MARE ATENTIE
Salut!
Daca sistemul nu ne poate proteja impotriva doctorilor-erori, haideti sa incercam sa facem noi acest lucru aici.
Incep eu cu o informatie citita in presa si care cred eu ca trebuie sa fie aflata de cat mai multa lume. Pe mine m-a ingrozit si de aceea am hotarat sa o public aici pentru ca fiecare are dreptul sa aleaga in cunostinta de cauza!
AVETI MARE GRIJA!
Inainte de a apela la dr. Ruxandra Dumitrescu asigurati-va ca nu este vorba de aceasta Ruxandra Dumitrescu: http://www.evz.ro/article.php?artid=332583.
Omul de care povesteste acest articol e un criminal nu e doctor!
Raspunsuri
anca_vlad spune:
ma ingrozesc de cate aud/citesc despre ce se intampla in maternitatile din bucuresti. Imi e groaza pentru ca in viitor mai vreau un bb, dar cred ca in perioada sarcinii voi merge la bv la medicul care a avut grija de mine si vladut la prima sarcina care a fost una ff dificila!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
nikole spune:
Imi dau seama cand citesc astfel de articole ca nu sunt nici pe departe un om bun...mi-a starnit ura efectiv cele citite...in fine, am vazut ca se strang bani ptr a ajuta acest copil...
sper sa se adune putin cate putin, sa aiba o copilarie si o viata cat mai aproape de normal...
si eu ma plangeam pe ici pe colo ca am nascut ca-n jungla, of Doamne...acum vad ca am avut noroc totusi.
Nikole,mami lui albastrel
Sheannamp spune:
Iar eu ma ingorzesc de campania odioasa, murdara si LIPSITA DE CORECTITUDINE inceputa si sustinuta de MASS-MEDIA romana.
Informatii trunchiate, provenind din surse unice, refuzul de publicare a dreptului la replica, citate incompelt publicate si afirmatii rastalmacite.
Toate din ce motiv? Si cu ce scop? Ca pacientul roman sa numai aiba incredere in cel care il trateaza. Si care este rezultatul in aceasta situatie. Pai tot el va fi cel mai afectat. Atunci cand numai ai incredere in medicul la care te prezinti, nu vei mai avea incredre nici in recomandarile sale, in consecinta, nu le vei mai urma si sanatatea si viata ta va fi in grav pericol.
Apoi, aceasta ura intens atatata de o presa dornica de scandal, nu duce decat la inrairea cadrelor medicale si, respectiv, la o migrare in masa a acestora in alte tari unde sunt respectate si remunerate asa cum merita.
Cine va ramane in tara sa ne trateze? Cine va mai accepta sa fie facut albie de porci, amenintat si chiar batut la propriu? Si pentru ce, un salariu de mizerie, conditii de munca subumane si un viitor incert
Ei bine, raspunsul la aceste intrebari e cumplit.
Asa ca inainte sa luati de bune tot ce se scrie in ziare (nu numai in domeniul medical se dau stiri false) mai bine incercati sa filtrati informatia si sa aflati parerea tuturor partilor implicate.
Imi pare rau ca trebuie sa va spun dar presa nu face altceva decat sa taie craca de sub pacientul romana nicidecum sa il ajute.
Mi-e mi-ar fi rusine sa imi pun semnatura sub articole atat de prost documentate si atat de grosolan masluite.
Sanatate multa!
Edit: iata cum se naste in Olanda
http://www.evz.ro/comment.php?artid=332583.&commentid=956824. Si nimeni nu se mai plange acolo de sistemul medical!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
XIO spune:
da , hea , am vazut si eu lucruri ciudate in articol.
Tot ce vreau sa spun este ca doctorul nu este Dumnezeu . Nu poate salva pe oricine , cateodata se moare din cauza unor greseli de-ale sale , cateodata din cauza situatiei pacientului , cateodata exista noroc , altadata lipseste.
