Petitie-Referendum Elvetia privind circulatia RO
(primit pe mail):
"Pétition contre la campagne d'affichage de l'UDC pour le référendum du 8 février" - Petitie contra campaniei UDC privind referendumul din 8/02/09:
Dragi prieteni,
Va invit sa semnati initiativa noastra cetateneasca impotriva campaniei duse de Uniunea democratica de Centru (dreapta nationalista elvetiana) pentru referendumul ce va avea loc in Elvetia pe data de 8 februarie. Poporul elvetian va decide daca acordurile bilaterale care au fost semnate cu celelalte state ale Uniunii Europene pot fi extinse si la Romania si Bulgaria precum si acorduri de libera circulatie (Elvetia nu face parte din Uniunea Europeana, dar negociaza cu fiecare stat in parte acorduri bilaterale).
UDC-ul a lansat campania sa impotriva extinderii liberei circulatii catre Romania si Bulgaria, iar afisele reprezinta o jignire la adresa celor doua popoare, Romania si Bulgaria fiind reprezentate ca niste ciori care vin sa fure Elvetia.
Zeci de cetateni elvetieni si romani au semnat deja aceasta petitie pe care o vom adresa presedintelui Confederatiei precum si membrilor guvernului.
Contam pe ajutorul dumneavoastra, nu ezitati sa transmiteti mesajul si prietenilor dumneavoastra.
Puteti semna petitia la adresa :
http://www.casa-romanilor.ch/lettre-ouverte-pour-le-referendum-8-fevrier-2009
http://www.casa-romanilor.ch/unterschriften-signatures-semnaturi
lui David Andrei 4.5 ani si 34+
Raspunsuri
kariguld spune:
daca s-ar stii cate rele au facut unii roamni in Elvetia....atunci poate ca le-am dat dreptate celor care cer restrictionarea. poate...
consider ca fiecare tara este libera sa adopte masurile de protectie pe care le considera pentru cetatenii ei.
in Germania nu poti sa stai ilegal, imediat ce ai ajuns aici tre sa mergi la politie si sa te anunti. nu merge ca in Italia , Spania...stau multi la negru, luni de zile...chiar ani.
din aceasta cauza tari ca Germania, Austria, Elvetia si altele isi iau masuri "atat de severe".
eu am calatorit mult in Elvetia in ultimul an, si nu am avut probleme niciodata.
Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
spic de grau spune:
Kari - in principiu, legea franceza spune acelasi lucru - daca vrei sa ramai mai mult de o luna parca in Fr, trebuie sa mergi la Politie sa declari unde stai si ce surse de venit ai.
Practic - ma indoiesc ca multi fac asta.
E drept ce spui tu: fiecare tara are dreptul sa decida cine intra pe teritoriul ei.
Unii romani nu sunt tocmai icoane de pus in biserica.
Eu vad ce fac pe aici, ca mi-e jena efectiv si sunt la fel de revoltata ca si francezii localnici. Nu e corect sa ocupe spatii abuziv, sa intre cu rulotele si sa se lege la curent, sa intre in curtile rezidentelor (blocurilor) si sa isi faca nevoile prin boscheti (am vazut in rezidenta mea, si ma ustura la buzunar intretinerea parcului in care se gaseste ea, si mi-e mila efectiv cnd vad ca unii isi bat joc fara pic de jena de banii si de munca altora).
Deci - pana aici sunt de acord cu tine! Nu TOTI romanii merita sa fie tratati ca oameni.
Dar stii ce ma doare? Cnd vad afisul ca romanii sunt considerati TOTI ca ciori.
De ce sa fie romanul tratat ca natie ca cioara?
Eu imi amintesc cum eram tratata la Ambasada Fr la Bucuresti inainte sa se dea drept de libera trecere, ca am asteptat in frig de mi-a intrat os prin os.... De ce sa treaca si ai mei prin asta daca vor dori sa faca o excursie in Elvetia?
Eu - daca e dinspre mine - nu am nici o problema in a calatori in Elvetia. O pot face oricand ca rezident in Franta.
Insa - ma seaca efectiv poza aia cu ciorile si ideea ca poate vreodata, cineva drag mie ar vrea sa calatoreasca prin Elvetia si ar trebui sa stea in frig in fata Ambasadei.
Voila!
lui David Andrei 4.5 ani si 34+
CampariSoda spune:
Kari, petitia NU e impotriva referendumului ci impotriva unei campanii electorale a unui asha zis partid de centru (dreapta, vai de capul lor), unde sunt pictate niste ciori care sfashie Elvetia. E in acelasi stil cu penultima campanie care a avut un afish cu niste oi albe care ii dadeau shuturi in posterior unei oi negre.
