isi roade unghiile

isi roade unghiile | Autor: alexandra71

Link direct la acest mesaj

Fetelor, dati-mi un sfat.De aproape doua saptamani nu i-am mai taiat unghiile pentru ca nu am ce sa tai. Si le roade la gradinita. Acasa il supraveghez indeaproape, vorbesc cu el explicandu-i ca nu e bine ce face. Imi promite ca n-o sa mai faca dar a doua zi o ia de la capat. Mentionez ca are 3 ani si 9 luni. Orice sfat e binevenit.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

alexandra,ambii mei copiii fac si au facut acest lucru.Alexandru a avut doua perioade din acestea,una la gradinita si alta la scoala.Am observat ca facea asta cand era mai stresat si il certam mai des ca era neatent.Ulterior a avut preocupari si din lipsa de timp liber si ganduri aiurea,a uitat sa-si mai roada unghiile,acum si-i le taie.
Luana face exact ca baietelul tau...noi de mai mult de jumatate de an nu am decupat unghiutele,nici de la maini si de cele mai multe ori nici de la picioruse.Si are 5 ani deja.Am amenintato cu cate si mai cate,ca va arata ca o vrajitoare,cu degetele descarnate,ca vor fugi baietii de ea,ca nu va mai putea avea unghii lungi si date cu rosu ca mine,ca ii vor aparea viermi sub unghiute,ca ii vor cadea degetele....d e g e a b a...vorbe in vant.Concluzia mea este ca imita ceea ce vede la colegii de clasa de la gradinita.E destul sa faca unul asta,ca toti fac la fel.Si ca sa intaresc afirmatia asta,sa iti zic ca aseara am surprinso bagand degetelul in nasuc si apoi in gurita...crezi ca dupa perdaful ce i l-am tinut nu va mai face?Da' de unde?Am observat ca de la o vreme unghiutele au inceput sa mai creasca putintel...probabil ca rosul unghiutelor va fi luat in curand de chestia de aseara...
Asa ca eu zic ca nu prea ai ce face,decat daca ii dai cu ardei iute pe unghiute si cand le baga in gurita sa-l usture ori cu ceva amar,ori sa i le bandajezi,pur si simplu...ca pe vorbe...pana nu trece damblaua,slabe sanse.
Mult succes!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

De acord ca poate sa vada la gradi, dar eu ce sa ma fac cu fetita mea (1 an si 10 luni) care sta acasa cu bunica ei si a inceput sa-si roada unghiile de aproximativ 2 saptamani??? Ea unde a vazut??? Ca noi nu ne-am ros unghiile neam de neamul nostru iar fratele ei niciodata.
I-am dat cu mavala stop de cateva ori(care m-a ajutat inca de la prima aplicare s-o scap de suptul degetului ) dar acum, degeaba.
Degeaba i-am spus si eu ca ramane fara deget, fara unghie, ca vine gandacelul etc.etc.....nu stiu ce sa mai fac....
Si in cazul nostru la fel, nu mai avem ce sa taiem la unghii.....
In fine, vineri si luni stau acasa si intentionez sa folosesc mavala, in 4 zile poate ca o sa reusim sa scapam de urata indeletnicire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Baiatul meu de 3 ani si-a ros unghiile timp de 3-4 luni dar rau de tot, brusc a renuntat singur la obiceiul asta.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Revin...
Liliann,eu am mentionat gradinita dat fiind faptul ca si baietelul alexandrei si fiica mea,sunt studenti la gradinita si cred ca imitatia e caracteristica varstei lor.La fetita ta nu stiu care ar putea fi cauza...se poate sa fie un stres,eu una mi-as explica rosul unghiutelor ca fiind un tic nervos ca ramane cu bunica,poate nu ii place compania ei,poate ar vrea mai mult cu tine si tatal ei...este ceva...fac afirmatii nestiind despre ce este vorba si spun la modul general,ca nu va cunosc.Fa niste sapaturi sa afli o cauza,s-ar putea sa fi surprinsa(bunica o obliga sa foloseasca olita,cumva?)
maraki,exact asta vroiam sa spun si eu,au perioade care vin,tin si pleaca...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sotul meu si-a ros unghiile pana la 37 de ani. Brusc a incetat sa si le mai roada ca sa fie exemplu pentru fetita cea mare care si le rodea si ea. Dar degeaba...Diana si-a ros unghiile de la 3-4 ani oana pe la 10-11, unori schiar si acum le mai rontaie...si are 12 si jumatate.

Silvia are 5 ani jumate si practica rosul unghiilor de pe la 2 ani. Asa ac eu nu mai tai unghii de 3 ani! Eu am incercat sa nu o cert, i-am explicat frumos ce se intampla, ca se poate imbolnavi, chiar uneori si le rodea atat de tare ca o durea si avea nevoie de pansament. Dar tot nu a incetat. Le roade in continuare. Eu iti spun sincer ca nu sunt de acord cu nici o metoda cu ardei iute, cearta, etc. Cand va vrea sa renunte, va renunta. Cand va fi motivata. Asa ca si sotul meu si ca Diana.
Silvia isi mananca si ea "mizeria" din nasuc...aici are un raspuns foarte "tare" la intrebarea de ce mananca: "pentru ca nu sunt expirati!" Asa ca eu nu imi mai bat capul...toate trec...atunci cand ei sunt pregatiti.

