Aperitive
Raspunsuri - Pagina 2
adi69 spune:
Ok,Jan,trimite reteta.
Eu m-am oprit la cateva retete.De acum incep sa cumpar ce trebuie pentru ele.
Sa va spun si voua:
Antreuri:piftelute de pui,piftelute de ghebe,franzelute umplute,cascaval umplut,chec sarat ,rulada aperitiv,snitele din ciuperci pleutorus si legume(rosii,castraveti,ardei)
Friptura:gratar de pui,ceafa de porc,mici si legume la gratar(dovlecei,vinete,ciuperci)
Desert:chec(il fac in tava lata si-l tai patratele)prajitura Acanta(cu fulgi de porumb si nuca),tarta cu visine,faguri,prajitura cu branza de vaci si tort.Nu m-am hotarat de care tort,de ciocolata sau de fructe.Mai am timp.
Vreau sa mai fac pentru doamne un vin de piersici si daca gasesc frunze de menta ,o crema de menta.
Bineinteles sampanica si bautura racoritoare cu piersici si sampanie.
Acum,sa am timp sa le fac pe toate..daca nu ma razgandesc la unele retete..
Dia si bebe Rucsi
jan gabari spune:
Hej
dupå ce am citit meniul as da un mic sfat (dar nu trebuie så ti kont)General ceea ce vrei tu så faci va kodea greu la stomak si celor peste 100 dekg,aperitivul este putin inkårcat dar kum am subliniat tu stii mai bine.
Iatå reteta:-pentru 6-8 pers.
Aluat;275gr.fåinå,140 grunt 1ou,un virf de sare.
Unpluturå:2dl.creme fraiche,4 ou,175gr.costitå afum(bekon)30grunt,100de kaskaval(parmesan)piper.
Båuturå care es serveste Riesling.
Pune fåina pe maså.si få o gaurå in mijlok,bate oul intrun castron si punel in fåinå.taie untul(skoate untul putin ininte så fie moale) punel si pe el in mijlk,cu pin sare,puti apå simestekå totul repede si fårmezå o bilå.pe maså pune fåinå si intinde o foie de 3-4 cm grossime .taie cerkuri de 3-4 cm diametru si pune in mici forme care au fost unse inainte cu unt.apaså bine uluatul prinmadatå in fund la fårmå dupå aceea pe perete si inteapå fin aluatul caså nu creascå.aprinde aragaz.la 225*Bekon se teie in cuburi micicare se pråjescla inceputtare se ikurge uleiul se pune untul si se pråjesk putin tare.Crem freiche, pui in castron si bati un ou dupå altul cam 3ou,pui piper.IN formele (nu koapte)pui bekon inpårtite intoate si dupå aceea pui kaskaval ras si umpli in cont cu oubåtut inpreunå cu creme fraiche.se tin 20 de minute la cuptor inprealabil inkpålsit 225*.se servesk kalde.
adi69 spune:
quote:
Originally posted by qsar
Cum faci crema de menta?
Q (Gabriela)
Crema racoritoare de menta
200g frunze de menta,proaspete;1l de tuica(40gr);500g zahar;10seminte de coriandru;10 seminte de anason
Intr-o sticla cu gatul larg,se pun frunzele de menta,semintele de coriandru si anason zdrobite.Peste ele se toarna tuica si se inchide ermetic.Se lasa la macerat 10 zile.Dupa 10 zile se pun la fiert 500ml apa cu 500g zahar si se lasa sa clocoteasca 2 minute.Se lasa la racit.Se filtreaza tuica macerata,se amesteca cu siropul de zahar si se imbuteliaza.Se pastreaza la rece,se serveste cu apa minerala si gheata.
Dia si bebe Rucsi
osna spune:
initial creeat de danab
RULADA CU pateu
300 GR.LAPTE SE AMESTECA CU 4 LINGURI FAINA SI PUTINA SARE.SE FIERBE PE FOC PANA SE INGROASA.DUPA CE S-A RACIT(RAMANE PUTIN CALDUT) SE AMESTECA CU 3 GALBENUSE SI ALBUSELE BATUTE SPUMA.SE AMESTECA TOATE LA UN LOC SI SE COACE IN TAVA UNSA SI INFAINATA. SE RASTOARNA PE UN PROSOP UMED SI SE RULEAZA.
UMPLUTURA
1 CUTIE MARE DE PATEU FRECAT CU 100 GR.UNT, 1 LINGURA MUSTAR, 2-3 OUA FIERTE TARI SI TOCATE MARUNT, PATRUNJEL, PIPER, SUNCA SAU SALAM, O CEAPA MICA TOCATA MARUNT.SE AMESTECA TOATE LA UN LOC SI SE UMPLE RULADA.
SE TINE LA RECE CATEVA ORE DUPA CARE SE TAIE FELII.
osna spune:
initial creeata de karlla
Chec de carne:
1 kg carne tocata, jumate vita, jumate porc
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 ardei rosu
1 cutie de ciuperci
4 rosii decojite
2 oua
sare, piper, vegeta, patrunjel tocat, marar
bread crumbs (piine alba uscata si farimitata foarte fin)
Intr-o tigaie puneti un pic de ulei si prajiti ceapa tocata marunt, usturoiul tocat pina se rumeneste, adaugati ardeiul si ciupercile. Lasati totul sa se rumeneasca un pic dupa care puneti rosiile taiate in cuburi mici. Se lasa sa rumeneasca pina tot sucul s-a evaporat.
Lasati acesta mixtura sa se racesca.
Intr-un castron puneti carnea si mestecati bine pina nu mai are cocolosi... adaugati mixtura de vegetale, oule si restul de mirodenii (dar nu si piinea).
Pregatiti doua tavi de piine, ungeti cu ulei si tapetati cu piine, puneti umplutura de carne in tavi, nivelati si presarati piine pe deasupra.
Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pina se rumeneste deasupra( eu zic 45 minute).
Dupa coacere se scurge tot uleiul si se pune in containere la frigider.
Se serveste taiat felii, cald cu smintina sau rece ca sandwich.
osna spune:
Corina
Trei morcovi rasi pe razatoarea mica,storsi bine de zeama se amesteca cu hrean ras, citiva catei de usturoi zdrobiti, un pic de sare si o lingura de maioneza.Te asigur ca dupa asta trebuie sa ai ce bea!!!
Pofta buna
Marianar spune:
Ingrediente: 10 rosii potrivite, 2 cepe, o ceasca de orez, 75g mazare, 200g piept de pui, patrunjel, ulei, sare.
Pt. sos: miezul de la rosii, o lingura de ulei, o lingurita faina, o lingurita zahar, sare.
La rosii se taie un capacel, se scoate miezul cu grija si se asaza cu gura in jos sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul si cand incepe sa se ingalbeneasca se stinge cu putina apa si se mai tine cateva minute pe foc, sa infloreasca. Pieptul de pui se taie fasii, se caleste in ulei si se amesteca cu mazarea si orezul. Apoi se condimenteaza. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile si apoi se asaza intr-un vas. Peste ele se adauga sosul si se pun la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!
mitub spune:
1. Retzeta de la Miha a lui Bogux:
O cutie ciuperci champignon
O cutie mica porumb
2 gogosari murati in otet
cateva linguri maioneza
Tai ciupercile mititele, la fel gogosarii cubuletze, amesteci totul si adaugi maioneza dupa gust. E super!
2. Retzeta de la Mirela
O telina mare
O radacina de hrean potrivita
Maioneza
Se rad pe razatoarea cu gauri mari, se adauga maioneza si se drege totul de sare. Iese mai deosebit fatza de cea tipica cu morcov, dar depinde de gust. E o umplutura buna pentru sunca feliata.