Cresa Titan 2 (Potcoava)
Pentru ca "operatiunea bona" treneaza, incercam sa gasim o cresa pentru Raducu (1,2 ani).
Pe langa noi (IOR) am gasit cresa Titan II (in spatele magazinului Potcoava, str.Tatarascu nr.10). La prima vedere pare OK ,am reusit sa vorbim cu o asistenta si cu o mamica ce avea copilul de 1 luna acolo iar prin parc nu am auzit nimic rau de aceasta cresa. Totusi, tinand cont de varsta lui Raducu si de faptul ca totusi e o cresa de stat (am inteles ca taxa e doar 29.000 lei pe zi), suntem cam circumspecti si incercam sa aflam mai multe informatii inainte de a merge
mai departe. Deci, are cineva dintre voi copilul aici sau stiti mai multe despre ea ? Am fi recunoscatori pentru orice informatie.
DeDe Mammma
Raspunsuri
monica spune:
dede, am trecut shi eu prin faza asta pâna a ma decide în final sa iau o bona. Am luat legatura cu câteva creshe din cartier. Pentru mine simplul fapt ca mi s-a spus ok, sunt relativ bine îngrijiti, nu sunt probleme majore..dar shtiti, vin totushi copii de absolut toate tipurile, inclusiv destul de multi tzigani..nu shtiu, m-a facut sa fug mâncând pamântul. Si acuma daca stau bine sa ma gândesc nici nu shtiu de ce atâta învershunare, ca la urma urmei shi tziganushii st la fel de dragalashi când sunt bebei..Abar n-am! Pur shi simplu m-a demoralizat ce mi-a spus interlocutoarea mea la mom. respectiv (era tot o asistenta).
Eventual mergi si viziteaza si interioarele si încearca sa gaseshti cât mai multe mamici cu copii la cresa aia.
Multa bafta!
Monica
mamica_gutuie spune:
Uuoooooffffff, mamicilor
Ma cam speriati nitel ca shi eu voi fi curand in situatsia voastra. Eu shi Pitica ne mutam speram foarte curand in Bucureshti shi nu shtim ce vom face legat de cresha sau dadaca . Acum, Nana (1 an shi 9 luni) shi cu mine o avem pe Mamarutsa , dadaca noastra de un an jumate dar nu o putem lua cu noi acolo.
Ashtept cu nerabdare ce mai avetsi de spus pe tema shi dede imi pare rau ca nu am avut nimic de ajutor voua.
Va pupam shi va tsinem pumnii
Nana mica shi a ei gutuie de mamica
cl spune:
quote:
Originally posted by monica
dede, am trecut shi eu prin faza asta pâna a ma decide în final sa iau o bona. Am luat legatura cu câteva creshe din cartier. Pentru mine simplul fapt ca mi s-a spus ok, sunt relativ bine îngrijiti, nu sunt probleme majore..dar shtiti, vin totushi copii de absolut toate tipurile, inclusiv destul de multi tzigani..nu shtiu, m-a facut sa fug mâncând pamântul. Si acuma daca stau bine sa ma gândesc nici nu shtiu de ce atâta învershunare, ca la urma urmei shi tziganushii st la fel de dragalashi când sunt bebei..Abar n-am! Pur shi simplu m-a demoralizat ce mi-a spus interlocutoarea mea la mom. respectiv (era tot o asistenta).
Eventual mergi si viziteaza si interioarele si încearca sa gaseshti cât mai multe mamici cu copii la cresa aia.
Multa bafta!
Monica
Monica, tzigani sunt peste tot, unii sunt de treaba si curati, altii nu! Ca toti oamenii! Boli poti lua si de la cineva care ti se pare super curat si in regula. Si la scoala ce vei face? Sau cand iti vei trimite copilul in tabara? De izolat nu ai cum sa-ti izolezi copilul. Si, chiar cu riscul de a ma abate de la subiect si a ma urechea moderatorii, am sa-ti povestesc doua intamplari din copilaria mea, cu tzigani.
1. Eram in clasa a-ntaia. Ma tot curta un coleg, un tziganus, care-mi provoca o repulsie...Odata a iesit invatatoarea a din clasa cateva minute. Tziganusul a venit la mine si m-a sarutat pe gura!!! Mi-a venit sa . Am fugit la toaleta si am scuipat si m-am spalat pana n-am mai putut.
