obezitatea la copii

obezitatea la copii | Autor: niccooll04

Link direct la acest mesaj

incep prin a imi cere scuze daca a mai fost vreun subiect referitor la obezitate ( eu nu am reusit sa il gasesc) .
Pe scurt sa va spun despre ce e vorba , am doi copii 16 si 11 ani si amandoi au probleme cu greutatea .Fata e cea mai mare dintre ei si are 1.65m si 68 kg , iar baiatul 1.64 m si 70 kg .
Am ajuns acuma la spital cu el din cauza unei viroze respiratorii , si au inceput sa ii faca toate testele pentru obezitate , asteptam analizele , dar cert este ca azi ni s-a spus ca prezinta caracteristicile unui copil de 14 ani ( si el are numai 11 ).
Nu e un copil static , mereu e activ , alearga pe afara , nu pot sa spun ca are preferinte alimentare iesite din comun ( dar eu ii suspectez ca isi cumpara pe ascuns gustari " ineterzise").
Daca mai sunt parinti care se confrunta cu problema asta , si au reusit cumva sa gaseasca un remediu si sa aibe rezultate , va rog frumos sa nu le impartasiti si noua
va multumes frumos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Daca un copil are un parinte grasut are sanse 20% sa fie si el plinut, daca are ambii parinti grasuti are sanse 40% sa fie grasut/obez.La asta adaugi bunicii, colegii...si ai rezultatul.
Celulele adipoase se formeaza in copilarie - timpuriu - atunci cand mamele si bunicile fug dupa copii si ii indoapa dupa care cu ele ramai toata viata si le tot umpli sau maresti.Mai bine sa planga mama de mila ca esti slab in copilarie si dupa esti sanatos si frumos o viata intreaga decat sa fi o viata intreaga plinut si sa te lupti cu aceasta problema plus cu diabetul si alte boli datorate in mare masura nutritiei defectuoase. Cand copii ajung la scoala, cazul copiilor tai, stau si cate 8 ore in banca, dupa mai stau acasa vreo 2-3 ore la tv/calculator sau sa-si faca lectiile - total 10-11 ore statice, la care adaugi 8-9 ore de somn si raman putine ore de activitate efectiva. Poate ii ducem la scoala cu masina si fiindca este inorat nu iesim afara mai taie 1 ora, si sport nu facem fiindca nu are cine sa-i duca la inot/balet/dansuri/tenis..etc... Asa ca avem reteta perfecta pentru copii pufosi si viitori adulti bolnavi.
Indiferent de ce a fost, nu-i timpul pierdut, copii tai trebuie sa faca sport fiindca sanatatea este cea mai importanta si sa reduci drastic consumul de carbohidrati albi in familie: fainoase de orice fel, cartofi albi, orez si zahar ( cu toate derivatele ).
Pentru baiat foarte recomandat este inotul iar pentru fetita incerca un sport care sa o solicite la fel de mult: inot, volei, dans - nu sport doar de sezon gen mergem la patinaj odata pe saptamana!
Mai este si varianta sa aiba o dereglare dar cred ca-i putin probabil atata timp cat amandoi sunt plinuti - este cred regimul de viata pe care l-ati dus voi ca familie !
In primul rand voi parintii de dragul lor trebuie sa va schimbati obiceiurile alimentare si sa faceti toata familia miscare.
Se poate si merita fiindca vreti sa fiti sanatosi sa va bucurati multi ani de viata si de tot ce va ofera:)
Va doresc multa sanatate si sa sti ca orice invat are si dezvat!

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihharo spune:

Frumos spus ... si eu am un copil cu o greutate un pic cam mare pentru varsta lui (dar si inaltimea e mai mare) si muncim, cu regim alimentar deocamdata si cu plimbari pe jos, pentru ca suntem leneeeeesi, asa ca de sport nu poate fi inca vorba, deocamdata... esential este sa constientizam problema si s-o luam din timp, altfel e mai dificil. Baiatul meu are un coleg de gradinita care e marisor bine, si zau daca nu-mi vine cateodata s-o trag pe mama lui de maneca... daca ea singura nu-si da seama cat rau ii face, macar sa-i deschida cineva ochii. Ca, pana la urma, tot copiii saracii au de suferit, mai tarziu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Nicccool, eu aveam la 11 ani 1.67 si tot vreo 68 de kg. Dupa un regim usor, si dupa instalarea pubertatii, am tot slabit, fara cine stie ce sport, pana la 20 de ani cand aveam 1.77 si 58 de kg. Dar celulele adipoase au ramas, si acum, la 32 de ani, cu un copil, ma lupt cu ele, sunt intr-o continua dieta. Am 74 kg si imi vine sa sparg oglinda si inconstienta parintilor care imi dadeau sa mamanc cartofi prajiti in untura, varza calita in untura, prajituri si 7 sandivisuri la masa de seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Celulele adipoase se formeaza in copilarie - timpuriu - atunci cand mamele si bunicile fug dupa copii si ii indoapa dupa care cu ele ramai toata viata si le tot umpli sau maresti.Mai bine sa planga mama de mila ca esti slab in copilarie si dupa esti sanatos si frumos o viata intreaga decat sa fi o viata intreaga plinut si sa te lupti cu aceasta problema plus cu diabetul si alte boli datorate in mare masura nutritiei defectuoase.

Probleme cu greutatea risca sa aiba ORICE copil care are probleme de alimentatie si aici intra si cei care sunt indopati sau li se permite sa se indoape si in egala masura cei totalmente nemancaciosi si foarte foarte slabi, care nici ei nu se alimenteaza corect.

