De ce nu trebuie lasati baietii sa planga?!

De ce nu trebuie lasati baietii sa planga?! | Autor: iriss27

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nedumerire, este mit sau realitate, de ce nu trebuie lasati baietii sa planga, CE LI SE POATE INTAMPLA?? A fost un sfat f "important" primit de la soacra-mea si al meu sot ma inebuneste sa nu il las sa planga. Dar habar n-avem de ce nu ... Deja piticul speculeaza si cere tot mai des in brate, desi are doar 2 saptamani, eu am senzatia ca se invata in brate Nu am nimic impotriva rasfatului, dar chiar imi doresc sa ii mai si rasfat, dar nu prea mai am timp, pt ca ca mai am o fetita de 1 an si jumatate, pe care consider ca o cam neglijez de cand a aparut frate-su

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)

www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Am si eu o nedumerire, este mit sau realitate, de ce nu trebuie lasati baietii sa planga, CE LI SE POATE INTAMPLA??

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)

www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)

Pentru ca fac hernie! Uite www.desprecopii.com/info.asp?id=1046" target="_blank">aici ce trebuie/nu trebuie sa mai faci, sfaturi din aceeasi categorie, poate te ajuta.

Referitor la invatatul in brate, eu zic ca la 2 saptamani e inca prea mic sa speculeze si nu e vorba de rasfat.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

problema cu hernia e in felul urmator: un canal inghinal mai slab(adica locul ala pe unde au coborit testiculele in scrot) poate trece in hernie (adica intestinele sa se angajeze pe-acolo) in caz de presiune intraabdominala mare, cum e la bebei cind pling foarte tare. DAR numai daca oricum canalul ala inghinal e foarte larg, caz in care poate sa faca hernie si daca nu plinge, asa ca...

am citit link-ul si m-am crucit, nu stiu daca sa rid sau sa pling

deci tine copilul in brate ca sa-l consolezi, pentru ca e teribila lumea asta pentru el si pentru ca are nevoie sa fie tinut in brate, nu pentru ca face hernie. si nu te teme ca se rasfata, ca sa speculeze cineva trebuie sa inteleaga consecinte si sa faca judecati si sa anticipeze rezultate, chiar crezi ca un pui de 2 sapt poate sa faca toate astea? o fi el precoce chiar, dar chiar asa...
el s-a trezit pe lumea asta si nu stie altceva sa faca decit sa plinga, asa ca eu zic sa-i raspunzi la plins, dar repet NU ca sa-l rasfeti si NU pentru ca altfel face hernie. copilutul tau incepe sa mai vada chestii noi si evident pe masura ce vede mai multe din jur are si mai multe motive de stres ca nu stie cum sa faca fata la lumea asta in care a picat.
cum te-mparti si cu fata, vedeti voi.
nu te mai stresa cu vorbele soacrei, mamei, matusii, vecinei. iar pe sotul tu stii cum sa-l faci sa priceapa, da-i sa citeasca, sau mai bine pune-l sa mai bibileasca si el piticul cind plinge, abia "respecta" si sfatul mamei lui, face bonding cu bebelu si te lasa si pe tine cu fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Eu l-am tinut din greu in brate pe al meu pana la 9 luni. Ori de cate ori dadea sa planga. Am incercat o singura noapte cu lasatul sa planga, dar am ajuns la concluzia ca e daunator atat pentru copil cat si pentru parinti. Trebuie sa fii de lemn tanase sa stai langa copil si sa il lasi sa planga. Abia acum la un an a inceput sa dea semne de 'profiteala', ca amavut proasta inspiratie sa il adorm in masina in brate. Daca il citesti pe Dr. Spock, o sa il tii linistita in brate pana la 9 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

La 2 saptamani copilul are o necesitate sa fie tinut in brate la fel cum ii sunt necesare hrana, somnul, etc. El are nevoie de contactul cu tine (mai ales cu tine ca mama), asa simte el siguranta, asa iti trasmite ca-l doare ceva, si tu il alini, ca ii e cald, sau frig, sau e prea obosit. Copiii nu plang fara motiv, iar nevoia de a fi tinut in brate e un motiv real ptr el. Nu te mai lua dupa stafuri "babesti" si raspunde la nevoile copilasului tau asa cum te indeamna sufletul si instinctul de mama. Ptr el tu esti toata lumea lui.

