Enterocolita-help!
Baiatul meu de 2 ani a facut o enterocolita urata, cu voma, diaree si febra cu frisoane. Am mers la pediatru si ne-a dat antibiotic si antitermice. Asta se intampla alalteieri. De atunci febra nu scade sub 38, desi se hidrateaza. De mancat nu mananca, doar bea. Cat mai dureaza starea asta? Ar fi cazul de internare?
Pe de alta parte, am vazut la TV cum ca ar fi epidemie in acesta perioada si ca ar fi un vaccin care se face, dar numai pana la varsta de 1 an, ca ar fi deja imunizati dupa acesta varsta. Pai cum sa fie imunizati, ca vad ca fac majoritatea dupa 1 an?
Ce alte sfaturi babesti mai stiti pe langa astea avizate,antibiotic si antitermice, in caz de enterocolita? regimul este f strict, numai ca deocamdata nu conteaza absolut deloc, pt ca nu mananca nimic.
multumesc anticipat.
Raspunsuri
Florentina Roman spune:
E tare pacatoasa enterocolita la copilasi. Am patit-o urat cu baiatul cel mare, tot cand avea 2 ani, dar pe noi ne-a internat si i-au dat antibioticul intravenos ptr ca voma tot ce inghitea. Si dupa o zi in care n-a mancat nimic, i-au pus si perfuzii cu glucoza si ceva vitamine cred.
Da-i ceai de menta si cere la farmacie saruri de hidratare, nu stiu cum se cheama.
Daca zici ca de alaltaieri nu scade febra, poate ar fi bine sa mergi la o camera de garda.
Sanatate multa!
lorellay spune:
Si Codrin a facut anul trecut la mare..urat rau...febra, voma, diaree apa..groaznic a fost.Putea bea lichide doar cu linguritza..daca bea cu cana voma tot.
Saruri de hidratare nu a baut..nu i-a placut gustul sub nici o forma.Eu i-am dat asa:Ceai de menta neindulcitmucilagiu de orez cat am putut (adica fierbi bine orez..si ii dai zeama aia), manacare mai nimic...nu putea nimc, dar i-am facut poftele si i-am dat cam ce cerea..manca putin si vomita.Si ii venea sa doarma mereu.Cel putin in masina daca eram , ell in scaunelul lui adormea imediat si dormea mult.Asta m-a speriat si mai rau.
Pentru febra eu i-am bagat supozitor algocalmin, impachetari cu apa statuta..nu stiam ce sa-i fac.
Dar acum i-as da sa bea fiola de algocalmin pentru febra, picioarele in sosete cu otet, eventual o baie cu apa la temperatura corpului.
Dar a durat cateva zile bune..o saptamana sa zic..de chin..dupaia a inceput sa inceteze cu voma, diareea a continuat...apa...saracutul statea pe wc si credeam ca face pisu...asa curgea (scuze )....scapa si pe el....
O sa-i treaca..o sa fie bine..doar nu intra in panica...
Sorana 17+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
ixyshor spune:
Multumesc mult pt raspunsuri!
Inca o intrebare: lapte din acela special pot sa ii dau daca are febra? Ca am auzit pareri de medici si pro si contra. pediatrul meu mi-a spus sa ii dau daca nu are febra mare lapte special pt stomac sensibil, dar am auzit ca altii nu recomanda la febra lapte de nici un fel.
Florentina Roman spune:
Mie nu mi-a zis nimic dr, i-am dat Humana HN, dar in loc de apa i-am pus zeama de orez.
_Ralu_ spune:
poti sa-i dau lapte fara lactoza.
atat timp cat se hidrateaza e ok. o sa mai dureze o vreme pana se reface. daca insa ti se pare ca starea generala a copilului se deterioreaza, mergi cu el la urgenta.
eu stiu ca e caz de internare in enterocolita, atunci cand copilul nu se poate hidrata pe gura...atunci va primi perfuzii pt hidratare.
in rest, trb rabdare.
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
miti2004 spune:
si noi am fost internati la Bals ( ca e de infectioase si au dotari corespunzatoare ) pt ca voma tot si nu puteam sa-i dau tratamentul sub nici o forma. Voma intr-una. Avea atunci 1 an si 4 luni. Ne-au internat, a stat pe perfuzie si antibioticul intravenos. Dupa 2-3 zile se simtea mai bine si ii adeam mancare de regim dar cate putin ( 4-5 lingurite ) si des, ca sa poata sa tina in stomacel.
Pe la 1 an si 8 luni tot cu voma am inceput, dar chiar in ziua aceea i-am pus branula si antibioticul intravenos ( ne duceam seara si dimineata la camera de garda sa ii faca antibioticul ). Astfel am salvat deshidratarea....macar nu a vomat in continuare.
Multa sanatate !...si noi de vreo 3 saptamani tot ne chinuim acum cu diaree sau scaune nedigerate...dar fara temperatura si voma...deci tot de la epidemie ni s-a spus si noua.
crisbar spune:
in primul rand, multa sanatate la puiut si multa rabdare tie!!!
si eu am trecut prin asta cand Mara avea 1 an. din pacate, eu am ajuns cu ea la spital pentru ca nu am reusit sa o hidratez. nu voia sub nici o forma sa bea ceva. am incercat cu siringa dar isi facea sila numai cand o vedea si mai avea putin si voma. simptomele ei erau doar febra care nu ceda deloc si diaree.
la spital au pus-o la perfuzii sa o hidrateze si i-au facut si o injectie pentru febra. acolo m-au invatat ce sa fac. mi-au zis sa ii dau covrigei sarati si stiksuri. astea ii faceau sete si a inceput sa bea lichide.
la inceput nu voia sub nici o forma ceaiul de menta chiar daca il indulceam cu glugoza (la sfatul medicului, deci este ok). bea doar apa...mi-au zis ca nu conteaza ca bea doar apa, important e sa bea ceva si in cantitati cat mai mari. 2 zile nu i-am dat lapte de nici un fel. dupa aceea mi-au adus lapte fara lactoza.
si in afara de asta HIDRASEC. este foarte bun pentru cazuri de genul asta. dar este foarte important cum il administrezi: cantitatea unui plic, chiar un plic si jum (mi-au zis mie la inceput) trebuie pusa intr-o siringa, tragi un pic de ceai de menta, agiti si dat tot pe gurita dintr-o doza. cu cat cantitatea de lichid este mai mare cu atat gustul este mai rau si ai mai putine sanse sa-l poti administra copilului. si trebuie dat de 3 ori/zi.
acum cateva zile mi-a facut din nou febra si diaree dar nu a fost enterocolita. avea rosu in gat si se pare ca era viral si cica i-a coborat virusul si la stomacel. am trecut-o repede pe lapte fara lactoza, apa multa (de data asta am avut noroc, bea apa non stop) i-am dat hidrasec si ercefuryl (la sfatul medicului). iar la final i-am dat si ecoflorina. de mancat nu a prea mancat zilele astea (e mare si stie gustul la mancare si nu prea i-a placut mancarea de regim) dar macar a mancat uscaturi sarate (e foarte important sa manance ceva pentru ca altfel stomacelul nu are ce digera si va face foar apa. poti sa-i faci si branzica in casa pe care sa o amesteci cu mar copt si banana.
sper sa-ti fi fost de folos.
pupici si multa sanatate!!!
DidiAlex spune:
Ixy
* scoate novocalminul din uz. in EU nu se mai produce de ceva timp, fiind suspect de moarte subita.
* cred ca vorbesti de rotavirus. exista un vaccin, se face incepand cu luna 4 de viata, in 3 doze lunare. Cel putin in germania kasele spun ca il platesc, dar la pediatru te pun sa il platesti, daca il ceri. Deci inca nu-i obligatoriu. o doza costa 102E
* pt diaree: Enterol 250, este o drojdie uscata obtinuta ..din nu stiu ce..
* pt Voma, noi am folosit vomacur, nu stiu daca se comercializazea in ro si sub ce denumire. substanta activa: Dimenhydrinat.
Is supozitoare si au un dublu efect: se absorb mult mai repede, nu se elimina, sau riscul e mai mik in caz de voma.
* pt febra. supozitoare cu paracetamol 250 pan' la norofen care contine Ibuprofen.
* in legatura cu regimul, nu stiu ce sa zic. o fi bun?! Noi am avut Rotavius acu 1 luna si pediatra mi-a spus sa nu exagerez in regimuri, sa hranesc copilul. ca nu ajuta prea mult.
*pt dezhidratare: electroliti. Nu te amagi ca nu bea, la un moment dat trebe sa bea.
* si, un strop de sare in lapte, tot la sfatul pediatrului. previne eliminarea masiva a apei din organism.
* Edit: corpul este dezhidratat atunci cand ii prinzi pielea cu 2 degete si, cand ii dai drumul ramane precum la batrani zbarcita, trebe sa mergi de urgenta la spital pt perfuzii.Altfel e in grafic.
ei pot scadea pan' la 10% in greutate, in lupta cu enterocolita.
Acu, am 2 intrebari:
1. ce antibiotik se administreaza in caz de enterocolita? Intreb pt ca la nemtii chiar daca chemi salvarea, eventual un paracetamol iti recomanda, si in caz de rotavirus NU exista tratament cu antibiotik.
Previi dezhidratarea prin actiuni asupra: diaree, vomei, febrei si lasi organismul sa lupte.
2. Miti, tu esti in ro?
daca da, trebe sa iti zic ca schimbarea mediului le da organismul peste cap. Rabdare.
_Ralu_ spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
*pt dezhidratare: electroliti. Nu te amagi ca nu bea, la un moment dat trebe sa bea.
* si, un strop de sare in lapte, tot la sfatul pediatrului. previne eliminarea masiva a apei din organism.
* Edit: corpul este dezhidratat atunci cand ii prinzi pielea cu 2 degete si, cand ii dai drumul ramane precum la batrani zbarcita, trebe sa mergi de urgenta la spital pt perfuzii.Altfel e in grafic.
ei pot scadea pan' la 10% in greutate, in lupta cu enterocolita.
Acu, am 2 intrebari:
1. ce antibiotik se administreaza in caz de enterocolita? Intreb pt ca la nemtii chiar daca chemi salvarea, eventual un paracetamol iti recomanda, si in caz de rotavirus NU exista tratament cu antibiotik.
Previi dezhidratarea prin actiuni asupra: diaree, vomei, febrei si lasi organismul sa lupte.
bine punctat!
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)