Si ma explic. un copil indopat sau lasat sa se indoape, intr-o familie cu obiceiuri alimentare proaste ,e clara treaba, nu e nimic de explicat.

Un copil mic ce traieste cu aer , ca sunt si exemplare din astea spre disperarea parintilor (eu am fost unul din asta ), ei acolo , metabolismul lui se formeaza pe ideea de valorificare la maximum a ceea ce mananca, si asa ramane toata viata. El primeste calorii cat un organism infometat si se adapteaza,valorificand la maximum si nici asa nu e bine. si astia nu sunt copiii slabuti, care papa normal comparativ cu varsta / greutatea lor, ci sunt acei copii mici carora chiar le lipseste total apetitul, care mananca foarte putin.

La pubertare si imediat dupa se regleaza apetitul. Tot la pubertate apar problemele de greutate la multi copii cu greutate normala sau slabuti , adica la aia care nu-s obezi din copilaria mica.drept dovada, nu prea auzi de adolescent / adult sanatos clinic lispit de apetit in halul in care sunt lipsiti de apetit unii copii de doi trei ani.

Odata reglat apetitul, organismul celor care traiau cu te miri ce , obisnuit sa valorifice fiecare calorie, este bombardat cu un numar prea mare de calorii fata de ce era obisnuit sa gestioneze si apar problemele. Acestea sunt persoanele adulte care au impresia ca se ingrasa si de la apa.

Ca dovada, nu prea auzi de tineri,adulti care sa se vaite ca sunt prea slabi (evident, decat cele cateva exceptii de confirma regula),in schimb mai toate ne vaitam de un kg , doua in plus. Unde e numarul relativ mare de gradinari slabuti si fara pofta de mancare de altadata?

Si daca nu ma credeti, poate unele dintre noi avem probleme , mai mici sau mai mari cu greutatea. si daca ne intrebam mamicile, unele dintre noi vom avea surpriza sa ni se spuna ca nu mancam mai nimic in primii ani de viata, sau ca mancam normal si aveam o greutate normala.

Prea putine dintre cele care vrem sa dam unu, zece kile jos am fost din start de mici dolofane si rotunjoare, unele am fost totalmente nemancacioase.

Concluzia e, dupa parerea mea si-a aluia nutritionist de mi-a zis ce va zic si voua e ca trebuie sa incercam sa le implementam la astia mici o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos inca de bebelusi , sa incercam sa corectam deficientele de alimentatie , fie ca tind spre o extrema sau alta din punct de vedere al apetitului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui flaviutza

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Celulele adipoase se formeaza in copilarie - timpuriu - atunci cand mamele si bunicile fug dupa copii si ii indoapa dupa care cu ele ramai toata viata si le tot umpli sau maresti.Mai bine sa planga mama de mila ca esti slab in copilarie si dupa esti sanatos si frumos o viata intreaga decat sa fi o viata intreaga plinut si sa te lupti cu aceasta problema plus cu diabetul si alte boli datorate in mare masura nutritiei defectuoase.

Probleme cu greutatea risca sa aiba ORICE copil care are probleme de alimentatie si aici intra si cei care sunt indopati sau li se permite sa se indoape si in egala masura cei totalmente nemancaciosi si foarte foarte slabi, care nici ei nu se alimenteaza corect.

Si ma explic. un copil indopat sau lasat sa se indoape, intr-o familie cu obiceiuri alimentare proaste ,e clara treaba, nu e nimic de explicat.

Un copil mic ce traieste cu aer , ca sunt si exemplare din astea spre disperarea parintilor (eu am fost unul din asta ), ei acolo , metabolismul lui se formeaza pe ideea de valorificare la maximum a ceea ce mananca, si asa ramane toata viata.

La pubertare si imediat dupa se regleaza apetitul. Tot la pubertate apar problemele de greutate la multi copii cu greutate normala sau slabuti , adica la aia care nu-s obezi din copilaria mica.drept dovada, nu prea auzi de adolescent / adult sanatos clinic lispit de apetit in halul in care sunt lipsiti de apetit unii copii de doi trei ani.Tot din acelasi motiv, unii copii dolofani micuti, la pubertate se lungesc, slabesc, le scade apetitul exagerat.

Odata reglat apetitul, organismul celor care traiau cu te miri ce , obisnuit sa valorifice fiecare calorie, este bombardat cu un numar prea mare de calorii fata de ce era obisnuit sa gestioneze si apar problemele. Acestea sunt persoanele adulte care au impresia ca se ingrasa si de la apa.

Ca dovada, nu prea auzi de tineri,adulti care sa se vaite ca sunt prea slabi (evident, decat cele cateva exceptii de confirma regula),in schimb mai toate ne vaitam de un kg , doua in plus. Unde e numarul relativ mare de gradinari slabuti si fara pofta de mancare de altadata?

Si daca nu ma credeti, poate unele dintre noi avem probleme , mai mici sau mai mari cu greutatea. si daca ne intrebam mamicile, unele dintre noi vom avea surpriza sa ni se spuna ca nu mancam mai nimic in primii ani de viata, sau ca mancam normal si aveam o greutate normala.

Prea putine dintre cele care vrem sa dam unu, zece kile jos am fost din start de mici dolofane si rotunjoare, unele am fost totalmente nemancacioase.

Concluzia e, dupa parerea mea si-a aluia nutritionist de mi-a zis ce va zic si voua e ca trebuie sa incercam sa le implementam la astia mici o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos inca de bebelusi , sa incercam sa corectam deficientele de alimentatie , fie ca tind spre o extrema sau alta din punct de vedere al apetitului.

Mergi la inceput