Euroclinic

Euroclinic | Autor: denisac

Link direct la acest mesaj

Am hotarat sa deschid acest subiect, pentru a va povesti ce am patit eu, sa aflu daca s-a mai intamplat si altora, si nu in ultimul rand sa atrag atentia cu privire la serviciile asigurate de Euroclinic pentru cei care sunt interesati.

In urma cu cateva luni am fost contactata de agentii de asigurari de la Interamerican, prezentandu-mi facilitatile de care pot beneficia daca imi fac asigurare de sanatate la ei, serviciile medicale urmand a fi asigurate de spitalul Euroclinic.

Eu mi-am facut un abonament de baza, in cadrul caruia mi s-a spus ca sunt incluse toate analizele de sange, 7 consultantii, de asemenea ecografii-nelimitat, si prioritate la programari intrucat am abonament.

Nimic din toate cele de mai sus nu sunt adevarate:

- nu toate analizele sunt incluse in abonament! - doar cele de baza, pentru restul trebuie solicitate aprobari speciale, si doar daca se impun.

- toate analizele trebuie prescrise de doctori din spitalul lor. Nu se accepta recomadari de analize de alti doctori. Chiar daca ai astfel de recomandari, trebuie sa intrii la consultatie la un doctor de-al lor si sa ti le transcrie. Si evident sa platesti consultatia sau ti se scade din numarul de consultatii incluse in abonament;

- am fost reprogramata de nenumarate ori din cauza ca docotrii nu erau la program atunci cand aveam programarea. Fireste, mie mi se spunea ca au intervenit diverse urgente. Reprogramarea nu inseamna in zilele imediat urmatoare, ci atunci cand exista loc liber la doctorul respectiv, respectiv peste 2-3 saptamani in cazul meu. Iar cand mi-a venit randul la programare am fost iar reprogamata.

- faptul ca ai abonament nu inseamna niciun avantaj in sensul ca ai prioritate la programari;

- medicii nu sunt nici pe departe dintre cei mai buni. Atentie la ce doctori va duceti!

Pentru mine abonamentul la Interamerican/Euroclinic a insemnat numai nervi si stress.

Nu vi-l recomand.

Dar astept si parerile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Si eu am asigurare Interamerican, Family Full Plan, si pana acum au respectat tot ce era prevazut in contract. Este adevarat ca nu am avut probleme mari dar este, de departe, de preferat unui spital de stat.

Nu stiu la ce analize speciale te referi. Eu am fost trimisa la o tomografie pentru o adenopatie si chiar au insistat sa merg pentru ca eu ezitam. Plus ca mi-au facut tot felul de ecografii, analize hormonale, pentru hepatita B si C etc., mamografie, radiografie pulmonara.

In ceea ce priveste prioritatea la programare nu stiu cum a putut agentul respectiv sa iti spuna asa ceva. Asta ar insemna ca, periodic, sunt puse deoparte niste programari pentru asiguratii Interamericam ceea ce ar fi absurd.

Iti dai seama ca nu au cum sa stabileasca la ce specialitati, cate locuri etc sa tina pentru asemenea situatii. De fapt este ca in orice alta clinica privata: primul venit, primul servit.

Analizele, investigatiile trebuie sa fie recomandate de catre medici din reteaua lor. Nu neaparat din Euroclinic ci din reteaua Medisystem. Dar asta este foarte clar stipulat in contract.

Fiind spital intr-adevar sunt specialitati unde reprogramarile sunt cam dese. Se intampla, insa, la multe alte clinici. Am patit asa ceva, de cateva ori, la Medsana iar la Diagnosis la dr. Pop sunt practic mereu reprogramata.

Au intr-adevar doctori buni, mai putin buni sau chiar incompetenti. Este valabil insa, din pacate, pentru toate clinicile private din Romania.

Am observat ca ai folosit cuvantul abonament. Nu este un abonament ci o asigurare medicala iar diferenta este foarte mare. Orice persoana care lucreaza in domeniul asigurarilor iti va spune asta.

Ar fi trebuit sa citesti cu atentie contractul inainte de a semna asigurarea. Ai fi scutit in felul acesta multi nervi si ai fi economisit, poate, niste bani.

Interamerican si reteaua Medisystem sunt departe de perfectiune dar in acest moment mie mi se pare cea mai buna optiune pentru cineva care nu ar vrea sa stea prin spitalele de stat daca Doamne Fereste ar fi cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EliaElia spune:

eu am family basic, sotul si-a facut analizele anuale, eu inca nu. Dar se fac o groaza de analize, nu doar cele de baza, exact cum a zis si val, inclusiv hepatita b,c, tiroida, foarte multe. Plus electrocardiograma, radiografie, la femei si pap. Pai la medicul de familie abia fac 8 analize si alea super ieftine gen glicemie, colesterol, hemoleucograma si inca vreo 2. Dr. ca peste tot, unii mai buni, altii mai putin, la cei mai buni normal ca dureaza programarea mai mult. Adica asa cred, pentru ca din fericire n-am avut treaba cu dr. Mi-a placut neonatoloaga Cobac si pediatra Bejan, nu mi-a placut dr. Petran(tot pediatra).Eu cred ca renunt totusi la abonamentul copilului pentru ca in caz de urgente te trimit la gr. alexandrescu, asa ca nu vad de ce le-as da lor bani in plus.

