Mastita, antibiotic si alaptarea!

Mastita, antibiotic si alaptarea! | Autor: analessya13

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Am mastita, iar dr mi-a zis sa iau amoxacilina si un antiinflamator. Antibioticul trebuie sa il iau dimineata si seara, insa n-am intrebat-o daca in acest caz pot contiuna cu alaptatul.
Baietelul meu are 10 luni jumate si oricum nu-l mai alaptez ca la inceput, ii dau mai ales inainte de a adormi.
Nu stiu cum sa fac pentru ca as vrea sa-l las in continuare sa suga, asa ma ajuta sa mi se desfunde si canalele. As putea sa nu ii mai dau ziua deloc si sa ii dau doar seara inainte de culcare si noaptea, ca el se trezeste de vreo 2 ori pentru laptik.
E bine daca as proceda asa, tinand cont ca voi trece pe antibiotic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

nu e nici problema! da-i sa suga cand si cat vrea. iti face f bine, te ajuta sa desfunzi canalele iar antibioticul nu ii va face nimic lui bb. intra si la alaptatul help line la mine la semnatura.

eu am facut de 2 ori mastita (bb avea 9 si 10 luni), din cauza unor picioare bine plasate . am luat augumentin de fiecare data, nurofen/paracetamol si comprese cu gheata. bb a supt cat a dorit si totul a fost ok.

a, e f important sa suga sa desfunde canalele pt ca de fapt asta e problema. antibioticul nu te poate ajuta atat timp cat laptele e inca blocat acolo. da-i sa suga neaparat si in timpul zilei. doar seara si dimineata e cam putin pt ca sanul va produce mult lapte in timpul zilei si e important ca acesta sa nu ramana acolo, sa nu faca infectie.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Multumesc mult pentru raspuns.
Sunt in dubii cu alaptatul si cu antibioticul, tinand cont de faptul ca peste 5 zile o sa-i faca vaccinul. Iar eu ma gandesc ca trece antibioticul in lapte.
O sa citesc si la Alaptatul help line.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

antibioticul nu ii va face rau dar eu una nu stiu daca ezista vreo problema cu vaccinul. oricum ii vei spune medicului si, daca e vreo problema, puteti amana vaccinul cateva zile/o luna. din cate stiu eu asta e ok (amanatul adica....)

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Si eu am facut mastita cand baietelul meu avea o luna si-mi amintesc ca si eu eram ingrijorata de faptul ca luam anibiotice. Stiu insa ca m-am muls de foarte multe ori cu pompa electrica de la Avent si mi-am pus comprese reci pe san, ca sa nu se mai umple asa rau cu lapte. Daca ai dubii, mai bine intreaba-ti medicul si o sa-ti spuna daca poti sau nu continua alaptarea.

Mergi la inceput