Alergia la frig
Ati auzit de tipul asta de alergie? Ca eu o simt pe pielea mea. Aseara venind spre casa simteam senzatie de mancarime pe fatza, pe frunte, pe maxilare. Cand am ajuns acasa si m-am uitat in oglinda eram plina de pete rosii si puncte pe fatza. In dimineata asta, pana sa ajung la birou, aceiasi senzatie, de data asta la nivelul mainilor (rosii si umflate) si picioarelor. E al dracului de nasol!
Ce as putea face?
Elle
Raspunsuri
idoina spune:
Buna!Ceea ce ti se intampla tie a patit si cea mai buna prietena a mea.Dupa 2 ani de experiente,a reusit sa combata alergia cu...Claritine.Era singurul medicament neincercat,nimeni nu i-l indicase!Si a mers!Acum e foarte bine si nu ii mai apar mancarimile,roseata,picatelele(asa le numea ea).Oricum ar fi bine sa iei legatura cu un alergolog.
Toate cele bune!
idoina
gabitzam spune:
Si eu am. Nu apar pete, doar o mancarime dureroasa groaznica. Ce nu trece asa usor, decat la cald in final. O am dintotdeauna as zice, n-am facut nimic contra ei in mod special, nici nu stiam ca s-ar putea face.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
carina spune:
http://www.mayoclinic.com/health/allergy/AN00693
Si eu am, dar bubitele dispar de multe ori cam la jumate de ora de stat la cadura. Citisem pe internet de ceva test care sa iti arate daca ai asa ceva: sa pui pe piele ceva din congelator (o punga cu gheata) pentru cateva minute si daca in jurul ei (nu doar in locul in care a stat) apar umflaturi rosii atunci ai alergie la rece. http://iml.jou.ufl.edu/projects/Spring05/Bernfeld/signs.html
Asta e linkul care descrie mai detaliat testul.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
ralu71 spune:
Buna,
Si eu am aceeasi problema si chiar am intrebat un alergolog dar separe ca nu exista solutie desi am facut tratamente de desensibilizare,alergia la frig(rece)nefiind singurul tip de alergie pe care"il posed".Asa cum spuneati si voi dispar si senzatia de mancarime si petele dupa ce intru la cald.
Loma spune:
da si o colega de la mine are aceeasi problema, insa la ea nimic nu isi face efectul, umbla infofolita cu fata acoperita tot, sau cand are ocazia numai underground, insa ea se umfla la fata si maini.
Elle_seb spune:
Shit! Nu ma speriati! Adica daca este intr-adevar alergie la frig o duc asa iarna de iarna?
Mi-am facut testul cu cubul de gheatza. L-am tinut 5 min pe antebrat iar dupa alte 5 minute mi-au aparut pe locul acela niste bubitze mici rosietice, nu foarte proeminente, ce-i drept. Se pare ca din nefericire asta ar putea fi. 
Cred ca o sa merg la un alergolog cat de curand posibil.
Dar e posibil sa se declanseze alergiile astea la trei'j de ani?! Adica sa n-ai nimic pana atunci si la batranetze s-o patesti?
Elle
mihaela_s spune:
Nu stiu cum e cu batranetile
, dar fetitei mele mari i-a aparut aceasta alergie pe la 5-6 ani...ei ii apar bubitzele doar pe maini, pe partea exterioara, chiar daca are manusi.
S-a mai discutat subiectul asta acum vreo 2 ani, eu in Ro ii cumparam o crema cu Vit. A, am cautat subiectul mai vechi sa va spun crema, dar nu l-am gasit...crema e produsa de o firma din Tg. Mures, am gasit-o in farmacii, era singura crema cu care i-a trecut. Se dadea o data pe zi dimineata si nu ii mai apareau bubitele.
Anul trecut nu i-au mai aparut bubitzele toata iarna, o fi fost efectul cremei, nu stiu, am crezut ca am scapat si am uitat cand am plecat din Ro de crema...cum a dat frigul aici, a reinceput alergia, am cautat in farmacii aici, nimic...nici o crema cu vit.A. Am luat la intamplare o crema de maini, fara efect...apoi tot la intamplare am mai ales o crema care spunea ca e pentru piele alergica, pentru bebelusi si pentru eritem fesier...ei, cu aceea Diana nu mai are probleme, chiar daca nu se da cu ea in fiecare zi, mainile ii sunt OK.
Mihaela si familia mea
Hobby
mihaela_s spune:
Revin, am gasit subiectul arhivat...e de aproape 4 ani, dar poate ca va folosi cuiva...acolo gasiti si crema.
Mihaela si familia mea
Hobby
Elle_seb spune:
Mihaela, am citit, multam! 
O sa o caut in farmacie si pana imi vine randul la programare la dermatolog o sa o folosesc.
Elle