Ce asteptari aveti de la gradinita particulara?

Ce asteptari aveti de la gradinita particulara? | Autor: osolita

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ma gandeam ca la anul sa-mi deschid o gradinita privata in Suceava sau Piatra Neamt dar sunt inca in faza de tatonare a terenului.Initial as vrea s-o fac cu program normal(8-13), sa ofer copiilor o masa, lectii de germana si/sau engleza si sa-i familiarizez cu calculatorul.
Mai mult nu stiu ce as putea oferi, eu zic ca e suficient pentru inceput. Dar cum n-am experienta deloc in domeniu, v-as ruga pe voi daca ati putea veni cu ceva sugestii, cum ar fi pentru voi gradinita perfecta si nu in ultimul rand cat ati fi dispuse sa platiti pentru asta.
Orice sugestii sunt binevenite.
Osolita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Osolita, hai sa-ti spun ce mi-ar place mie la o gradinita pentru copilul meu:
- educatoarele sa iubeasca copiii, sa stie sa lucreze cu ei si sa nu caute sa faca un dresaj, ci sa le dezvolte personalitatea si sa le cultive talentele, sa fie calme si sa nu ridice glasul, orice s-ar intampla; mi-ar place ca totul sa se invete prin joaca, daca copilul nu vrea sa faca ceva, sa nu fie fortat, ci cumva pacalit sau canalizat catre o activitate care sa-i faca placere
- sa aiba bucatarie proprie, mancarea sa fie proaspata si adecvata varstei, daca se poate sa aiba 2-3 meniuri din care copilul sa aleaga (au si ei gusturi!)
- sa nu fie mai mult de 10 copii in grupa
- programul sa fie si lung, pana la ora 18 sau 19, sunt parinti care n-au nici un ajutor din partea bunicilor si n-au cu cine lasa copilul
- sa aiba personal medical, iar un un psiholog este bine venit
- copiii sa stea cat mai mult in aer liber, cat se poate din activitati sa se desfasoare afara, sa fie scosi zilnic, chiar si cand este frig, imbracati adecvat, evident; deci o curte cu niste joculete pentru copii este ideala
- sa nu aiba aceeasi camera si pentru activitati si pentru somn; sunt copii care nu mai vor sa doarma la pranz dupa o anumita varsta, sa nu-i forteze sa doarma
- toaletele copiilor sa fie doar ale lor (personalul sa aiba separat)
- totul sa sclipeasca de curatenie
- sa se organizeze, din cand in cand, intalniri cu parintii in care sa se discute problemele care apar si dorintele lor, deci sa existe comunicare de ambele parti
Offf, deocamdata atat imi vine in minte, sper ca nu ti-am facut capul calendar. Bafta!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmina spune:

nu vreau sa te deziluzionez, dar anul trecut, cautand eu gradinita pentru baiatul cel mare, mi-a trecut prin cap sa deschid si eu o gradinita in bucuresti pentru ca vazusem o gramada, de stat si particulare, si nici una nu ma multumea. poate gandesc prost, dar criteriul pret sta bine in picioare pentru multi parinti, chiar si pentru mine. si exasperata de preturile gradinitelor particulare din bucuresti, am facut un fel de studiu si am ajuns la concluzia ca ceea ce as fi dorit eu pentru copiii mei la gradinita nu puteam scoate sub 200 $ pe luna de copil. cam mult, nu? daca ai tu imobilul, este in regula, mai scazi din cheltuieli. daca nu... gandeste-te la alta afacere! este sfatul meu, nu mi-o lua in nume de rau.
oricum, succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Claudia si Carmina multumesc pentru raspunsuri. Eu exact la pret ma gandeam cand mi-a venit ideea cu programul normal(8-13) pentru ca in felul asta as putea sa le ofer si copiilor care au mai putine posibilitati materiale sansa sa "invete" o limba straina si sa vina in contact cu calculatorul.

Mergi la inceput