Am citit pe aici pe undeva despre "neobrazarea" unui doctor de a opera un pacient , de a primi dupa asta bani , pacientul decedand dupa 2 luni ....se intampla frecvent. sau mai prelungesti viata cu 1-2-22 de luni , sau il lasi sa moara fara sa-i aplici vreun tratament , sfarsitul e acelasi daca este vorba despre o boala incurabila.
la oncologie multe dintre operatii sunt pur in scop de a mai oferi cateva luni de viata , iar cate depinde doar de organismul pacientului .
Credeti ca in alte tari nu exista greseli? Ar insemna sa traim intr-o lume perfecta.
Un doctor nu poate raspunde pt. orice greseala pt. ca in decursul carierei este imposibil sa nu faci ceva gresit. Din nou , ar insemna sa fii superuman.
da , sa-i dam afara pe toti cei care sunt inconstienti , pe sarlatani , pe cei care nu isi pot exercita meseria cum trebuie.
Dar in acelasi timp haideti sa nu-i jignim pe cei care sunt foarte buni , care au 2-5 operatii pe zi reusite toate , care au redat speranta la viata in cazuri imposibile.
De ce nu am vazut scris in ziare despre chirurgul plastician din Timisoara care a facut zeci de reconstructii de fata la pacienti la care puteai sa le vezi direct in gat , dupa ablatii de tumori mandibulare si nu numai? De ce nu vad despre cei de acolo care fac reconstructii de mana , care stau 16 ore in operatie?
De ce nu vad scris despre sectia de oncologie care trateaza chirurgical in medie cam 6-7 pacienti pe zi ? Care scot tumori pe banda rulanta si ofera o noua sansa la viata?
De ce nu am citit despre seful de la onco , singurul care a facut o operatie pe un amic de-al sau , tot doctor ,cand nimeni nu a vrut sa se bage pt. ca "moare dupa 4 zile".
De ce nu vad scris despre doctorul ginecolog care a oferit sansa unei banci de stelule stem , astfel incat nou nascutii de astazi sa aiba o sandsa la viata peste 50 de ani , in cazul unei boli grave?
Despre sutele de hernii de disc operate cu succes? Despre sutele de urgente scoase la capat?
Si exemplele pot continua.
Pt. ca tot ce est bun este plictisitor. Pt. ca operatiile reusite sunt la ordinea zilei , daca vedem la stiri ca s-au facut 3 splenectomii ne intrebam pt. ce naiba dau asta pe post , ca nu este nimic nou.
Si nimic nou-ul asta tinde sa dispara in mintea unora pt. ca apar 3 greseli....
E pacat de doctorii buni care sunt etichetati imediat pt. ca unii nu stiu ce inseamna generalizare , dar o folosesc intens.
da, sa dispara toti doctorii habarnisti , dar nu dand suturi in fund celor care muncesc pe branci . E lipsa de bun simt .
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
iulia_b spune:
Consider normal ca operatiile si alte procedee medicale inclusiv diagnostice reusite sa fie la ordinea zilei in detrimentul erorilor medicale. Nu sunt neaparat un merit deosebit, asta face parte din profesie.Daca ar fi invers ar fi jale. Desigur ca sunt si succese si medici deosebiti care realizeaza ceva in premiera sau operatii f grele la care altii nu s-ar baga si care merita scoase in evidenta.
Cred ca sunt condamnabile cazurile in care pacientul are de suferit din cauza neglijentei si neprofesionalismului medicului. Una-i sa faci o culpa medicala pt ca procedeul terapeutic este f greu, pt ca boala este f avansata, s.a si una sa o faci pt ca nu-ti dai interesul.
fianna spune:
Atat medicii cat si sistemul sunt de vina.
Pe mine m-a ingrozit tragedia familiei. Nici nu vreau sa imi inchipui cum este sa fii in locul acelor oameni " simpli, de la tara" ca s-o citez pe dna. doctor sau in locul fetitei care isi va trai toata viata in intuneric.
