Analize uzuale???

Analize uzuale??? | Autor: kokiy

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un sfat ... medicul baietelului lipseste pana saptamana viitoare,iar eu vreau sa-i fac analize de sange si copro la Medlife,la telefon mi-a spus sa-i fac analizele uzuale... neavand o recomandare de la pediatru nu stiu care sunt analizele uzuale si nu vreau sa-mi fie incarcat buletinul de analize ... vreau doar sa vad daca are ceva carente de Ca,Fe,Mg si ce'o mai fi ... ultimele analize i le-am facut cand avea 1an ...

Mai am o intrebare ...la copro ies toti parazitii sau trebuie sa cer anliza ptr. fiecare in parte ...

Multumesc anticipat

Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar
Bazar pentru Sonia si Andrei
Si ingerii au nevoie de ajutor !
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Calciul, fierul si magneziul intra in analizele uzuale. Pe langa acestea se mai face si hemoleucograma (include hemoglobina care poate arata o anemie si numarul de leucocite care arata daca are vreo infectie in corp), VSH-ul si fibrinogenul (cresc si ele daca e vreo infectie, inflamatie), ASLO(depinde si de varsta copilului sau daca a avut cumva streptococ in gat iese o valoare mai mare), TGO si TGP care arata functia ficatului; ureea,creatinina si acidul uric sunt pentru rinichi, sumar de urina si urocultura, exudat faringian. Cam astea stiu ca le face doctorita baietelului meu si zice ca sunt tot uzuale.
Coproparazitologicul este unul singur si iese orice parazit daca e cazul. Si mai poti sa faci si coprocultura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Sunt profesionisti la Medlife si nu te vor incarca aiurea:)
Copro orice medic bun iti va recomnda sa faci de mai multe ori, chiar si de 3-4 ori fiindca poate sa nu se vada la prima analiza ( parazitii pot sa iasa o zi da una ba din fundulet! au si ei fitze )
Ai incredere si o sa fie bine! dar de ce te grabesti? o saptamana este prea mult sa astepti? se simte rau copilul?

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Multumesc pentru raspunsuri ...

Ma grabesc sa le fac repede in primul rand pentru sanatatea copilului ...mi se pare ca are un regres in dezvoltarea motorie ...eu ,ca o mama paranoica o pun pe seama intarcarii...are 1,8 ani,si l-am intarcat acum vreo 3 saptamani ...desi in prima saptamana mi-a baut bine lapte cu cana si manca 2iaurturi pe zi,acum nu mai vrea nici un strop de lapte,ia pierit si pofta de mancare,iaurt abia mananca unul ...a avut si inainte probleme cu asimilarea calciului si a trebuit sa ne dea D3 pastilute ...ca problema motorie ,nu prea se tine bine pe picioare ,de o saptamana merge impiedicat tot timpul,are dese accidente ,se loveste de tocuri ,cade pe jos ...cu mersul a inceput tarziu ,la 1an si 4luni ... totusi ce-l face asa impiedicat dintr-o data ??? nu are alte probleme,e vesel,se joaca,doarme mai bine de cand l-am intarcat ...

Daca credeti ca sunt alte cauze, puteti sa va dati cu parerea ,nu ma supar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

E bine ca-i faci si analizele. Dar problema motorie ma gandesc ca nu este din cauza lipsei de calciu. Cel mai bine este sa-l vada si un medic!
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Uzuale sunt hemoleucograma completa , probele inflamatorii , sumar de urina , probe hepatice(astea nu intra in analizele uzuale din spital).
PT. problemele astea pe care le descrii cel mai bine este sa mergi la un neurolog.
A , pt. calciu , magneziu , ionograma serica.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tudorr spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Uzuale sunt hemoleucograma completa , probele inflamatorii , sumar de urina , probe hepatice(astea nu intra in analizele uzuale din spital).
PT. problemele astea pe care le descrii cel mai bine este sa mergi la un neurolog.
A , pt. calciu , magneziu , ionograma serica.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**
E adevarat ca de multe ori indivizii nu ies la copro decit daca ai norocul sa-i prinzi io asa am inteles si ca de multe ori trebuie sa repeti analiza ca nu ies din prima ?

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Creatinkinaza stiu ca semnaleaza problemele musculare (asta legat de slabiciunea de care zici, caderi frecvente). Eu daca as fi in locul tau as merge la un neurolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabi spune:

salutare,
coproparazitologicul trebuie facut de trei ori la inteval de o saptamana ca sa fii sigura si poti sa mai faci antigen giardia(de obicei asta iese mai greu la examenul copro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Cei de la Medlife fac analize de sange copiilor mici doar cu o trimitere de la pediatru ...asa ca, mai asteptam un pic ...

O sa cerem pediatrului sa facem si exudat ... o sa incerc sa ajung la neurolog la Budimex ...

Mergi la inceput