapte
3 oua
marar
sare
piper dupa gust
In ulei, se caleste ceapa cu ciupercile. Atunci cind sint bine calite, (dar nu arse!), se ia de pe foc, se adauga, in tigaie, miezul de pine inmuiat, cele 3 oua, sare, piper, dupa gust si marar tocat marunt. Totul se amesteca.
Aceasta umplutura se baga in curcan si se coase curcanul.
Curcanul se baga la cuptor. Cite kilograme are curcanul, atitea ore trebuie sa stea in cuptor.
Pentru a avea un aspect exterior frumos, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns penste tifon cu unt. De asemenea, din cind in cind, trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o culoare aramie, foarte frumoasa.
Umplutura cu maruntaie
Daca curcanul a avut pipota, inima si ficat, toate acestea se taie marunt si se calesc cu ceapa, la fel ca si ciupercile.
Atunci cind sint calite se adauga miez de piine inmuiat in lapte, sare, piper, oua, si marar tocat marunt.
Totul se amesteca si se introduce in curcan.
Dupa care se procedeaza la fel cu curcanul.