Iar in alte tari daca s-ar face asemenea greseli cineva ar fi tras la raspundere!
fianna
Matthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by fianna
Pe mine m-a ingrozit tragedia familiei. Nici nu vreau sa imi inchipui cum este sa fii in locul acelor oameni " simpli, de la tara" ca s-o citez pe dna. doctor sau in locul fetitei care isi va trai toata viata in intuneric.
Iar in alte tari daca s-ar face asemenea greseli cineva ar fi tras la raspundere!
fiannaMatthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
Ma indoiesc amarnic de tragerea la raspundere a moaselor sau medicilor care lasa pacienta sa nasca in baie (indiferent de situatii). Pentru ca acest lucru e clar legificat si nimeni nu e mai presus de lege, in tarile civilizate.
Numai la noi pacientii pot indica tratamente si lua decizii de cezariana. Numai la noi daca totul merge bine e ca asa era normal sa fie iar daca apar complicatii (de altfel bine stabilite, cu procente si probabilitati bine cunoscute) e din vina medicului.....
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
Originally posted by fianna
fiannaMatthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
Ma indoiesc amarnic de tragerea la raspundere a moaselor sau medicilor care lasa pacienta sa nasca in baie (indiferent de situatii). Pentru ca acest lucru e clar legificat si nimeni nu e mai presus de lege, in tarile civilizate.
Numai la noi pacientii pot indica tratamente si lua decizii de cezariana. Numai la noi daca totul merge bine e ca asa era normal sa fie iar daca apar complicatii (de altfel bine stabilite, cu procente si probabilitati bine cunoscute) e din vina medicului.....
Totusi, un medic bun isi da seama daca pacienta e in pericol, sau daca riscurile unei nasteri naturale sunt prea mari. Asa a fost in cazul meu, medicul a zis sa incercam o nastere naturala, insa fiind copilul mare, eu avand hipertensiune, a decis ca e mai bine sa nu riscam si mi-a facut cezariana.
Dar nu toti sunt la fel. Prietena mea n-a avut acelasi noroc, medicul ei a lasat-o sa nasca natural, chiar daca fetita avea 4500 g, ea a nascut dupa 30 ore de travaliu, avea capilarele sparte la ochi, s-a ales cu ruptura de perineu, si toate acestea puteau fi evitate.
Criss si Alex
fianna spune:
Medicii au totusi o responsabilitate sa explice si sa convinga pacientul sa ia cea mai buna decizie in cunostiinta de cauza. De cele mai multe ori medicul ia decizia fara sa discute si cu gravida si sa-i explice de ce si pentru ce- lucru care nu ar trebui sa se petreaca decat in urgente grave si lipsa de timp. Aici ma refer in special la inducerea nasterii si ruperea membranelor. Cate femei stiu ca acest lucru nu este indicat decat dupa ce a trecut termenul? Medicul nu e in stre sa fie OM si sistemul medical nu-l urmareste si practic, ii da mana libera in tot ceea ce face.
fianna
Matthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
claudia_a spune:
As vrea sa va propun ceva: puneti-va in locul celor ce au patit aceste tragedii , macar pentru cateva fractiuni de secunda... si apoi incercati sa judecati indignarea celor ce fac campanie contra unor medici sau asistente!!!
Daca veti constientiza nenorocirea (a mamicii care a stat in travaliu 45 minute fara sa o verifice nimeni si care are baietelul nenorocit pe viata; a taticului ramas fara sotie care s-a chinuit cu hemoragie o noapte...) atunci veti intelege odata pentru totdeauna ca traim intr-o tara in care nu suntem respectati ca oameni, in care omenia lipseste cu desavarsire... Ma rog mereu sa apara spitale particulare, unde sa dai un ban si sa te simti om... foarte multi vor face sacrificii si imprumuturi la banci pentru a se trata intr-un astfel de spital!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.