Bebelusii prematuri

Bebelusii prematuri | Autor: alycia

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,eu am nascut la 7 luni un baietel de 2.240 gr. Acum avem 3 luni si a ajuns la 5.500gr....dar de păpat nu papă cât ar trebui pentrun bebe de 3 luni ( face 3 luni pe 1 august)...manâncă doar 130 ml.de lapte la o masă. Am început cu sucul de fructe la 2 luni și deocamdată atât. Micuții voștri cum s-au dezvoltat? Cum au progresat cu dezvoltarea psiho-motorie? Mircea al meu își ține capul sus dacă îl țin sus în brațe...pe burtă nu-i prea place să stea...Astept cu interes vesti despre micutii voștri.

multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Buna!
Si eu l-am nascut pe Alin (1an si 1 luna) la 7 luni si a avut 2000g.
Nu am avut nici o problema majora cu el. Nu stiu cit papa fiindca eu l-am hranit exclusiv la san pina la 6 luni. Dezvoltarea psihomotorie a fost buna (au spus doctorii) Capul l-a tinut bine la 3 1/2 luni, a stat in fundulet la 7 luni iar acum face citiva pasi singurel. Nu a avut probleme cu respiratia, nu a fost bolnav. La 3 luni avea 4,7 kg, la 6 luni-6 kg. Acum are 9 kg si 75 cm. A recuperat mai bine in inaltime. Doctora este foarte multumita de el.
Nu iti face griji totul va fi bine.
Te pup
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

Noi ne-am nascut la 35 saptamani, adica vreo 8 luni...Baietelul a avut 2 900, iar fetitza 2 100. Si noi am implinit 3 luni pe 15 si batem cu greutatea 6 kg. De ce ti se pare ca mananca putin? Bebeii mei mananca 120 ml/masa, iar acum ca este cald mai si sar peste mese....Eu cred ca iti faci grigi degeaba, mi se pare ca bebelul tau a recuperat super....In orice caz un prematur va recupera integral pana pe la 7 luni...Si noi ne tinem capul sus foarte bine, n-am diversificat alimentatia inca... pe la 4 luni incepem si noi cu suculetzul de piersici, mar si morcov...si nici bebeii mei nu agreaza foarte tare statul pe burtica

Asa ca nu-ti mai face griji inutile...intreaba-ti pediatrul ori de cate ori ai vreo nelamurire si hai sa ne "spovedim" reciproc

Spune-mi cam cat stii tu ca ar trebui sa manance un bebe de 3 luni?

Va pupam si va dorim sanatate

Tamara si bebeii-gemeneii
Daria si Catalin

http://community.webshots.com/user/tamarutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Draga mea si eu am nascut prematur, la 35 de saptamani, Clara a avut 44 cm si 2.250 kg. La 3 luni avea vreo 5,5 kg. La 2 luni jumate isi tinea capul super bine. Eu am alaptat exclusiv pana pe la 6 luni. Acum avem 11 luni, 8,200 kg si 70 cm. Sta in picioare de la 8 luni si acum face pasi si vrea sa mearga. Deci cu dezvolatrea psiho-motorie nici o problema. Si in general, nu am avut nici o problema majora. Parerea mea este ca bebele tau mananca foarte bine, are o greutate buna. Nu ai de ce sa-ti faci griji. Va recupera foarte bine.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Dragi mămici! Să vă trăiască dolofanii! Aveți dreptate că aștia mici recuperează repede.Tamara acolo pe cutia de lapte NAN, scrie că la 3-4 luni trebuie să manânce cam 160ml de lapte și-mi făceam griji că micuțul meu nu vrea în ruptul capilui să mănânce mai mult...dar acum m-am resemnat.Azi am primit vaccinurile și e cam mârâit ...plânge în somn ...în rest e foarte cuminte. Nu se mai scoală noaptea să pape...are cinci mese de lapte de 130ml. plus suc de fructe cam 60ml/zi. Toate cele bune si țineți-mă la curent cu năzdrăvăniile micuților. Pa

multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Indra spune:

Eu am nascut-o pe Anisia la 36 saptamini, 2550gr si 48 cm. De la 6 luni se bitzie cu premergatorul prin casa, maninca absolut orice, nu este un copilas gras avea la 8 luni 7600 si 72cm..... dar nici nu cred ca se poate ingrasa la cit de mult se misca toata ziua... Si inca ceva .... ea nu mai maninca lapte decit dimineata si seara 130ml!!

Stai linistita si sa-ti creasca sanatos bebelul

Dana $ Anisia

Mergi la inceput