Cum sa ma razbun?

Cum sa ma razbun? | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Desi povestea e cam lunga nu am sa o scurtez pentru ca imaginea asupra situatiei sa fie cat mai completa.
Acum doi ani am contractat un apartament intr-un ansamblu rezidential. Sportul asta era inca la inceput si nu aveam experienta tzepelor care se trag asa ca am semnat un contract de construire care ni s-a pus in fata de catre constructor/dezvoltator fara sa observam vreo neregula desi l-am studiat bine in prealabil.
Toate bune si frumoase, eram fericiti,nerabdatori, visam la un viitor mai bun... Termenul de predare era 8 martie 2008, lunile treceau si noi urmaream cu speranta evolutia constructiei. La un mom dat a inceput sa ni se para ca lucrarea e intarziata dar cum nu ne pricepeam...
In Iunie 2007 am vandut apartamentul nostru vechi cu termen de predare peste un an dar am luat o parte din bani tocmai pentru a ne plati ratele la cel nou conform schemei din contract.
A venit si primavara lui 2008 si apartamentul nostru era departe de a fi dat in folosinta. Nu ne-au anuntat de nici o intarziere, am aflat de asta sunand la vanzari ca un client nou. Conform contractului ei aveau voie sa intarzie 3 luni fara sa fie trasi la raspundere si de asta s-au folosit cand au fixat noul termen. Eram deja la limita cu mutarea, incepeam sa avem emotii ca vom fi nevoiti sa eliberam apartamentul vechi si nu vom avea unde sa ne mutam.
Si asa s-a si intamplat. Ne-au facilitat doar posibilitatea s ane depozitam mobila si boarfele in apartament, adica au pus parchetul, l-au zugravit, era aproape gata cu mici exceptii. Asa ca ne-am carat acolo calabalacul si pe 23 iunie ne-am mutat la parintii mei cu doi copii si doua geamantane intr-un apartament de 2 camere, crezand ca pentru cel mult 2-3 saptamani...
Uite ca suntem in Decembrie si noi tot acolo stam. Toata vara ne-au dus cu vorba, ne-au amanat termenul cate 2 saptamani, apartamentul a fost practic finisat dar in bloc si in afara era santier in toata regula dar nu asta era problema cu lipsa utilitatilor. Ne tot promiteau ca la mijlocul lunii viitoare, ca la sfarsit, la ca alt mijloc.. si tot asa pana a trecut vara. Prin august m-am luat de ganduri si am sunat la Apanova ca sa aflu ca aia abia la mijlocul lui iulie au depus un dosar incomplet pentru bransarea ansamblului. Mai tarziu, prin septembrie, s-au apucat sa sape shanturi pt canalizare (si ei ne promiteau ca nu mutam la sf lui iunie si nu aveau canalizare). Prin Octombrie au bagat apa in instalatie si au facut probe, atat, apoi au oprit-o de la subsol.
Prin Octombrie-Noiembrie s-a sapat sa aduca conductele de gaz si firele electrice la tabloul electric al blocului.
Noi am trecut in lunile astea prin toate stadiile de disperare, deznadejde, ne-am certat cu parintii, copii nu au conditii decente de invatat si joaca si nici dormit.
Prin Octombrie ne-a contactat un reporter de la Antena 3 ca face un reportaj despre tepele pe care le dau dezvoltatorii si ca vrea sa ne spunem toate problemele in acel reportaj. Ne-am gandit ca ne putem folosi cumva de asta pentru a-l grabi pe dezvoltator si ne-am dus sa-i spunem ca ii aducem televiziunea si ii facem "reclama". Mai intai ne-a amenintat cu un proces de defaimare si imagine proasta, apoi i-am spus ca nu e nevoie decat sa citim contractul de construire si pt aia nu poate sa ne acuze nimeni de defaimare, atunci a lasat-o mai moale si ne-a propus sa ne plateasca chipurile o "chirie" pt cat timp am avut apartamentul platit integral si nu ne-am putut muta in el. Noi nu vroiam bani, noi vroiam doar sa ne putem muta dar atat puteau sa ne ofere si noi am acceptat. Apoi au inceput sa ne duca cu vorba cu plata acestor bani, gaseau tot felul de scuze ca sa amane si intre timp a fost dat pe post si reportajul despre care era vorba si tot intre timp au terminat de adus curentul si gazul la bloc si ne-au promis ca aranjeaza ei ca pana la jumatatea lui Decembrie sa le bage si in apartament.
Acum cateva zile ne-au anuntat ca putem sa ne depunem dosarul la Distrigaz, dar acolo am aflat ca aprobarea dureaza fix 30 de zile si nu exista posibilitate de urgentare. Ne-am dus iar la ei sa faca ce stiu sa ne bage utilitatile asa cum au promis. Se pare ca nu pot sa faca nimic si ne-au anuntat si ceea ce trebuia sa pricepem si singuri pana acum, ca nu ne dau nici un ban ca penalizare.
Ca tabloul sa fie complet trebuie s ava mai spun ca pentru mine este fff important sa am un Craciun si sa ofer copiilor mei un Craciun perfect pe cand la ai mei nu avem nici macar un locshor sa punem un bradutz mic, si nu mai spun ca nu cred ca ne putem suporta atatea zile libere stand cu totii acasa. Si sa stiti ca parintii mei sunt niste oameni minunati si tot timpul ne-am inteles bine, ne-am iubit si ne-am simtit bine impreuna (cateva ore/saptamana)iar acum ... excrocii de la ACM4 ne-au distrus si relatia cu ei si nervii si sanatatea si copilaria celei mici si rezultatele scolare ale celei mari.... si cred ca mi-au mancat ani din viata.
Acum vine intrebarea: CUM SA FAC SA MA RAZBUN???? pentru ca daca o inghit pe asta fara sa fac nimic, o sa ma bantuie toata viatza.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

De ce nu ii dai in judecata?
Ca nu inteleg faza cu razbunarea.
Ii dai in judecata daca ai un contract pe care ei nu l-au respectat si le ceri daune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Robertino26 spune:

Vorba lui Irina ,da-i in judecata pntru nerespectarea contractutlui.
Razbunarea nu duce nicaieri te asigur
Asa ca cea mai buna solutie ar fi un avocat bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Trebuia sa-i dai in judecata a doua zi dupa termenul de predare nerespectat.

