Picioare umflate?
Aveti vreun remediu pentru picioare umflate?
Adica.... cum se elmina apa :)
Secret monologues
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Raspunsuri
XIO spune:
Trebuie sa nu mai bei atata apa , sa mananci fara sare , sa faci masaje si....cam atat imi vine acum in minte.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
lilina spune:
si eu am avut problema asta spre sfarsitul sarcini
si recomandarea medicului a fost (asa cum spunea si Xio mai sus) sa nu mai mananc sarat, sa nu exagerez cu apa si sa-mi odihnesc piciorusele cat pot de mult, sa le tin la orizontala cu restul corpului (nu cocotzate pe perete)
sanatate
Lilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe
site-ul lui bebe
varsta lui bebe 
Iubika spune:
mai fetelor, cums a nu exagerez cu apa cand in toate regimurile scrie aca tb sa bem cat mai multa apa pe zi?
eu incerc sa slabesc si totusi nu tb sa beau apa, ca nu am pb cu picioarele.
zau daca mai inteleg ceva...
Secret monologues
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
XIO spune:
Pai da , scrie de apa , dar in cazul in care retentia hidro-salina e mare nu trebuie sa consumi atata apa.
Trebuie sa te adaptezi organismului tau , nu majoritatii
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Darria spune:
- Alimentatie fara sare. Ia in calcul si sarea ce se gaseste in alimentele din comert(telemea, masline, pastrama, muraturi, conserve, etc... - doar daca le consumi). Daca nu poti renunta la sare sau consumi produse ce contin sare: bea ft. multa apa ca sa elimini sarea din organism.
- Cat mai multa apa(iarna minim 3 l) - nu exista exces de apa. Retinem apa din alte motive: probleme medicale, exces de sare, etc... Inutil sa mai spun ca apa are si rol de curatare a organismului.
- alimentatia, oboseala, timpul scurt de odihna, tipul serviciului, lipsa exercitiilor fizice, etc... -> picioare umflate.
- ar fi bine sa te asiguri ca nu sunt probleme medicale(pt. inceput o vizita la med. de fam).
miki-miki spune:
Am gasit ac articol:
Cum sa tratati picioare umflate
Picioarele umflate sunt un simptom al unei probleme nedescoperite, fie o ranire sportiva, sarcina, o boala de inima, retentie de lichide, probleme ale rinichilor sau o alta problema. Daca vi se umfla picioarele repetat, duceti-va la doctor.
Pasi
Asezati-va si nu va sprijiniti pe picioare.
Scoateti pantofii si sosetele.
Ridicati-va picioarele. Puneti o perna sub calcaie si sprijiniti-va picioarele de un sacun inalt.
Bagati picioarele in apa rece
Reduceti consumul de sare. Sarea cauzeaza retentiile de apa.
Luati diuretice daca v-au fost prescrise de catre doctor. Acestea cresc eliminarea de fluide in exces din tesuturile celulare, prin urina.
Mergeti la cardiolog daca picioarele umflate sunt datorate unei boli de inima. Atunci cand inima este deteriorata, nu poate sa pompeze sange efectiv si efecient, cauzand lichidele sa se acumuleze in picioare. Medicamentele care intaresc muschii inimii pot ajuta la reducerea umflarii picioarelor.
Incercati sa aveti obiceiuri cat mai sanatoase. O nutritie echilibrata si exercitii fizice zilnice va ajuta sanatatea sistemului dvs cardiovascular si imbunatateste circulatia, reducand tendinta picioarelor dvs de a se umfla.
Sfaturi
O anumita umflare a picioarelor este normala vara sau daca stati in picioare mai multa vreme, daca luati contraceptive orale, daca stati picior peste picior de obicei sau daca sunteti insarcinata. Vorbiti cu doctorul dvs daca sunteti ingrijorati de picioarele dvs umflate.
Aveti grija sa nu va infasurati picioarele cu bandaje elastice sau sa purtati sosete stramte. Compresia ar putea face ca umflarea sa urce, putand cauza probleme vasculare in plus.
Atentie
Picioarele umflate pot fi semnul unei boli serioase de inima, rinichi si ficat dar si o problema vasculara minora. Mergeti la medic daca vi se umfla picioarele in mod repetat sau daca aveti o boala anume. Aceasta informatie nu este menita sa inlocuiasca tratament si sfat medical profesionist.
Miki
Anul asta pui de-un pui ![]()
clarrice spune:
cred ca inainte de a reduce consumul de apa (cata apa bei zilnic?poate ca nici nu bei asa de multa apa), mai bine ai merge la dr sa faci un set de analize pentru a descoperi cauza pentru care organismul tau are aceasta retentie hidrosalina.
Intradevar, elimina sarea din alimentatie si incearca ca atunci cand stai pe canapea sau cand te odihnesti s-o faci intr-o pozitie cu piciorele usor ridicate. In pat poti sa pui o patura pliata la nivelul piciorelor pentru a fi putin mai sus decat restul corpului.
anca_pur spune:
eu am avut acum cativa ani mari probleme cu picioarele in momentul in care m-am mutat in germania, erau asa de umflate ca la fiecare miscare simteam cum imi plesneste pielea, la mine era vorba de laba piciorului, arata exact ca un pepene, nu se vedeau degetele din cauza inflamarii. am fost la doctor si problema era stresul plus faptul ca nu beam suficient, romanul prin definitie nu bea suficient si eu veneam din romania. nu exista prea multa apa bauta, ninimul 2 litri pe zi sunt necesari. si pt eliminarea apei din tesuturi care se acumuleaza din cauza stresului sau altor mici probleme, mi-a zis sa beau ceai de mesteacan si urzica... dupa 2 zile picioarele mele aratau normal din nou... fara medicamente, numai apa si ceaiurile mentionate.
sper sa te ajute.