Cum ne indreptam copii ?

Cum ne indreptam copii ? | Autor: adaca

Link direct la acest mesaj

Gemenii mei au venit de la gradinita cu un nou vocabular. Ceea ce noi nu folosim acasa. Educatoarele s-au plans la mine. Le-am explicat ca noi nu vorbim asa si ca mai sunt mame care se plang de copii lor ca au inceput sa le spuna proasto, tampito, injura,etc.
Voi ati patit la fel?

VOTEAZA RARES IOAN Ia te uita ce pot face http://concurs.pampers.ro/profile/6410

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Buna. Fetita mea inca nu merge la gradinita, nu stiu cum as reactiona daca ar veni acasa cu un asa vocabular... Cred ca i-as explica de cateva ori ca nu e frumos sa vorbeasca asa, doar nici noi nu vorbim asa cu ea, si daca continua sa vorbeasca urat, as pedepsi-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Copii nu au dopuri in urechi, si reproduc cuvinte pe care le aud, nu neaparat acasa sau la gradinita, ci si pe strada, la locul de joaca...
Noi am rezolvat problema (cand a aparut, la fiul meu mai mare) spunandu-i ca sunt niste cuvinte foarte urate si e rusine sa le folosesti, ca de-aia nici mama si nici tata nu le folosesc. Ar trebui sa le fie rusine si celor care spun astfel de cuvinte, si ca toata lumea rade de ei cand ii aude cum vorbesc.... A functionat de minune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

La ai mei li se pare foarte funny si interesant cuvantul 'caca'. Si il folosesc cand mi-e lumea mai draga. Modifica poezioare ca sa bage cuvantul caca, zic pur si simplu 'caca' de 'tz'ori. Pe mine ma dispera, ei rad si se distreaza de paraca au facut cea mai buna gluma. Le-am explicat ca nu e frumos, ca e un cuvant urat si ca nici eu nici tati cu vorbim asa. Am incercat sa-i ignor (rezultat 0!). Le-am zis la un moment dat ca la noi in casa nu se vorbeste asa si daca vor sa vorbeasca asa, sa iasa pe hol, pe scari, sa stea pe covoras cu pisica vecinilor (nu stiu daca a fost cea mai stralucita idee, dar asta mi-a venit in cap). Nu le-am zis-o tipand la ei, ci pe un ton foarte calm, explicandu-le ca au de ales. Ori vorbesc frumos, cum se vorbeste la noi in casa, ori ies pe hol si spun caca pana nu mai pot. N-as putea spune ca am avut succese raspunatoare cu vreouna din metode. Deocamdata ma bucur ca au 'colectat' doar asta. Rares mi-a spus ca un coleg de-al lor de la gradi a spus 'caca' si doamne l-a certat, ca nu e frumos. L-am intrebat daca pe el l-a certat si a spus ca nu, ca el nu vorbeste urat (deci la gradi nu, dar acasa da...). M-am facut de toate culorile zilele trecute, cand eram intr-un supermarket, la casa, lume nu foarte multa, acustica buna, ai mei in caruturile de cumparaturi, vorbeau unul cu celalalt. Toti din jur se uitau la ei cu zambetul pe buze, cand incep sa-si spuna (R. catre Bianca)"Esti un bebelush!"(B:) "Ba tu esti un bebelush!" R:"Ba tu esti un partzulel!"

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=14" target="_blank">Clipe de viatza - gemei pupaciosi

Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Copii nu au dopuri in urechi, si reproduc cuvinte pe care le aud, nu neaparat acasa sau la gradinita, ci si pe strada, la locul de joaca...
Noi am rezolvat problema (cand a aparut, la fiul meu mai mare) spunandu-i ca sunt niste cuvinte foarte urate si e rusine sa le folosesti, ca de-aia nici mama si nici tata nu le folosesc. Ar trebui sa le fie rusine si celor care spun astfel de cuvinte, si ca toata lumea rade de ei cand ii aude cum vorbesc.... A functionat de minune.

Tisina

Si la noi a functionat metoda asta. Atat doar ca uneori ma intreba de nu stiu toti copii ca e urat, de ce nu ii invata parintii bunele maniere (a aflat de curand de codul bunelor maniere si ma tot zapaceste)

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

Eu le-am spus ca ii scot afara. Ca o sa doarma pe scari si s-au speria putin. Darius nu mai vorbeste urat, Caius mai scapa cate o perla.