Nu puteti sa inchiriati un apartament pe cateva luni ca sa nu mai stati claie peste gramada in apt. parintilor ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Cine stie ce articolas e in contract care spune "constructorul nu se face vinovat de nerespectarea termenelor bla bla"... asta e ca si cu bancile si marirea dobanzilor si comisioanelor.

Oricum, merita sa consulti un avocat cu contractul in mana, sa-ti dea o opinie, dar ai grija, ca si avocatii atata asteapta, sa te jecmaneasca cat mai mult (am cazuri concrete). Eventual poate aveti un avocat printre prieteni, care sa-ti dea un sfat bun si dezinteresat.

Razbunare nerazbunare, cumva trebuie sanctionati, sa nu mai insele si pe altii.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

sa-i dau in judecata inseamna in primul rand cheltuiala de timp, bani si nervi iar asta ne va afecta in primul rand pe noi si ne-ar da viata peste cap pentru inca cativa ani. Deci ar fi asa cam cum nea-m da cu stangul in dreptul.
Pe de alta parte ne-au anuntat cu tupeu ca nu avem nici o baza, in contract nu scrie nici o vorbulitza despre utilitati ci doar de "predarea apartamentului finalizat", ce inseamna "finalizat" nu stiu dar ei au spua ca nu avem cum sa castigam ca ei nu s-au obligat sa ne bage si utilitati. De asta spuneam ca contractul nu era chiar in regula dar nu ne-am dat seama.
Si sa inchiriem ceva iar e o mare bataie de cap si o cheltuiala pe care am suporta-o numai din buzunarul nostru. Si noi tot am sperat ca ne mutam mereu "luna asta, luna viitoare", cine inchiriaza un apartament pe termen asa scurt si nedefinit?
Eu ma gandeam la un mod de a le terfeli imaginea, de a le goni clientii, mai au inca multe apartamente de vandut. Problema e ca acum cu alegerile si cu sarbatorile, televiziunile, ziarele cred ca au destule subiecte ca sa mai fie interesati, si deja s-a cam intors pe toate fetzele problema imobiliarelor, dar uneori sunt atat de disperata ca imi vine sa ma duc la shantier sa ma leg cu lanturi de portile alea si apoi sa anunt media si politia, si pompierii si guvernul si.....
apoi ma resemnez si ma impac cu ideea, parca primesc de undeva rabdare asa cum ii dau eu celei mici rabdare in manutza ca pe ceva concret si asa o duc de luni de zile, din speranta in deznadejde de am ajuns cu nervii la pamant.
Pana la urma ne-om muta cand ne-om muta dar eu nu pot sa inghit bataia asta de joc, nimeni nu si-a batut asa joc de mine vreodata si mai ales nimeni nu le-a facut copiilor mei atata rau. Nu pot inghiti asta ca pe o pastila amara ca apoi sa merg mai departe si sa-mi continui viata ca si cum nimic nu s-a intamplat, cred ca asta ma va afecta pe termen lung si ca nu voi putea sa ma bucur de casa mea care imi va aminti mereu cum m-am lasat prostita

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Robertino26 spune:

http://www.noor.ro/noor/dezvoltator.php
printre multe bla,bla,bla,bla la ei CORECTITUDINEA e cuvantul cheie dar nu prea se dovedeste a fi asa

Mergi la inceput

Ce mai este de facut la apartament ? Spuneai ca e aproape gata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Robertino26

http://www.noor.ro/noor/dezvoltator.php
printre multe bla,bla,bla,bla la ei CORECTITUDINEA e cuvantul cheie dar nu prea se dovedeste a fi asa

Daaa, de asta puteti sa fiti siguri, nu se poate pune baza pe nimic din ce promit, nici macar pe ce e scris si semnat/stampilat.
Singurul lucru bun pot sa spun ca construiesc bine...dar in cat timp?

Fetele mele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Nimic, apartamentul e gata, blocurile sunt gata, noi l-am si mobilat, doar ca nu avem apa, curent, gaze. Si cum incalzirea e prin centrala cu gaze.. si apa calda la fel, practic nu avem nimic, e doar un apartament spatios, gata de a fi locuit dar intuneric si rece ca-n pestera. Uneori chiar imi vine sa ma mut, asa cu lumanare si saci de dormit si apa s-o car cu galeata din curte, ca la tzara.

Fetele mele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana d

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Nimic, apartamentul e gata, blocurile sunt gata, noi l-am si mobilat, doar ca nu avem apa, curent, gaze. Si cum incalzirea e prin centrala cu gaze.. si apa calda la fel, practic nu avem nimic, e doar un apartament spatios, gata de a fi locuit dar intuneric si rece ca-n pestera. Uneori chiar imi vine sa ma mut, asa cu lumanare si saci de dormit si apa s-o car cu galeata din curte, ca la tzara.

Fetele mele

Banuiesc ca sunt toti vecinii sunt in aceeasi situatie.
Intereseaza-te daca au facut contracte cu furnizorii de utilitati sau cand au de gand sa faca. banuiesc ca nu au facut, altfel nu le-ar fi convenit sa tina apartamentele goale.

Maria

Mergi la inceput