dorm prea mult
Buna!
De cateva luni incoace, cam de asta toamna defapt, am inceput sa dorm foarte mult, adica dorma cate 10-11 ore pe noapte ceea ce mi se pare enorm, mai ales ca pana acum 6 ore imi erau chiar suficiente si rar ma trezeam mai tarziu de ora 9 chiar si in week-end si indiferent la ora la care ma culcam. Dar ce mi se pare si mai ciudat este ca, pana si dupa 11 ore de somn tot as mai dormii, debia ma scol cu ceasul desteptator. Si nici in timpul zilei nu sunt prea odihnita.
N-am facut nopti albe in ultimul timp ca sa pot sa spun ca acum organismul recupereaza. Insa este adevarat ca in timpul noptii ma trezesc des, ma rasucesc, ma foiesc...Medicul pe care l-am consultat mi-a raspuns ca nu a auzit ca " excesul " de somn sa fie o problema, decat daca intarzii la lucru, si ca deci nu are ce sa imi faca...
Totusi eu sunt o persoana foarte activa si moleseala asta in timpul zilei plus nenumaratele ore pe care le pierd dormind atat de mult ma enerveaza. In plus am inceput sa carburez pe cafea si nu e nici asta ideal.
S-a mai confruntat cineva cu problema asta? se poate rezolva cumva, poate intr-un mod mai natural...Care ar putea fi cauza ?
Raspunsuri
kid spune:
La mine de vina este anemia cand simt nevoia sa dorm mult si tot obosita ma simt.
Sanatate multa! ![]()
Teodora Ana
de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze Vladut
Filme Vladut
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
inaioana spune:
Poate sa fie o depresie sau o anxietate care sa se manifeste asa, chiar daca nu ai alte simptome evidente.
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
petaluda spune:
Multumesc de raspunsuri !
cu fierul habar nu am cum stau pt ca medicul nu a vrut sa imi prescrie nici o analiza, dupa el nu e o problema serioasa. Macar daca ar fi asta s-ar rezolva usor... ce as putea introduce in alimentatia mea ca sa contracarez aceasta lipsa ? presupun ca multa carne rosie, dar ce altceva mai contine fier ( in afara de spanacul lui Popeye :)
Nu cred sa fie vreo depresie pt ca nu as avea motive, totul merge bine atat in viata sentimentala cat si in cea profesionala. La anxietate m-am gandit si eu pentru ca asta ar explica trezirile frecvente in timpul noptii, insa tot asa nu gasesc nici o motivatie.
Ramonika spune:
starile accentuate de oboseala (nu neaparat dormitul mult), ci si oboseala de peste zi, pot insemna probleme la ficat, e un simptom in hepatita, dar nu cred ca e cazul aici.
eu dorm de cand ma stiu cel putin 10 ore pe noapte si tot parca as mai dormi, dar asa-s de cand ma stiu.
totusi niste analize nu ti-ar strica. poate cu programul ala de analize daca dr nu vrea sa-ti recomande el
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
Guguluff spune:
Petaluda, banuiesc ca poti sa iei fier si fara reteta din farmacii. Nu are ce sa-ti strice chiar daca ai anlizele normale. Iei conform retetei si pe o perioada medie de timp. Pt trezitul noaptea poti sa incerci melatonina, la noi se gaseste chiar sub denumirea asta: http://www.pcfarm.ro/produs/617/MELATONINA
Totusi doctorul tau se cam inseala la capitolul probleme date de perturbari ale somnului. Exista o intreaga ramura medicala bazata pe "sleep disorders": http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_disorder
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
ariel_7000 spune:
m-am confruntat cu somn excesiv cand aveam probleme cu hipotiroidia. fa-ti niste analize pt hormonii tiroidieni t3, t4, tsh, anti tpo
alexutza 4 ani + si
27 +
Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!
Clover spune:
Schimba medicul. Excesul de somn, ca si lipsa de somn sunt simptome ale altor probleme. Simti si alte schimbari in afara de orele de somn?
Poti sa incerci sa nu bei cafea o saptamana? Mananci suficient?
petaluda spune:
Multumesc pentru atentia acordata problemei mele. 
De mancat mananc suficient, sarcina e iar exclusa pentru ca am un ciclu foarte regulat si iau anticonceptionale, n-am avut intarzieri...
Cred ca ma voi duce la alt medic pentru ca nici mie nu mi s-a parut ok ca a tratat problema asa de lejer.
Am sa merg la farmacie sa intreb de fier si toate cele recomandate de voi.
Va multumesc din nou, sper ca asa sa se rezolve@