buna! ieri m-am pomenit cu ditai herpesul la buza
. problema este ca inca alaptez. va rog, imi poate spune cineva ce probleme pot fi pt bebita, daca sunt. daca e bine sa continui alaptatul sau...ce sa fac???
multumesc!
Mamica fericita de Filip (06.03.2007) si Anastasia (03.08.2008)
Am gugalit un pic si am gasit ca si contraindicatie de alaptare doar herpesul localizat la nivelul mamelonului. Si eu am avut herpes labial dar nu mi-am pus problema sa nu alaptez.Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Doar ai grija sa nu o pupi, sa nu te atingi pe buze si pe urma pe ea... Baietelul meu a facut prima eruptie pe la 9 luni (clar l-a luat de la mine, dar din fericire nu a facut mai devreme) si n-a fost deloc placut pentru ca la copii mici se manifesta altfel (febra, gurita inflamata). Nu intrerupe alaptatul pentru ca nu are nicio treaba, doar ai mare grija la igiena, eventual poarta tot timpul o masca in prejma fetitei.
Cred ca e bine sa continui cu alaptatul, pentru ca ii vei transmite anticorpii tai.
Dar fii atenta sa nu o pupi, sa nu folosesti acelasi tacam sau pahar impreuna cu altcineva din familie si mai ales, spala-te pe maini des! Astea sunt valabile pentru oricine din familie, ca ei pot sa fie purtatori sanatosi.
Buna, n-as vrea sa te alarmez, dar zic sa ceri sfatul medicului. Faza e ca tocmai am citit pe Daily Mail un caz tragic despre transmiterea virusului de herpes de la mama la copil. Bine, acolo era vorba chiar de un nou-nascut, dar e bine sa iei masuri de precautie. Insanatosire grabnica!
Jackie, probabil era vorba despre herpes genital, care intr-adevar se transmite la nou-nascut. Cel labial se transmite prin saliva.Ani de
Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele