Sarmale in foi de varza oparite?
Am incercat sa infasor sarmalele in foi de varza oparite, dar nu am reusit. Se rup, orice as face. Din pacate pe aici nu sunt foi din varza murata ca as fi cumparat. Poate sa imi explice cineva cum sa procedez ca sa am mai mult succes? De Craciun am facut cateva, dar au iesit mai mult varza a la Cluj (si le-am mai si ars pe deasupra, ca le-am lasat prea mult, deci dezastru total). Multumesc anticipat!
mami de (4 august 2007)
Raspunsuri
corinadana spune:
Le ai fiert prea mult!!!!
Inainte sa pui varza in apa scobeste cu cutitul pe langa cotor. Foile se vor desprinde mai usor. Pui varza intai cu cotorul in jos si lasi vreo 3-4 min (clocoteala)apoi cu cotorul in sus in oala si cu o furculita ajuti foile sa se desfaca. Pui foile intr un castron si le tii un pic acoperite. Asa se vor modela f usor.
Succes! eu asa fac si cumpar varza tocata murata pe care o bag printre sarmale si ceva afumatura si dafin si ies f bune.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
principe spune:
nici la caracas nu avem frunze de varza acra,asa ca fac cum zice corinadana,eu insa nu intorc varza ci o acopar cu capac,in apa la fiert pun sare ,dafin ,piper,cimbru,las sa fiarba pana foile de deasupra se inmoaie si sunt maleabile.apoi iar acopar mai las cateva minute pansa se mai inmoaie cateva straturi de frunze..si repeti procesul.eu apoi le las la racit,le bag in borcan,pun apa in care am fiert peste frunze si le las vreo doua zile la acrit(asta optional) daca nu le lasi la acrit,se gaseste varza tocata acra,pe care o poti pune deasupra si dedesuptul sarmalelor,in olala unde fierbi sarmalele.
o alta optiune ca varza sa o poti folosi la impaturat sarmale este sa bagi capatana da varza in congelator pana se congeleaza bine, ...apoi o lasi sa se decongeleze si o poti folosi cu usurinta.
An nou fericit!
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
musetto spune:
Corina, Monica, multumesc frumos . Maine la prima ora ma si apuc de facut sarmale, sper sa fie gata pana intram in noul an :) La multi ani si multumiri inca o data!
mami de (4 august 2007)
monica-elizabet spune:
exact asa am procedat si eu cum au zis fetele...si daca totusi vezi ca sunt inca tari pe "fibrele" alea de la foaie le bati un pic cu ciocanul de lemn [entru snitele(dar nu tare..doar asa un picutz)
spor la treaba
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post