VOTEAZA RARES IOAN Ia te uita ce pot face http://concurs.pampers.ro/profile/6410
Pentru cei ce m-au votat MULTUMESC si un pupic dulceeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

E normal ca un copil sa reproduca din cuvintele auzite. Caca este pentru ei cel mai urit lucru pe care il inteleg, pentru ca il vad si pentru ca stiu sigur ca daca il spun, vorbesc urit... asa ca, il folosesc ca pe o arma atunci cind au nevoie de asa ceva. Fetitele mele au avut perioade, intre 2 ani si ceva si 4 ani, adica cea de-a doua inca mai este in aceasta etapa, in care, la suparare sau cind vor sa atraga atentia, repeta in nestire pipi sau caca... Singurul lucru pe care l-am spus si inca il mai spun este sa se duca in baie, pentru ca acolo se face si una si alta si, cu usa inchisa, sa-l repete cit poftesc, daca asa poftesc. Se duc, repeta, se intorc si... gata! Cit despre celelalte cuvinte urite, ele sint urite pentru noi, pentru cei mai multi pitici sint doar cuvinte auzite si atit. Le repeta pentru ca s-au prins din observatii ca sint urite si pentru ca, in general, adultii ii cearta sau chiar ii pedepsesc (asta inseamna atentie si copilul de aceasta virsta face orice pentru a capta atentia celor din jur, chiar daca o are deja de partea lui). Daca ar fi intrebati blind ce inseamna aceste cuvinte pentru ei si de ce simt nevoia sa le foloseasca... nu: cine te-a invatat, de ce le spui, nu-i frumos, esti pedepsit ca le-ai spus... probabil ca nu ar sti sa spuna nici ce inseamna si nici de ce le folosesc. Daca nu stiu, atunci trebuie explicate, odata explicate ar trebui intrebat copilul cum s-ar simti daca cineva i le-ar adresa lui... si dupa ce toate aceste lucruri ar fi bine intelese, copilul ar alege daca le mai spune sau nu si cui da si cui nu... Daca alege totusi sa le spuna si unor persoane anume, trebuie aflat de la el de ce? Si tot asa, prin eliminare, s-ar ajunge la cauza, care odata rezolvata sau inalaturata, ar aduce dupa sine si disparitia efectului - adica folosirea de catre copil a acestor cuvinte. Faptul ca e certat sau pedepsit, fie si simpla dezabrobare de pe fata parintelui poate sa fie o pedeapsa pentru copil... nu face decit sa agraveze efectul, neactionind asupra cauzelor care l-au produs.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Zilele trecute eram cu fetita intr-un grup de copilasi cu mamicile lor. Si se trezeste puiu meu sa spuna : Sunt infocata. Am ramas traznita; eu nici nu foloesc cuvantul asta. O mamica se uita la mine contrariata si i-am explicat ca nu de la mine l-a auzit.
Chiar mi-a fost jena.

Ii mai face o placere deosebita sa spuna : Scuipat

Cand era micuta m-a intrebat ce a facut un ins cand l-a vazut scuipand, iar eu i-am zis, specificandu-i ca este cah sa faci asa.

Drept urmare, cand se supara pe mine, spune : Scuipat.

De fiecare data ii repet ca e rusine sa vorbeasca asa.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fata mea injura in olandeza de pe la 2 ani
abia cand a invatat sa il pronunte pe "r" ne-am prins ce zicea. tot certa papusile si nu stiam ce le zice.

nu ai cum sa previi asta, copiii repeta ce aud de la alti copii sau alti adulti. cred ca ideea e sa nu faci mare caz ca sa nu te tachineze apoi cu "perlele"

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

fata mea injura in olandeza de pe la 2 ani
abia cand a invatat sa il pronunte pe "r" ne-am prins ce zicea. tot certa papusile si nu stiam ce le zice.

nu ai cum sa previi asta, copiii repeta ce aud de la alti copii sau alti adulti. cred ca ideea e sa nu faci mare caz ca sa nu te tachineze apoi cu "perlele"

Nu o cert, ii spun doar ca este rusine sau nu este frumos.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

Am observat ca daca nu le dai atentie nu mai repeta.
Darius cand avea cam 2 anisori, tot spunea p.... Cred ca intr-un minut rostea cuvantul asta de 20 de ori. Eu inebuneam. Mama mea mi-a spus sa nu il mai bag in seama. Asa am afcut si se pare ca in cateva zile la uitat.

http://adaca.piczo.com/ http://adaca.piczo.com/ http://adaca.piczo.com/

AVEM NEVOIE SI SAPTAMANA ASTA DE VOTUL VOSTRU *** NU VA COSTA NIMIC
Pentru cei ce m-au votat MULTUMESC si un pupic dulceeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mergi la inceput