2. Eram prin clasa a patra, mergeam in vacanta pe la bunica mea. In zona erau si tzigani. Cel mai bun prieten al meu era un tzigan, Ginel ( bunica mea ma tot certa ca ma jucam cu el). Bateam coclaurile impreuna, ne jucam impreuna, eram nedespartiti si a fost o adevarata prietenie. Odata m-a dus la el in casa. Am ramas impietrita in pragul casei!!! O asa mizerie si saracie nu mai vazusem de cand sunt! Iar bunica lui era inconjurata de o groaza de puradei goi si desculti! L-a certat ca m-a adus in casa, iar el s-a rastit la ea si batrana n-a mai spus nimic. M-a mirat faptul ca el era atat de curat, cand in casa era ce era. Era un copil destept care vroia sa faca ceva in viata. Si am apreciat la el loialitatea, adevarata prietenie dezinteresata! Monica, n-am luat nici o boala, ca m-am jucat cu un tzigan.
Sper sa nu se interpreteze gresit ceea ce am spus si cer scuze pentru devierea de la subiect.
Dede, parerea mea, daca tie ti se pare in regula cresa, poti incerca, chiar daca sunt si tziganusi. Daca personalul este de treaba si se ocupa de ei, du-l pe Raducu. Nu avem cum sa-i ferim de cele rele mereu pe copii, dar putem sa-i invatam cum sa procedeze in anumite situatii.
,
Claudia
carina spune:
Nu stiu nimic despre cresa despre care intrebi tu (nici nu as avea de unde), insa si noi am incercat sa o ducem pe Carina la o cresa particulara, fff renumita si minunata si tot am avut probleme. In primul rand sunt destul de mici ca sa poata sta si in loc strain si fara mami, apoi sunt totusi destul de mari sa isi dea seama ca se intampla ceva cu ei (sunt dusi si lasati acolo:-(((), iar in al treilea rand grija pe care le-o acorda ingrijitoarele nu e nici pe departe ceea ce oricare dintre noi si-ar dori pentru copilul sau. Eu am stat in prima zi ceva timp cu ea, timp in care ingrijitoarele s-au purtat ok , apoi am plecat si la intoarcere (ele nu m-au vazut) mi-am vazut odorul urcat pe un scaun de plasti cu care s-a rostogolit in secunda urmatoare iar tipele nu au facut nimic (nici macar nu au scos scaunele din camera). In plus Carina e destul de crizata de cand am dus-o la gradi sa nu care cumva sa ma piarda astfel incat si noaptea imi face prezenta din ora in ora sa vada daca mai sunt cu ea sau nu. Dupa parerea mea, cred ca e de preferat o bona cvare sa vina acasa, cu care copilul as se obisnuiasca treptat si care sa nu fie nevoita sa aiba grija de inca 3 sau 4 copii pe langa Raducu. E intr-adevar greu de gasit(noi tot asta facem acum) dar cred ca e solutia cea mai buna pana la varsta la care pot merge la gradinita. Pentru bone ati incercat agentiile de plasare a fortelor de munca cu acest specific? In Cluj sunt cateva agentii de astea care au o baza de date bine pusa la punct din care tu poti alege. Spor la cautat sau bafta la cresa!
Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai
dede spune:
Mamicilor, multam !
Nu ne-am hotarat inca cum o sa facem : mergem pe 2 planuri bona si gradinita - fiecare are avantaje si dezavantaje, asa ca noi tot speram sa gasim solutia potrivita (cresa perfecta sau bona ideala - ce ne facem daca le gasim pe amandoua ?!?! :D:D:D - ). Parerea mea este ca tine si de noroc, deocamdata nu suntem chiar atat presati, asa ca mai tatonam terenul.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri !
DeDe Mammma
MadyCM spune:
Si eu am cochetat cu ideea acelei crese, insa pana la urma m-am hotarat la alta mult mai apropiata de servici...
Insa, din ce am vizitat, din sectorul 3 aceea mi s-a parut cea mai buna! In primul rand mi s-a parut foarte curata (cel putin in ziua in care am fost eu asta...), cat am stat acolo nu am auzit plans de copil (era ora somnului insa), asistenta a fost foarte rabdatoare si desi am intors-o din drum deoarece voia sa plece acasa a stat si mi-a explicat totul cu rabdare. Am auzit si lucruri bune, dar am auzit si de un copil care a slabit ingrozitor acolo... Nu stiu ce sa-ti spun... Probabil oricum e si prea tarziu raspunsul meu...
Pe 4-5 vom incepe si noi cresa si.... revenim cu amanunte. Asa cum spuneam am optat pana la urma pentru cresa Ciobanasului in primul rand pentru ca este foarte aproape de serviciu iar asta era foarte important pentru mine...
Pupici!
Corina si bb Matei