Vitamine, minerale si alte minuni

Vitamine, minerale si alte minuni | Autor: janad7

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, voi dati copiilor suplimente alimentare.
Eu i-as da Omega 3 ca nu mananca peste deloc si stiu ca e necesar.Vitamina c ii dau zilnic o pastila, vigantol 2 picaturi si oscilo o doza pe saptaman.
Acum imi doresc sa trecem pe vit. C picaturi natural dar nu gasesc si as lua omega 3 sau ministelari.
Voi ce le dati copiilor vostri?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Vi-Sol Calciu (un sirop cu vitamine si minerale), cate 10 zile pe luna in lunile cu "r" (adica din septembrie si pana in aprilie)

Ingrid si Cristi 5 ani si 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui janad7

Dragi mamici, voi dati copiilor suplimente alimentare.
Eu i-as da Omega 3 ca nu mananca peste deloc si stiu ca e necesar.Vitamina c ii dau zilnic o pastila, vigantol 2 picaturi si oscilo o doza pe saptaman.
Acum imi doresc sa trecem pe vit. C picaturi natural dar nu gasesc si as lua omega 3 sau ministelari.
Voi ce le dati copiilor vostri?

Nu le stiu pe toate, dar mai invat!

Presupun ca saracu copil este totusi destul de marisor sa inghita atatea picaturi,doze si pastilute.Poate ar fi mai indicat un pahar de suc de portocale/ananas/gref facut in casa sau de kiwi sau ceai de macese sau varza .Si cartofii,legumele in general, au vitamina C si ardeii.Surse naturale sunt destule.
Vitamina C se elimina din organism in 4 ore de la administrare si poate influenta anumite teste de sange.De aceea,este recomandata atunci cand organismul are nevoie de ea(in timpul racelilor etc.)ca altfel ii dai hapul degeaba.Nu se recomanda guma de mestecat cu vitamina C(cica exista si asa ceva) pentru ca se pare ca ataca smaltul dintilor.
Daca nu mananca peste,da-i nuci si fasole care contin omega 3.
Sa nu creada copilul ca asa trebuie ,sa se indoape cu pastilute,doze si picaturi si sa actioneze in consecinta cand va fi mai marisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

JANAD7 cat timp are copilul? sa sti ca doar daca mama si tata papa peste mult copilul o sa pape! daca vede ca tata de ex stramba din nas atunci el o sa faca la fel.
daca noi mancam de placere si des la al meu i se pare normal sa pape peste. La nepotel in schimb fiindca parintii nu mananca nici el nu vrea.
Sunt adepta suplimentelor daca copilul este mai mofturos sau in perioade de mii de raceli si amigdalite care-i seaca pe micuti, insa altfel cred cu tarie in sucul de portocala, morcovi si mere, in sucul cu miere de la ridichea neagra in peste la gratar sau sub capac, cred in iaurturi si lapte, in multa miscare in aer liber, in salate/legume/fructe la discretie.
In concluzie ce face mama si tata o sa faca si copilul. Daca vrei sa manance sanatos voi doi trebuie sa mancati cat mai sanatos posibil .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Draga Deus,
iti multumesc pentru mesaj.
Le gat de ce ai scris vreau sa-ti dau un exemplu ca sa intelegi ca nu in totdeauna copilul imita alimentatia.
Mie nu-mi place ciocolata David (4 ani)ar manca cu tona, sotul meu nu bea absolut deloc lapte, baiatul zilnic 500 mm, inafara de iaurt, branza si alte lactate.
Am noroc ca iubeste lactatele, ghinion ca nu manaca fructe si legume fructe (doar in ciorba).
In rest cu miscarea nu avem treaba.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Copii si copii, nu toti sunt la fel asta asa-i. Eu de ex pana la 20 de ani nu am vrut peste decat in conserva. Dar la 20 de ani am ajuns la mare la o Cherhana si m-am indragostit de peste si tot ce se poate face din el. Patrunjelul si mararul nu l-am mancat pana la 30 de ani! Am supravietuit :)
Copii sunt pofticiosi si cand ma vede pe mine cu o farfurie de mere ( lui nu-i ofer ) vine singur si se serveste sau imi cere.Am noroc si cu socrii care sunt mancatori mari de legume in forma de salate rase, fructe din piata cu bubite si viermisori de care ei spun ca sunt bio si de peste asa ca si daca al meu merge la bunici are parte de indoctrinarea fructelor si a legumelor
La nepotel ani de zile cand era mic i-am dat pane de peste si i-am spus ca puiut de baltuta si de aceea are putin gustul schimbat.
Din pacate tot ce cam este in supa nu mai are vitamine fiindca prin fierbere se distrug.
Va doresc sanatate si apropo am gasit la editura Aquila 93 o carte cu bucataria pt copii in care gasesti niste retete si forme super care pe copii ii incanta si le face pofta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Io nu ii dau nimic daca nu este necesar adica sa iasa la analizeNu prea sunt deacor sa indopi copilul cu detoate pentru detoate ci mai degraba sa lasi organismul sa se "salveze" singur.Cu cat sar pe bietul copil cu detoate cu atat mai sensibil va fi.Este parerea mea si nu cer sa fie impartasita da' io am impartasit-o si la altii

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

http://www.jurnalul.ro/articole/137830/minimartieni-chimici
Poate articolul asta va va taia cheful de indopat copiii cu "vitamine "...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Mi-e rau! Adica aveam idee, dar nu credeam ca sunt in halul asta!

Super articol, multumim ca l-ai pus pe forum!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martie

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Mi-e rau! Adica aveam idee, dar nu credeam ca sunt in halul asta!

Super articol, multumim ca l-ai pus pe forum!

Martie & Bebica & maimuta Sara

L-am pus pentru ca se indoapa bietii copii cu niste chestii fara analize medicale prealabile care sa arate clar:da,domnule,are deficit de calciu si trebuie calciu.
Ca sa nu mai spun de branzica "de casa" cu patilutele de calciulet aferente ca la bunica acasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ematimerman spune:

minimartieni sunt vitamine ce nu contin omega 3.
ministelari sunt cele cu omega 3.

17 sapt.+mamica Alexandrei

Mergi la inceput