SALATE
SALATA GRECEASCA
Ingrediente: 3 rosii, un castravete, o ceapa, 200g branza, 12 masline, o lingura de zeama de lamaie, 4 linguri ulei de masline, cimbru, sare, piper.
Se spala rosiile si se taie in felii. Castravetele si branza se taie in cubulete. Ceapa se taie marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca si se condimenteaza. Se adauga apoi maslinele, uleuiul si zeama de lamaie. Se amesteca bine si se serveste rece.
Pofta buna!
SALATA CU PASTE
Ingrediente: 250g paste fundite, 250g branza, 3 ardei grasi, 2 catei de usturoi, 5 linguri de ulei, 2 crengute de busuioc, o legatura de patrunjel, sare, piper.
Ardeii se spala, se coc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se curata. Separat se fierb pastele in apa cu sare. Se scurg, se adauga branza taiata cubulete, usturoiul pisat, ardeiul copt taiat felii. Se adauga uleiul si se condimenteaza. Se serveste rece, cu patrunjel tocat fin si se orneaza cu crengute de busuioc.
Pofta buna!
Raspunsuri
emoison spune:
SALATA CU TON
1 capatina de salata se spala. Se adauga 1 cutie de boabe de porumb, 1 cutie de ton in ulei, doua-trei rosii si ceapa tocata dupa gust. Se sareaza si pipareaza, si se amesteca cu sosul vinegret (3 linguri de ulei+ o lingura de otet+1/2 lingurita mustar).
Pofta mare !
Elena
osolita spune:
O salata mai exotica cu carne de pasare:
Ingrediente: 100 g maioneza, 2 linguri lapte, sucul de la jumatate de lamaie, o priza de sare, putin zahar, 250 g carne pasare(fiarta), 100 g struguri negri, 3 rondele ananas
Carnea de pasare se taie in bucatele(sa nu fie prea mici). Strugurii se taie in jumatate si li se scoate pielita iar rondele de ananas se taie in bucatele mici. Deasupra acestora se pune maioneza amestecata anterior cu laptele,sucul de lamaie, sarea si zaharul.
acs spune:
Ingrediente: salata verde, rosii, sunca, branza, iaurt.
Se amesteca salata verde (taiata nu foarte marunt), rosiile felii, sunca si branza taiate cubulete. Se adauga condimente (sare, piper), putin ulei si iaurt.
Sper sa va placa,
Manuela
moto spune:
Cea mai buna salata ....salata "romaneasca ":rosii ,ceapa,castravetii salata verde ,se taie toate marunt se arunca in castron se pune sare piper ,lamaie sau otet si putin ulei se amesteca totul si Pofata buna....Delia si bb-ul Sebastian...
qsar spune:
Asa niste pofte pofticioase de salata m-au apucat c-am facut aseara un lighean imens... pe care l-am mancat (ligheanul hi-hi!).
Cum nu am putut sa ma hotarasc la o anumita reteta le-am combinat si a iesit o chestie absurda... da buuuunaaaa! "Reteta" mea:
- un piept de pui taiat cubulete (cam de 2/2/2/ cm) cu
- o lingurita de chimen
- un fel de croutoane (cubulete mai micute 1/1/1 cm)
- un ardei gras
- trei-patru rosii
- vreo cinci-sase castraveti
- trei-patru oua fierte tari
- cca. 400 gr telemea tare (cubulete mai micute 1/1/1 cm)
- sare, piper, ulei, otet, verdeturi.
Singura "smicherie" este ca am prajit cubuletele de pui in craticuta (ca ptr. mancarea chinezeasca) si am pus la sfasit croutoanele si chimenul.
Am sa mai fac o tura in we da' ma gandesc ca as putea pune si cubulete de pepene galben si niscaiva iaurtel...
Q (Gabriela)
Marianar spune:
SALATA DE PRIMAVARA
Ingrediente: 500g ciuperci, un castravete, un morcov, un ou, o lamaie, o lingura de mustar, 100g porumb din conserva, 100g masline, o legatura de patrunjel, ulei, sare, piper.
Se curata ciupercile, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se taie in felii subtiri. Separat se face o maioneza din ou, mustar, zeama de lamaie si ulei. Morcovul si castravetele se taie in rondele subtiri si se amesteca impreuna cu ciupercile, boabele de porumb, maslinele si maioneza. Se condimenteaza dupa gust si se adauga patrunjelul tocat fin.
Pofta Buna!
ochinegri spune:
Tot o SALATA CU TON:
- de preferat ton din conserva "Pelican" in sos natural (adica in apa cu sare nu in ulei, se gasesc la SellGros). Alte conserve de ton fara ulei sunt prea scumpe. Merg si cele in ulei, f. bine scurse.
- 2 cutii ton bine scurs + masline feliate (200gr)+ porumb (1 cutie) + 2-3 rosii tocate cubulete (scurse bine) + 3 oua fierte tare (rase pe razatoarea medie) +
sos Remoulade (de preferat de la Remia - 1 borc. mic, daca nu merge si SpringTime, dar nu merge maioneza, caci are si oua fierte).
N-am talent la explicat, dar e buna, si satioasa.
Mama L
Marianar spune:
SALATA DE CONOPIDA
Ingrediente: 300g conopida, 30ml lapte, 10g unt, marar verde.
Buchetelele de conopida spalate cu apa se tin o jumatate de ora in apa cu otet. Apoi se scot si se pun la fiert in apa clocotita, in care s-a adaugat laptele pentru a mentine culoarea alba a legumei. Se strecoara se adauga unt si marar verde tocat.
Pofta buna!
jan gabari spune:
Hej,
Iatå o altå retetå de salatå.
1kg mere,150ml vin alb sec,50 g zahår,un virf de kutit de skortisoarå fin måcin.
mere le se curåtå de koaje se taie-n sferturi,curåtisinburi,si se taie in grossime de 1cm,se pun in salatierå.Vinul se fierbe NUMAI un MINUTcu zahårul si skortisoara se daseartå peste mere si se amestekå.Se serveste rece cu fripturå de pasåre,sau vitel.
uneori se mertå si noutåti!!!!
Marianar spune:
SALATA DE CASTRAVETI CU SMANTANA
Ingrediente: 3 castraveti, o ceapa mare de apa, o legatura de patrunjel si una de marar, cimbru, 10 masline negre, 2-3 linguri de smantana, sare.
Castravetii se taie rondele dupa care se adauga ceapa rondele, verdeata tocata marunt, maslinele, smantana si sarea. Se amesteca bine si se serveste la 10 min. de la preparare.
Pofta buna!