Buna.
Mama mea a fost diagnosticata cu tiroida Hashimoto. Stiti cum evolueaza aceasta boala si ce tratament exista? Stiu ca este o boala autoimuna de distrugere a glandei tiroide si care se mosteneste genetic.

Acum ia Eutirox dar nu-i este bine deloc.
Nu trebuie sa te sperii. La inceput pana gaseste doza de eutirox care i se potriveste, va mai avea stari nasoale, dar dupa ce organismul isi reface echilibrul, va fi bine. Eu sunt sub tratament de aproape un an si e ok. Cum evolueaza? Cata vreme mama se ingrijeste, nu evolueaza. Daca nu isi ia pastila mai mult timp insa, organele cedeaza pe rand pentru ca in cazul hipotiroidiei, organismul nu mai are hormonii necesari functionarii corecte. Nu e de speriat. Mie endocrinoloaga mi-a spus ca nu este o boala de care mori ci cu care mori. O duci pe picioare. Spune-i sa nu se sperie, da-i si niste magne B6 daca nu are contraindicatii la magneziu si va fi bine.
Multumesc tare mult pentru ca ea este tare speriata. Dr ia spus ca este o afectiune foarte rara si grava. Din ce am citit eu nu este chiar asa, dar acest diagnostic ia fost pus de curand si de abia acum imi dau seama de la ce are probleme cu inima si stari de rau (piederi de cunostinta). Niciun doctor nu ia spus ca ar putea fi de la tiroida decat acum dupa analize.
Multumesc oricum m-am mai linistit.