Pe mine una nu ma deranjeaza sa limiteze intrarea si permisele de shedere si ale mamelor dumnealor daca vor. Afisul insa este insultant pentru bulgarii si romanii care muncesc in Elvetia de le sar capacele.
blue eyes spune:
Despre acordul privind libera circulatie a cetatenilor din Romania si Bulgaria http://www.casa-romanilor.ch/ce-inseamna-acordul-privind-libera-circulatie-elvetia-ue-2-si-referendumul-din-8-februarie-2009
SVP exagereaza intotdeauna, dar temerile lor se oglindesc in sondajul aparut ieri in telejurnal: 49% din elvetienii germani sunt contra acceptarii liberei circulatii a romanilor si a bulgarilor, in jur de 50% din elvetienii francezi si 60%! din elvetienii italieni. Trageti si voi concluzia cum va iesi pe 8 februarie. Ticinezii sunt cei mai inspaimantati, in Italia romanii nu au o imagine tocmai buna, iar Elvetia e al naibii de atragatoare din punct de vedere economic si social.
Elvetia este una dintre cele mai sigure tari si vrea sa ramana ca atare.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
miraklucker spune:
....... Nu e singurul afis de acest gen. Nu de mult s-a votat legea cu privire la invatamantul obligatoriu de la 4 ani. Adica primul an de gradinita sa fie obligatoriu, (acum e doar facultativ, cu toate ca 85% din copii merg la gradinita). Nu vreti sa stiti ce placate cu copii inlacrimati si speriati vedeai peste tot.
Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE (07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
Drei dinge sind uns aud dem Paradies geblieben: die Sterne der Nacht, die Blumen des Tages und die Augen der Kinder
kariguld spune:
fetelor, nici io nu-s de acord cu acel panou cu ciori, dar nu-i vina noastra ca s-a afisat acolo. din fericire!
acum extremisti si rasisti exista peste tot. si needucati!
Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw
blue eyes spune:
Eu am vazut panoul cu pricina abia ieri; eu ma mut sambata, asa ca in afara de cutii nu vad mare lucru!
Revin la panou: am ramas inlemnita cateva secunde si m-am gandit: de data asta chiar au exagerat! Cei de la SVP (UDC) sunt hiper-conservatori, partidul taranilor, partidul elvetienilor cu mentalitate inchisa.
Sa v-o spun pe-a buna, nu stiu cum sa votez pe 8: da sau nu? Am prietene carora un rezultat pozitiv le-ar usura sitatia. Pe de alta parte, eu ma mut sambata in Ticino, in cantonul italian, la granita cu Italia. Nu vreau sa-mi vad familioara amenintata de emigrantii clandestini din Italia.
De data asta chiar ma intereseaza parerile pro si contra, daca voi avea timp sa ma uit la tv sau sa citesc parerile partilor...
Rufus spune:
Imi pare rau pentru voi, cei care traiti pe-acolo, dar altfel, pe majoritatea romanilor ii doare-n cot de libera circulatie prin Elvetia lu' peste...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Happiness_4_us spune:
Noi ne bucuram ca aici pe insula se ajunge greu, insa aceleasi ciori au gasit solutii, ca de fiecare data, adica au venit cu feribotul si sa-i mai vedeti ce stau in fata supermarketurilor si canta la acordeon barca pe valuri, si cersesc, indiferent cat de ger e afara.
P.S. Nici Islanda nu e in UE si nici aici nu ai voie sa stai mai mult de 3 luni ca turist. Credeti ca se duc ei sa declare ca incalca aceasta lege? Sa fim seriosi!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
blue eyes spune:
Zici? Libera circulatie in Elvetia nu se refera la vizitarea tarii, ci la locurile de munca. Ia te uita www.casa-romanilor.ch/forum/viewforum.php?f=1&sid=dc50c8c6670b86c2365e1adde9e03555" target="_blank">aici, sunt interesati de ideea de a trai in Elvetia lu' peste. In comparatie cu alte tari, standardul de viata elvetic e ridicat. Lasam de o parte ca e o tara nevropatica, asta e alta mancare de peste, dar pentru a face bani, pentru a trai intr-o tara in care esti respectat ca om, e tara in care se poate trai bine.
edit: mesajul se adresa lui Rufus; nu am dat quote.