Alexandru, tati de copil perfect
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

din acelasi motiv pt care nici fetele nu trebuie lasate sa planga. pt ca plansul semnaleaza un disconfort. iar tu, ca mama, ai sansa sa ii poti fi alaturi. si e pacat sa o ratezi

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

me too, stiu ca pana la 6 saptmani nu se considera rasfatz daca il iei in brate. gandestete-te ca si pt bb e un soc acomodarea in lumea asta fata de locsorul lui caldut si burtik.

e fleosk, sa nu lasi baiatul sa planga ca ii cad oolele, pardon

mie si acum imi zic babele tot felul de alea, inclusiv, nu il mai lua in brate, ca il rasfeti.
Alexandru e cu 3 zile mai mare decat MAriuca ta, si mai am un bb in burtik de 7 luni.

na, ca o sa ii rasfatz pe amandoi, ca sunt ai mei.Cat au nevoie de mine, o sa fiu acolo, si asta nu pt ca zice lumea ca e bine/nu-i bine
Iriss, tu zi ca ei, si fa ca tine.
alina puiul cat si cum poti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

eu cred ca se teme sa nu se invate rasfatat
dar la 2 saptamani e prea mic si apoi cine nu are nevoie de rasfat?
si mie mi-a spus socrela ca nu e bine sa planga copilu' si drept urmare 2 ani a fost lipit de mine ca nici in locul acela nu ma puteam duce singura
si de nu mi-ar fi spus cineva tot n-as fi avut sufletul sa-l las sa planga,ca daca el plange(chiar si acum) mi se rupe sufletul de durere
partea "buna" e ca dupa 5-6 ani o sa vrei sa-l mai iei in brate si el n-o sa mai vrea
asa ca profita de asta pt. anii trec asa repede

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu din mesajul lui Iris am inteles mai mult ca nu poate sa tina tot timpul bebelusul in brate, pt ca o neglijeaza pe "cea mare" care nu are nici 2 ani. Ai mei la 3 ani inca sunt 'calare' pe mine si vor sa stau numai cu ei. Apoi la 1 an jumate, normal ca si fata vrea multa atentie si mult in brate.
Iris incearca sa "atasezi" cumva bebelusul de tine, a sa nu il lasi singur in patutz in timp ce te joci cu fata sau iti faci treburile prin casa. Daca vor fetele sa te ajute (eu nu am timp acum sa caut), este un subiect despre wrap, un fel de port-bebe mai destept care iti lasa mainile libere. Sau incearca sa te asezi pe jos, cu jucarii, puzzeluri, carti de colorat sa te joci cu fata, dar sa il tii pe baiat in poala. Participand si el la jocuri, chiar daca doar prin simpla prezentza, sigur o sa strangi si legatura dintre el si surioara lui.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Din cate stiu nu exista motiv medical sa nu planga.

Despre rasfat nu poate fi vorba pana la 5-6 luni caci au o memorie de doar 24 ore deci nu pot asocia faptul cu consecinta adica nu realizeaza ca daca plang sunt luati in brate. Mie dr mi-a zis sa ma bucur in primele 6 luni de tot ce imi doresc sa fac, sa dorm cu ea, sa o tin in brate non stop caci nu exista obiceiuri la aceste varste.

Insa te inteleg ca ti-e greu cu cea mica mai ales, deci nu e o crima sa mai si miorlaie din cand in cand cand tu esti ocupata cu cea mica. Cel mai bine ia-ti un sling.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Nici la 6 luni nu poti spune ca se rasfata.

Nu trebuie sa iti pui nici un moment problema ca daca il ti in brate se rasfata sau ca profita...

Problema e ca mai e un pui mic, de nici 2 ani, care are nevoie de dragoste si dragalasenii, si nu poate intelege ca cel mic are si el nevoie.... Asta e problema.

Acum - gandeste-te ca ai fi avut gemeni..cum faceai?

Nu e usor, insa incearca sa iti scoti ideile cu rasfatatul, si ofera dragoste cat poti, la amandoi, fara teama ca ar profita sau ca le-ar dauna.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput