Film de pe video pe CD
Sal'tare
Am fost la o nunta si vreau sa trag cele doua casete video trase cu aceasta ocazie pe CD-uri, indiferent de formatul ales. Nu am si nici nu am vreun gand sa-mi cumpar video si, oricum, e mult mai practic manevrand CD-uri in loc de casete VHS.
Nu sunt sigur daca Microsoft Movie Maker face asa ceva, si as prefera totusi formatele clasice (mpeg, asf, avi, mov, divx) pentru a vedea totul cu playerele si codec-urile deja instalate.
Imi poate da cineva o sugestie, un sfat?
Se poate chiar si contra-cost daca poate face transformarea cineva dintre voi.
Multumesc anticipat!
Catalin
Si pe mine ma intereseaza asta! Am auzit ca trebuie un cablu de legatura la TV, nu stiu cum se numeste decat in franceza! Un prieten din Ro a facut asta, dar nu stiu unde! Dar sigur se poate! Sper ca cineva va raspunde si la problema asta, pe site.
Cu bine
Mihaela & Ruxandra
OtiliaLia spune:
Este necesara o placa de captura video.
Am facut treaba asta cu caseta video de la nunta. Calitatea e redusa (sau daca vreti calitate dimensiunea fisierelor va fi foarte mare). Dureaza de-ti vine sa te omori, iar in final (ghinionul meu) cand am ajuns aici nu am avut aceleasi programe cu care am lucrat in tara, iar singurul pe care il aveam identic, nu voia sa se instaleze decat pe japoneza (desi in tara l-am avut pe engleza instalat, de pe acelasi CD (asta e o magarie a sistemului de operare japonez, instaleaza daca e varianta in jp direct varianta jp ). Dupa zeci de ore pierdute in cautarea decodoarelor, am reusit si eu sa-mi vad nunta aici pe calculator !
SIgur exista pe undeva centre care fac traba asta. Intrebati pe la cei care fac fiulmarile video pentru nunti.
OtiliaLia spune:
Placa de captura de video nu era a mea, era imprumutata de la un prieten care a si vandut-o dupa aia, ca nu avea nevoie de tunner TV pe computer
mara26 spune:
Salut la toata lumea. Am intrat putzin in locul la sotie :)) dar am vazut problemele voastre cu captura video.
1.Trebuie sa avetzi neaparat o placa de captura video (tuner TV de exemplu) sau o placa video desteapta cu video in. Placile de captura tv au si un program cu care putetzi sa capturatzi de pe video in format avi. sau cel putzin asa am eu.
2.mai trebuiesc cablurile si spatziu pa hard cam 80Gb pt.2 ore de film.
RECOMAND sa vorbitzi cu Mos Craciun sa va cumparatzi un DVD WRITER sa nu mai fie nevoie sa comprimatzi fisierele si nici sa pierdetzi timp cu ele. Formatul DVD va permite sa vizionatzi la o calitate buna amintirile voastre la o calitate buna. Reamintesc pe un DVD scrietzi 4,7 GB de informatzie in loc de 80MB. Daca nu va permitetzi (costa cam 300$), tragetzi filmul pe HDD si apoi va ducetzi la cineva cu el sa-l "arda" pe DVD.
ORICUM. pentru familia dv. merita investitzia.
SFAT: instalatzi DC++ si pe huburi o sa gasitzi si mai multe programele cu care sa facetzi treaba. Daca vor, va pot ajuta si baietzii pe DC++, dar cam rar.
Daca nu am fost foarte explicit, ma putetzi contacta prin acest site, (o sa-mi spuna sotia), iar daca m-am dat prea ATOATESTIUTOR........SCUZEE, dar am vrut sa ajut.
Poate o sa fac intr-o zi si o fapta buna sa va ard eu pe DVD, dar stiu ca stau rau cu timpul si nu vreau sa promit. Va las ca ....pa,
NUMELE?......a, da :)) Silviu
Catalin spune:
Silviu (sau daca se mai pricepe cineva din Bucuresti), eu am filmul pe caseta si nu am placa de captura video la comp... cel putin deocamdata. Incerc sa imprumut una dar nu stiu daca as face o treaba buna de unul singur.
Am inteles ca dureaza destul de mult timp, desi pe mine nu ma intereseaza acum sa am toate cele 4 ore pe CD... daca as reusi sa fac o selectie de maxim o jumatate de ora, banuiesc ca ar dura si mai putin toata operatiunea de trecere pe CD, nu?
Nu ma deranjeaza sa platesc acest serviciu, sau sa dau o bere... vreau sa rezolv cumva problema asta...
Multumesc anticipat!
Catalin
Think pink!
Laura _Oprescu spune:
noi inregistram filmele pe camera video digitala, iar transferul pe PC se face print-un cablu FIrewire...daca e ceea ce te intereseaza iti pot da mai multe detalii...
CameliaH spune:
Daca nu ati rezolvat sotul meu face asa ceva contra cost nu stiu acum sa va zic pretul (ca nu e acasa) dar sigur vi le face. Deci, care doriti, dati cu PM.
Toate bune!
expertú spune:
Ma bag si eu in seama daca mai e de actualitate subiectul sau daca intereseaza pe cineva eu fac asa ceva acasa...
...asa ca astept raspunsuri de la voi pe forum sau mail: expert_bazat@k.ro
roandre spune:
Va salut!
As vrea sa ma ajutati si pe mine daca stiti....am un film pe caseta minidv...am placa de captura, am Ulead Studio 6.0...am copiat filmul in calculator. As dori sa fac un montaj simplu, adica sa impart filmul in clipuri mai mici (asta stiu) si apoi sa le editez si sa le lipesc....Cum pot sa lipesc toate clipuletele rezultate?
Multumesc pt atentie!
Llaura spune:
Buna,
Eu fac asta cu Ulead Movie Factory, se poate edita fiecare clip, apoi se "lipesc", se adauga meniu, etc. Calitatea cea mai buna e DVD, dar merge acceptabil si daca faci video CD, eu am facut in ambele feluri.
Apropo de captura, n-am facut decat de la camera digitala prin firewire, cu Movie Factory si nu cu Windows Movie Maker care nu stiu de ce la mine crapa la captura, si direct format DVD, se poate alege din lista.
Nu stiu daca ti-am fost de ajutor, bafta.