Mucilagiu de orez

Mucilagiu de orez | Autor: toni

Link direct la acest mesaj

Dragi prietene ,
Stie careva o reteta "ca la carte " de mucilagiu de orez"??Fetita mea accepta cerealele numai cu fructe , si doamna doctorrr mi-a recomandat in loc de apa fiarta si racita sa folosesc mucilagiu ptr.laptele praf.Astept...mesaje.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

draga toni,
pesemne ca mi-e somn rau pentru ca am citit mesaju' tau de trei ori si n-am inteles care-i faza... sa fie ca doamna rrr ti-a recomandat sa faci laptele praf nu cu apa ci cu mucilagiu de orez?!? sau ca "reteta" asta de lapte se se aplice numai cand "gatesti" cerealilii?
lamureste-ma si pi mini! oricum, iti spui de-acu', io nu stiu reteta... dar presupun c-o fi o faina de orez lungita muuuuuuult cu apa.

pupaceli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

2 linguri de orez la un litru de apa... spalat bine (20 de ape foloseam eu) pus la fiert, cind scade la jumatate, completat pina la litrul initial, si pe urma lasat la fiert pina se fierbe orezul foarte bine. Strecurat si folosit la laptele praf.
Eu am folosit asa ceva cu Clara, cind avea o luna, pentru ca mi se paruse mie ca face kakitz cam subtirel... Si doftoru' mi-a zis la fel.. daca ii dau lapte praf (n-a fost cazul) sa i-l fac cu mucilagiu de orez...

Alssa si Clara (7 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga toni, "reteta ca la carte" exista, acuma depinde de fiecare carte in parte si de fiecare autor.
Iata eu ce reteta am folosit: doua linguri(de supa) pline cu orez se spala bine in mai mult ape, pana apa ramane limpede. Se pune orezul intr-o oala mai mare, de preferat mai cilindrica peste care se toarna un litru de apa. Se acopera cu un capac si se lasa 10-12 ore apoi se pune la fiert pe foc mic si de fierbe in jur de o ora si jumatate. Dupa fierbere se strecoara prin tifon sau o strecuratoare din plastic. Lichidul rezultat mai exact mucilagiul respectiv se poate folosi in decursul unei zile. Laptele praf are un gust mai bun utilizand acest mucilagiu de orez.

Sanatate maxima de la Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinutza spune:

Cand copilul face kk moale e foarte bun ca-l aduna la burtica. Eu am folosit si am avut rezultate. Eu puneam o cana mica, mica de cafea la 1.5 l de apa, dar il fierbeam cam 5 -6 ore.

Mergi la inceput