SE OPEREAZA TIROIDITA HASHIMOTO?

SE OPEREAZA TIROIDITA HASHIMOTO? | Autor: annajanette

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Dr Peretianu mi-a spus ca nu se opereaza nicaieri in lume o tiroida autoimuna eu nu stiu ce sa mai cred eu nu ma simt deloc bine chiar daca iau euthyrox 75 +1/2 din 25 si ca vezi doamne simtomele care le am ar fi de la anticorpi si nu de la hipotiroidism in sine???????????
Eu vreau sa ma operez la dr ghemigian unde s-a operat si mama e ff bun ce ,a sfatuiti sa fac? mi-o fi mai rau?este adevarat ca acei anticorpi odata scoasa tiroida se pot intoarce catre alt organ cum a spus dr marinescu sotia lui dr marinescu?
Va multumesc anticpat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Hashimoto nu se opereaza. Nu stiu sa iti spun de ce, ideea aia cu anticorpii nu e foarte logica.De ce? Pai anticorpii AntiTireoglobulina ataca tesutul tiroidian.nu altul. Ca si cum un vaccin cu anticorpi anti-varicela te-ar pazi de alta boala. INSA: cine este predispus la boli autoimune (Hashimoto) poate sa ia in calcul ca pe parcursul vietii se poate imbolnavi si de altele gen Diabet, Lupus, Alopcecia Areata,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Nici eu nu am auzit sa se opereze tiroidita hashimoto. La ce bun sa o scoti daca tot se distruge ?

Cat iti iese TSH-ul la doza de euthyrox pe care o iei ? La fiecare e diferit, nu exista o doza standard. Si trebuie repetat o data la 6 luni. Eu initial am luat jumatate de 125 si a fost ok timp de un an dupa care mi-a sarit TSH-ul din nou la 30-40 si a trebuit sa dublez doza.

Ca sunt simptomele pe care le ai ?

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annajanette spune:

DE CE SA OPEREZ? DE ACEEA: PTR CA FAC TRATAMENT SI IMI ESTE RAU...DE CE TOT DE ACEEA CA GLANDA MAI FACE SI EA HORMONI DE CAPU EI CAND ISI ADUCE AMINTE SI IMI FACE SUPRADOZAJ............NU STIE NIMENI CE SIMT EU SI CAT DE RAU MI-A FOST ASA CA MAI BINE MA OPEREZ II DAU CAT TREBUIE SI LA REVEDERE ...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Fetelor,
readuc in discutie subiectul legat de Tiroidita Hashimoto.
Ieri mi-au iesit rezultatele la analizele de tiroida si sunt asa:
TSH: 6.4 (val normala <4)
T3 si T4 in limite normale dar spre valoarea limita inferioara
Anti-TPO: 798 (val normala <12) [am scris corect: sapte sute nouazeci si opt!]
Anti -TG: 84 (val normala <34).

Comparativ cu rezultatele voastre cand ati fost diagnosticate cu t. Hashimoto, cum vi se par aceste valori? Mie anti-TPO mi se pare urias. Am citit pe Internet mai multe despre implicatiile unei astfel de boli si mai ales ale valorilor atat de mari ale anti-TPO m-am ingrozit.

Si inca o intrebare: unde il gasesc pe dr. Peretianu??

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si multa sanatate tuturor.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

quote:
citat din mesajul lui iepumic

[font=Comic Sans MS][size=2][purple]
Fetelor,
readuc in discutie subiectul legat de Tiroidita Hashimoto.
Ieri mi-au iesit rezultatele la analizele de tiroida si sunt asa:
TSH: 6.4 (val normala <4)
T3 si T4 in limite normale dar spre valoarea limita inferioara
Anti-TPO: 798 (val normala <12) [am scris corect: sapte sute nouazeci si opt!]
Anti -TG: 84 (val normala <34).

Comparativ cu rezultatele voastre cand ati fost diagnosticate cu t. Hashimoto, cum vi se par aceste valori? Mie anti-TPO mi se pare urias. Am citit pe Internet mai multe despre implicatiile unei astfel de boli si mai ales ale valorilor atat de mari ale anti-TPO m-am ingrozit.

Si inca o intrebare: unde il gasesc pe dr. Peretianu??

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si multa sanatate tuturor.

Acum vreo 2 saptamani mi-am facut si eu analizele, dar doar TSH-ul pentru tiroida. Mi-a iesit 5.4 sau asa ceva. Sincera sa fiu asemenea valoare nici nu o bag in seama. Cand am ajuns prima oara la doctor TSH-ul era 152. Acum mi-am facut analiza inainte de a lua euthyroxul de dimineata, asa ca valoarea e aproape ok pentru ca se normalizeaza dupa ce iau pastila. Anul trecut pe vremea asta aveam 40 TSH-ul.

Anti-TPO nu mi l-am mai facut demult. Nu mai stiu cat l-am avut initial.

Mama are tiroidita Hashimoto de aproape 40 de ani si cred ca si-a facut o singura data anti-TPO. In rest ia euthyrox pe care il adapteaza dupa cum se simte (are studii medicale). A facut 2 copii dupa care i s-a dereglat de-a binelea TSH-ul, dar apoi, se pare ca s-a reglat cu varsta (spre menopauza cand activitatea hormonala mai scade). Acum ia jumatate din doza pe care o iau eu.

Tiroidita Hashimoto nu este o boala de care sa mori, dar mori cu ea si trebuie sa inveti sa traiesti cu ea si sa te adaptezi.

Mie mi-e rau la canicula, schimbarile de temperatura bruste... Cam primavara si vara mi se deregleaza TSH-ul, iarna mi se regleaza.
Cand imi creste TSH-ul mi se deregleaza colesterolul (in general imi scade colesterolul bun). Cand imi reglez TSH-ul, mi se deregleaza trigliceridele. Asa ca tot timpul trebuie sa jonglez. Medicul nu va putea sa va spuna cum va simtiti, iar analizele pot sa suprinda doar un moment, care peste doua ore se poate schimba. Luati doza cu care va simtiti bine si dati-i timp sa actioneze. Repetati din cand in cand analizele ca sa vedeti ce se intampla cu valorile.

Cam asta e experienta mea pe doua generatii. Sa nu uit. Copiii vostri vor trebui sa se controleze si ei. Sansa sa faca si ei este foarte mare. Dar ar trebui controlati la pubertate si celelalte etape ale vietii care implica modificari hormonale (sarcina, meno/andropauza...).

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codite2 spune:

Buna mamicilor. De 2 luni am aflat ca am hipotiroidism. Citind mai multe detalii despre aceasta boala m-am hotarat sa merg la medic pentru a urma un tratament. Am citit pe alte site-uri ca multe dintre pesoanele tratate cu euthyrox s-au ingrasat cu cel putin 10 kg in 2-3 luni, ceea ce ma sperie (eu sunt plinuta oricum). Si voua vi s-a intamplat la fel? Imi doresc de asemenea, sa mai am un bebe (am deja o fetita de 3 anisori aproape).
Astept raspunsurile voastre. Pupici

Mergi la inceput