Probleme cu Singulair-ul, de retinut!

Probleme cu Singulair-ul, de retinut! | Autor: gio

Link direct la acest mesaj

Uitati ce am gasit pe site-ul FDA:

http://www.fda.gov/medwatch/safety/2008/safety08.htm#Singulair

La cati copii iau Singulair....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Poate ar fi bine sa nu ne pripim cu concluziile. Nici FDA nu a terminat inca ancheta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Nici FDA nu a terminat ancheta dar frumos ar fi pediatrul cand iti da medicamentul sa iti spuna ca exista o avertizare in legatura cu el; lucru care la noi nu se intampla din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Romania are alt sistem de farmacovigilenta fata de SUA (de fapt intreaga Europa are sistem diferit). plus ca aceste anchete se bazeaza pe reactii adverse colectate din teritoriu. este posibil sa apara in anumite locuri si in altele nu - lucrul este valabil si astfel de anchete sunt initiate zilnic, iar majoritatea se soldeaza doar cu acumulare de experienta.

spun asta doar pentru a nu va gandi la intreruperea tratamentului cu singulair, cel putin pe moment.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Baiatul meu face tratament cu Singulair. Nu am vazut mimic anormal in comportamentul lui momentan. Efectele benefice ale tratamentului insa se simt. Totusi un astfel de avertisment nu trebuie ignorat.
Sincer, pe mine ma cam sperie...

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Pe Dani al meu Singulair -ul il agita de vai s-amar...asa ca dupa 5-6 zile de tratament am vorbit cu medicul si am intrerupt...e adevarat ca in acelasi timp facea si inhalatii cu Ventolin...dar am incercat doar Singulair fara ventolin si tot hiperactiv a fost...nu stiu ce sa zic, dar inca suntem pe picioare si fara Singulair...

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Romania are un asa bun sistem de farmacovigilenta incat se vand inca in farmacii medicamente interzise in alte tari sau care chiar la noi in tara au dat probleme f mari (vezi osteo-r si altele...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@gio, da-mi voie sa-ti aduc aminte ca te referi la o tara in care consumul de medicamente este la jumatate fata de tarile dezvoltate.Si, pentru ca am ceva cunostinte in domeniu, afla ca si in Germania, de exemplu, se comercializeaza medicamente ce in Romania au fost "interzise"
Cand se va termina procesul de punere in balanta a beneficiilor si riscurilor Singulairului vom fi cu siguranta atentionati, daca va fi cazul. Pana atunci speculatiile si informatiile trunchiate nu aduc nimic bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Eu cred ca e bine sa fim atentionati - eu am primit Singulair pt bb fara sa i se faca nicio analiza, apoi am facut noi IGE si era f bun. Ulterior am aflat ca bb are cu totul alte probleme si ca dadeam Singulair absolut degeaba.

La o alta consultatie ni s-a recomandat Klacid si am intrebat dr daca stie ca exista in Europa si in SUA o avertizare in legatura cu claritromicina si a zis ca DA. In alte tari dr raspund daca nu informeaza pacientii asupra riscurilor unui medicament. La noi vin firmele cu tot felul de beneficii pt dr si medicamentele lor se recomanda pt toti pacientii....Si in farmacii se intampla acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Singulair (montelukast)

Audience: Pulmonologists, respiratory therapists, other healthcare professionals, patients
[Posted 03/27/2008] FDA informed healthcare professionals and patients of the Agency's investigation of the possible association between the use of Singulair and behavior/mood changes, suicidality (suicidal thinking and behavior) and suicide. Singulair is a leukotriene receptor antagonist used to treat asthma and the symptoms of allergic rhinitis, and to prevent exercise-induced asthma. Patients should not stop taking Singulair before talking to their doctor if they have questions about the new information. Healthcare professionals and caregivers should monitor patients taking Singulair for suicidality (suicidal thinking and behavior) and changes in behavior and mood.

This early communication is in keeping with FDAs commitment to inform the public about its ongoing safety reviews of drugs. Due to the complexity of the analyses, FDA anticipates that it may take up to 9 months to complete the ongoing evaluations. As soon as this review is complete, FDA will communicate the conclusions and recommendations to the public.

deci is 2 posibilitati:
1. sa duca la sinucidere (pe scurt)
2. sa nu duca la sinucidere
iar in decursul a noua luni se stie sigur
acum eu ca si parinte, daca as avea unul dintre copii sub tratament cu medicamentul de mai sus ce credeti ca as face?

clar l-as retrage din lista de medicamente cu care l-as trata pentru rinite alergice inlocuind medicamentul cu un altul asupra caruia nu exista nici un dubiu

iar in noua luni as avea confirmarea
1. duce la sinucidere (ce bine/ce usurare, oricum copilul a fost sub tratament asumand un alt medicament)
2. nu duce la sinucidere (ce bine/ce usurare, oricum copilul a fost sub tratament asumand un alt medicament)

si eu nu le numesc speculatii ci precautii sanatoase

Bendis, 1an si 3 luni solidarietate :-))
Felix, 3 ani
botezul muntelui
Bendis si topoganul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Cu ce anume l-ai inlocui?
Doar sunt curioasa, pt ca sunt convinsa de efectele benefice ale Singulairului. Toate medicamentele au reactii adverse. Pana nu se confirma banuiala FDA-ului ar fi mai bine sa nu intram in panica.
Am sa ma sfatuiesc cu medicul totusi, desi nu cred ca e nevoie sa schimb tratamentul.
Inainte avea crize de tuse foarte rele, cu nopti nedormite. Tusea pana vomita.Sub acest tratament se simte mult mai bine. Este tratamentul cel mai indicat pentru astm, cel putin asa mi-au spus medicii.


Mami de Denisache

Mergi la inceput