termometru auricular/pt frunte performant?

termometru auricular/pt frunte performant? | Autor: IreneCAM

Link direct la acest mesaj

De cateva zile caut un termometru auricular sau pt frunte care sa nu dea erori mari. Cele pe care le-am gasit in farmacii pana acum indicau variatii foarte mari (de ordinul gradelor) intre masuratori consecutive (le-am testat pe sotu':D). Totusi, as vrea sa cumpar unul, pentru ca la noi luatul temperaturii intrarectal a devenit un calvar, numai cand ma vede cu el in mana incepe sa urle:(.
Rugamintea mea este, daca ati folosit astfel de termomentre, sa-mi recomandati o marca...
(Daca mai exista pe undeva un subiect similar, imi pare rau, nu merge cautarea:((()

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Irene, eu am termometru Petit Teraillon. Acum pot spune ca sunt multumita. Spun acum pentru ca la inceput, acum vreun an - nu stiu de ce - nu reuseam sa-i iau temperatura corect, imi tot dadea de ordinul 33-34 de grade. Si acum mai "prind" cate o temperatura de asta dar in general afiseaza corect, corect la cateva liniute, 2-3 (ceea ce mi se pare nesemnificativ - cum ar fi 38.0 sau 38.2). Ii pot lua de multe ori la rand ca se afiseaza imediat, in cateva secunde. E important sa tii termometrul perpendicular pe suprafata. Si inca ceva, la nivelul pielii pe maini sau picioare poate arata 33 sau 34.
Noi l-am cumparat exact din aceleasi motive, efectiv era un chin sa-i iau intrarectal. Si asa imi pot face o idee instantanee despre situatie. Daca am dubii ii iau si rectal dar n-a fost cazul pana acum.
Asa ca eu sunt multumita si-am eliminat un stres. Daca intrebi insa un medic, marea majoritate vor spune ca n-au incredere.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am un Braun thermoscan (model mai vechi, de acum vreo 5 ani). sunt ff multumita de el. singurul lucru pe care l-am schimbat a fost protectiile de plastic, atat.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cand erau copiii mici am folosit un Braun. Nu indica de doua ori la fel, dar variatia era mica - 38.2-38.4 asa ca era clar 38 si-un pic. Ce importanta ar avea 1 zecime? Rectal nu l-am luat niciodata temperatura. De vre-un an a binevoit sa se strice dn-ul Braun si de reparat n-au vrut cei de la reprezentanta, asa ca folosim un termometru normal tinut la subrat. Baiatul cel mare sta singur (are 6 ani) iar pe cel mic il iau in brate, pun desene la televizor, termometrul la subrat si..gata. Ieftin si corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

pt frunte am f bun ca nu trebuie sa-l atingi sau sa-l trezesti noaptea de la Sensiblue ! suna la ei si intreaba daca au...m-a costat cam 200 lei

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Multumesc pt raspunsuri. Am cumparat, am utilizat:D, sunt foarte multumita. N-am gasit Braun sau Teraillon, cum ma dusesem hotarata sa iau...am luat un Tefal, pe care l-am si verificat apoi cu un termometru clasic, cu mercur. Aplicand scara de echivalenta intre temp auriculara si cea axilara, a rezultat aceeasi temperatura, cu cele doua instrumente. Am descoperit si potentiale surse de erori (termometrul e f sensibil cand e dus dintr-o camera in alta si cand i se scoate bateria, in aceste cazuri se fac masuratori dupa 30 min.), probabil ca asta mi se intampla cand obtineam erori f mari

Mergi la inceput