Mergi la inceput

Eu mai mult pentru copil am facut abonament ca pentru mine si sot parca nu as fi dat atatia bani.

La Grigore Alexandrescu te trimit cu copilul doar daca este caz de internare si oricum nu trebuie sa stai in saloanele obisnuite din spital. Este adevarat ca personalul este acelasi dar macar nu trebuie sa suporte copilul si tu conditiile mizerabile de acolo.

Apropo de urgenta noi am avut acum cateva luni o perioada in care Maria plangea incontinuu, noapte de noapte, cateva ore si ajungeam in fiecare noapte la Euroclinic. O data am chemat si salvarea care a venit prompt la 3 noaptea.

Oricum, daca aflati o varianta mai buna de asigurare/abonament sa imi spuneti si mie ca sunt interesata.

Mergi la inceput

Au descoperit ce avea fetita? Pp. ca nu era de dintisori, nu? Poate avea cosmaruri, am inteles ca sunt destul de frecvente :(Au pediatru de garda sau vede copilul cine e de garda? Pe mine chiar m-a intrebat dr. la o consultatie daca mi-au spus de la firma de asigurari ca in caz de urgente ne ducem la gr. alexandrescu, chiar asa mi-a zis "ca au venit oamenii la miezul noptii aici si i-au trimis la gr. alexandrescu" iar agentii de asigurari nu spun lucrul asta. Acum nu stiu ce probleme aveau copilasii respectivi dar eu asa am retinut. Discutia a fost prin februarie, poate s-a mai schimbat ceva..Iar agenta de asigurari mi-a specificat ca se sta la comun, discutia a fost prin noiembrie cand mi-am facut eu asigurarea dar inca nu nascusem si intrebasem doar orientativ ce ofera pentru copii.

Mergi la inceput

Da, cred ca avea cosmaruri. Exista pediatru de garda intr-adevar. O data am nimerit-o pe dr. Cobac care a si vazut-o pe Maria pana la 1 an. Pe noi nu ne-a trimis nicodata la Gr. Alexandrescu. Ce pediatru ti-a spus asta?

Noua agenta ne-a spus ca ea a fost internata cu fetita la Gr. Alexandrescu si au stat in rezerva. Chiar nu stiu ce sa mai cred dar statul la comun ar incalca contractul asa ca as face un mare taraboi. Acolo se specifica foarte clar in caz de internare rezerva VIP in cazul asigurarii noastre.

Oricum o sa sun la centrul de coordonare sa mai cer lamuriri ca nu ar fi deloc in regula. Dupa cum spuneam eu mai mult pentru fetita am facut asigurarea si mai ales pentru o potentiala internare.

Despre conditiile abonamentului/asigurarii Medlife are cineva vreo idee?

Mergi la inceput

Tocmai Cobac mi-a spus, la prima consultatie cand avea vreo 4 sapt. :). Dar tot ea mi-a zis la vaccinul de 2 luni daca face febra sau ceva sa vin la orice ora la spital pentru ca are garda la nou-nascuti. Iar eu am interpretat ca fiind o exceptie din cauza vaccinului.Poate pentru asigurarea full au rezerve vip, noi avem basic.Bine zici, o sa sun si eu sa ma lamuresc.Despre Medlife(de fapt asilife) stiu ca le-am scris un mail si n-am primit nici pana in ziua de azi vreun raspuns. Ca si conditii in spital n-am ce critica, eu am nascut acolo. Ce stiu eu este ca primesc copilasi doar daca are si mamica asigurare acolo dar nu stiu preturi exact pentru ca nu m-a contactat nimeni. La adulti de ex. au o suma maxima asigurata/per interventie, nu plafon anual cum e la euroclinic.

Mergi la inceput

Ce neseriosi. Cum adica au o suma maxima/interventie?

Din pacate piata este foarte saraca in oferte viabile de acest gen dar poate se vor mai schimba lucrurile. Poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Imi spuneti, va rog, unde pot gasi niste preturi a unor abonamente?

Am intrat pe site-ul lor, dar nu ma prind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

dc nu e prea mare deranjul scrieti va rog si cat costa sigurarile acestea? mai ales cele care includ copii;

multumesc

Mergi la inceput

@ Val, la medlife suma maxima asigurata era in jur de 1200 de euro/interventie pentru silver(la asta m-am uitat eu).Pentru fetele care intreaba de preturi cred ca gasiti la ei pe site, adica sigur.De ex. eu la euroclinic am basic family, ultima oara am platit pe 3 luni 235 de euro(2 adulti + 1 copil), nu mai stiu cat e detaliat pe persoana, dar adultii platesc mai mult, conteaza si varsta din cate am inteles. De fapt am acces la mai multe clinici, mi-au dat o lista, eu am fost doar la euroclinic pana acum.anca, uite aici calculator prime pentru euroclinichttp://www.interamerican.ro/aplicatii/calculator.Vad ca au schimbat site-ul, trebuie sa fie si descrierea serviciilor oferite pe acolo.Camelia si Laura (06.02.2008)

Mergi la inceput