Si eu cu intrebari despre rezultatele analizelor
Fetele, ce inseamna anticorpi chlamydia ig G - slab pozitiv? E de rau rau? Ma intreb de ce mi-au facut numai asta si nu si Ig M, cum am vazut mai sus ca exista din ce spune Anis.(si iar cum de n-a aparut in secretie dar a aparut in sange?) Va intreb pe voi pt ca pana ajung la medic, care e in concediu si am programare peste o luna, sa am si eu idee. Ca-n rest, vad ca toate is una pozitiva (Ig G- toxoplasma, cmv,rubeola) si una negativa (Ig M-ul adica). Adica care va sa zica, bb se amana pana stiu si eu cum stau.... si mai intreb si ce e ureaplasma, ca p-asta n-am verificat-o. Si daca cumva se intampla sa ramai cu bb, intre timp, cat de rau e cand analizele astea mai sunt si pozitive?
Piatra lunii
Raspunsuri
Tia spune:
Stiu ca trebuie sa iasa negativ, probabil o sa primesti tratament de la medic. Pe rezultatul meu scrie:
Antigen Chlamydia (Imunoenzimatic)
secretie col uterin
negativ.
MadalinaM spune:
Si eu am facut de curind analiza pentru Chlamidia.
Cel putin asa am cerut eu.
Surpriza a fost ca la rezultat scria la fel ca la Tia:
Antigen Chlamydia (Imunoenzimatic)
secretie col uterin
pozitiv
Antigen Mycoplasma
Ureaplasma urealyticum
pozitiv
Mycoplasma hominis
usor pozitiv
Am fost ingrozita, stiind ca acum un an nu aveam nimic.
Dr-ul a zis ca nu e "marea infectie" ci doar arata ca am fost in contact cu niste factori generatori de infectiile cu microorganismele astea. Si pentru linistea mea mi-a dat tratament cu Sumamed pentru mine si sotul meu.
Nu stiu de unde a aparut(nu faceti bancuri cu "intreaba-ti sotul unde a fost!" ). Dr-ul mi-a zis ca de la instrumentarul ginecologic nici nu se pune problema, asa ca ... am inghitit sumamed si acum voi reface analiza dar nu ma mai duc la medicover.
Atentie! pentru toate fetele care vor lua Sumamed:
partea rea: e ffff puternic si da niste dureri de stomac nu prea placute. cititi bine prospectul. tb luat inainte cu 1h de masa sau dupa masa la 2h.
partea buna(ma rog, dac poate exista asa ceva) e ca daca aveti dr de familie va poate da reteta compensata 50%(e un program national care sustine tratamentul acestor infectii). 3 pastilute costa 800miilei. Noi am avut recomandate 6 pastilute. E ceva compensarea asta.
o definitie a antigen-ului(de pe net, normal)
Proteinele produse de bacterii sau provenite din virusuri ( toxine ) introduse īn organismul animal determina formarea de proteine de aparare numite anticorpi . Proteinele care determina formarea de anticorpi se numesc antigeni . Fiecare antigen determina formarea unui anticorp specific care precipita numai cu antigenul pentru care a fost sintetizat de organism . Specificitatea anticorpilor este determinata de structura lor . Anticorpii determinati de un anumit antigen se formeaza īntr-un timp mai īndelungat ; astfel se explica imunitatea dobāndita de organism fata de unele infectii , chiar dupa ce actiunea lor directa īnceteaza . Formarea de anticorpi īn scop de imunizare se practica īn medicina prin utilizarea de vaccinuri .
Tia spune:
si eu am facut chlamydia tot la medicover ... madalina, de ce spui ca nu mai vrei sa mergi la ei? ai avut vreo problema? eu mi-am facut jumatate din analize la medicover...
pupici
piatra lunii spune:
La mine chlamydia asta n-a aparut in secretie, ci doar in sange.
O s-astept sa vad ce zice doctorul peste 3 saptamani .
Da, si eu tot la Medicover .
monbb1 spune:
Ma alatur si eu subiectului cu rezultate la analize ca sa nu mai incep unul nou.
Tocmai am primit rezultatul la analizele de sange si mi-a iesit f ridicat la rubeola: 193.8 si referinta spune intre 0 si 14.9.
Poate cineva sa-mi spuna ce inseamna asta????
A mai avut vreuna dintre voi un astfel de rezultat.
Merci mult
Tia spune:
Monica, examenul la rubeola este de tipul IgM sau IgG?
La mine IgM a iesit negativ, iar IgG 20,6 in conditiile in care intervalele normale sunt: negativ (<5), echivoc (>=5 dar <10)si pozitiv (>=10). Desi aici m-am incadrat in ultimul interval, dr. a spus ca am facut vaccin in copilarie si de aceea a iesit pozitiv IgG-ul.
Te pup si nu te ingrijora pana nu te vede
Gia spune:
Si analizele mele au iesit la fel ca la piatra lunii si ma duc sa le repet marti. Eu le fac la Cantacuzino si am o frica de nu e adevarat. Din tot ce am citit pe net Chlamydia asta trece usor cu antibioatice, numai ca din ce povestesc fetele vad ca e altfel. Eu am facut deja un tratament si acum vreau sa vad ce iese si va tin la curent.
monbb1 spune:
Tia,
Eu nu am pe analiza decat rubeola - examen bateriologic cu rezultat anormal ridicat = 193.8. Plaja de referinta 0-14.9
Incerc sa nu ma ingrijorez dar e tare greu. Abea astept sa merg maine sa vad ce spune doctorul.
Merci mult, o sa scriu ce mi-a zis doctorul pe subiectul Oligospermie.