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

si eu mi-am ros unghiile in copilarie.o perioada lunga ...pana la adolescenta cand din dorinta de avea si eu unghii frumoase am renuntat cu chiu cu vai.
si mi le rodeam la fel cand eram stresata si tin minte ca mi le rodeam la filme cand actiunea ma tinea cu sufletul la gura.
nu stiu nici eu ce as face daca copilul meu ar incepe sa-si roada unghiile mai ales ca stiu cat de greu am renuntat eu si la ce varsta(cand imi umblau ochii dupa baieti).iti doresc sa gasesti metoda si daca o gasesti sa ne dai si noua de veste ca nu stii cand ne trebuie.
va pup
multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

rosul unghiilor, este un tic....si poate indica o problemuta.

am vazut copii, dar si adulti facnd acest lucru, si ghiciti ce? isi rodeau unghiile findca nu aveau ocupatii. poate ca nu-i valabil in toate cazurile, dar daca un copil deseneaza sau e antrenat intr-un joc, are mainile ocupate si uita sa-mi mai rotunjeasca unghiile cu dintisorii.

incearca sa-l tii ocupat, sa-i dai ceva de facut, ceva ce-i place. cand esti la bucatarie lasa-l sa te ajute....solutii sunt.

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

eu mi-am ros unghiile in copilarie o perioada lunga ...pana la liceu cand din dorinta de avea si eu unghii frumoase am renuntat cu chiu cu vai;
Matei se pare ca imi urmeaza exemplul; are 3 ani si 2 luni, si el e la gradi, iar eu nu i-am mai taiat unchiile de vreo 2 luni pentru ca nu am ce taia
Am incercat cu tot felul de substante de la farmacie care ajuta la stoparea acestui obicei si...........degeaba.
Se scutura din toate incheieturile cand da de gustul foarte amar de pe unghii (din cauza solutiei) si tot nu se lasa.
Asa ca, cred ca o sa ma las pagubas.
Ii mai atrag din cand in cand atentia sa nu mai bage mainele in gura si............cam atat

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

rosul unghiilor, este un tic....si poate indica o problemuta.

am vazut copii, dar si adulti facnd acest lucru, si ghiciti ce? isi rodeau unghiile findca nu aveau ocupatii. poate ca nu-i valabil in toate cazurile, dar daca un copil deseneaza sau e antrenat intr-un joc, are mainile ocupate si uita sa-mi mai rotunjeasca unghiile cu dintisorii.

incearca sa-l tii ocupat, sa-i dai ceva de facut, ceva ce-i place. cand esti la bucatarie lasa-l sa te ajute....solutii sunt.

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Asta imi aduce aminte de o povestioara simpatica pe care i-am citit-o Silviei de cateva ori. O avem intr-o carte cu 365 de povestioare si am dat intamplator peste ea, intr-o seara cautand ce sa citim.
Povestioara este despre un barbat caruia ii placea sa isi roada unghiile. Dar le rodea atunci cand nu avea ocupatie. Si pana era la munca, era ocupat...apoi venea acasa si mai avea el timp liber dar nu destul sa isi roada toate unghiile. Dar a intrat omul in concediu si in 2 saptamani din lipsa de ocupatie si-a ros unghiile de la maini apoi mainile,a a trecut la unghiile de la picioare si apoi si-a ros picioarele, apoi burta si pana la urma capul astfel incat nu a mai ramas nimic din el . Normal ca Silvia a zis ca nu crede, ca e doar o poveste si ca ea oricum nu trece mai departe de unghii.

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

.Nu o sa va placa ce va spunLa varsta de un an am inceput sa-mi rod unghiile...prin imitatie (tatal meu isi rodea unghiile...acum nu si le mai roade!)Parintii mei au incercat de toate..clasicul ardei iute (imi placea!), solutii anti-ros (nu erau in Rom la acea vreme, dar noi eram in strainatate asa ca am avut parte si de ele!). Nu a mers! Au incercat toate metodele sa ma convinga...nu a mers. Am crescut...s-a incercat si metoda cu "uite nu te poti da cu lac de unghii ca celelalte fete"...nu a mers...nu a mers nimic. Prin clasa a 11-a m-am gandit eu ca am ceva "la tartacuta" si m-am dus singura la psiholog...care mi-a zis ca nu am vreo problema ca este un tic!M-am urmarit...mi le rod cand sunt foarte atenta la ceva ...nu cand sunt plictisita, nu cand sunt tensionata, nu cand sunt nervoasa...cand sunt atenta sau concentrata! Am incercat unghii false, constructie pe unghie (si mi-am distrus si mai rau unghiile). Inainte de asta am fost la un dermatolog pentru ca cineva mi-a zis ca poate fi si vreo micoza sau ceva de acest gen...m-am intors dezamagita pentru ca mi s-a spus ca am unghiile atat de afectate de ros incat daca nu le mai rod se vor reface de abia in doi ani.... Singura perioada in care nu le-am ros a fost in facultate cand aveam sesiune (eram cu tigara intr-o mana si cursurile in alta...nu prea aveam cum sa rod!). Asa ca am unghii ca naiba, mi-e rusine sa le vada altii, le ascund si desi sunt frustrata de chestia asta...tot ma trezesc cu ele in gura. Mor de frica sa nu ma vada fata mea care are un an si 5 luni si niste unghii superbe...si doar asa ajung sa ma mai controlez....poate ma las intr-un final datorita ei!.
Vreau sa va spun atat...e un obicei al naibii de prost de care te lasi foarte greu sau deloc asa ca incercati chiat tot ce puteti incerca ...poate la voi va functiona..pe masura ce creste copilul devine dinc e in ce mai greu...tata isi da si azi cu pumnii in cap ca din cauza lui am inceput ...iar euca nu ma mai pot opri!

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput