Uter fibromatos
![](images/user_woman.png)
Am 29 de ani. Nu am facut inca copii. Nu am incercat inca. Dar de la anul ne vom stradui.
Se pare ca am uter fibromatos.
Ce inseamna asta? E grav?
Nu mai pot face copii?
Exista vreun tratament naturist sau medical?
Ciclul imi vine regulat la 28 de zile si nu am hemoragii.
Mama a avut si ea uter fibromatos, si a facut 2 copii. Dar as dori sa va intreb si pe voi.
Va rog, lamuriti-ma si pe mine.
Raspunsuri
dienuca spune:
De ce nu-l intreb pe medicul site-ului? Cred ca este cel mai in masura sa-ti raspunda. Nu te speria.
Diana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Laura Takacs spune:
Dyana, eu am fibroame, nu stiu daca e exact acelasi lucru cu uter fibromatos. Am trei sau patru, dintre care unul destul de mare, cam 5cm diametrul. Am un copil si sunt la a doua sarcina, si tot ce-ti pot spune e ca desi nu m-au deranjat cand nu eram gravida (tot regulat imi vine ciclul), m-au sacait in timpul sarcinilor. In sensul ca mi-au produs contractii pe tot parcursul celor 9 luni. Mi s-a recomandat sa nu fac nici un fel de efort, inclusiv munca in casa, mersul pe jos e ok. Singurul pericol cu fibroamele e in timpul sarcinii, provoaca contractii si pot declansa nastere prematura. Mie mi s-au dat medicamente la prima sarcina dupa luna a 6-a. tocmai pentru a le preveni si sa pot duce sarcina la termen.
Poti intreba si medicul, sunt convinsa ca e mai in masura decat mine sa-ti explice.
dyana spune:
Multumesc mult.
Un lucru stiu: ca nu am fibrom si sunt aproape sigura ca nu e acelasi lucru. Intr-adevar am vrut sa stiu daca si alte fete de pe forum se confrunta cu uter de acest tip. Probabil ca uter fibromatos inseamna uter predispus la a face fibroame. Ma mai interesez.
Multumesc mult , inca o data , pentru ca mi-ai raspuns.
Multa sanatate,
P.S. Daca aflu de vreun tratament naturist, cel putin, iti spun si tie.
Laura Takacs spune:
Daca esti numai predispusa si nu ai fibroame, e in regula. Oricum copii poti face, daca asta ti-era teama.
Astia sunt alimentati de hormoni si de obicei scad cu varsta, la menopauza cica incep sa dispara.
Sanatate si tie!