Creier pane
Salutare gospodine!
Vreau si eu o reteta de creier pane...ma poate ajuta cineva?
sotul meu zice da doamna ma-sa batea creierii cu ou si faina si apoi ii punea in tigaia cu ulei incins...mi se pare ca se terciuiesc creierii(sa zic asa ) daca ii bati...poate aveti voi o reteta mai buna.
Raspunsuri
redai spune:
eu nu il bat.cel care se bate este cel vanatoresc.
pane.eu il curat,il spal il dau prin gris,dupa prin ou batut condimentat si la prjit.
Lore, mamicutza lui David
POZE
elyda spune:
se fierbe inainte 2-3 minute pentru ca se poate apoi taia felii.apoi se da prin ou si faina si se prajeste.
dana
columbiana spune:
fierb creierul in apa+ o jumatate de lingura de otet si sare; il curat de pielite, il tai felii si-l dau prin ou+pesmet inainte de a-l praji;
noua ne place si creier cu ou batut: fierb creierul, il toc marunt cu cutitul; separat pun la prajit o ceapa+ 1/4 ardei rosu, cind sticleste ceapa pun si creierul, amestec de 2-3 ori si pun ouale batute; merge cu cartofi prajiti (sau fara) si cu muraturi.
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Koko76 spune:
La fel il facem si noi: curatat, oparit, taiat frumos si dat prin ou batut cu putina sare si o idee de piper alb, iar apoi prin faina si zdup in tigaia cu ulei incins. N-am mai facut de ceva vreme pt ca nu am mai gasit proaspat de unde luam, iar congelat nu mai iau cat oi trai (am luat odata si era plin de oscioare si zdrobit tot, plus ca nu mi-a placut cum mirosea). Voi de unde il luati?
manon spune:
inna, creierul se cam "terciuieste" oricum, mai capata ceva consistenta daca il fierbi cateva minute in apa cu sare si putin otet (este deja o reteta postata). evident, inainte de asta il tii putin in apa rece si incerci sa-i scoti pielitele si eventualele oscioare care mai scapa. dupa ce se raceste pregatesti o compozitie din ou si faina (sare si piper). apreciezi din ochi cam cate oua (eu pun cam 4-5 la un kg de creier), torni compozitia peste creier, scuturi binisor vasul ca sa patrunda oul si faina fara sa amesteci, ca sa nu-l zdrobesti si mai mult, apoi iei cu lingura inmuiata in apa si pui un fel de chifteluta in uleiul incins. e bun mai ales daca pui alaturi niste cartofi natur peste care pui putin unt si un pic de tarhon tocat (sau patrunjel hasmatzuchi, are un parfum mai puternic).
quote:
Initial creeata de innaa
Salutare gospodine!
Vreau si eu o reteta de creier pane...ma poate ajuta cineva?
sotul meu zice da doamna ma-sa batea creierii cu ou si faina si apoi ii punea in tigaia cu ulei incins...mi se pare ca se terciuiesc creierii(sa zic asa ) daca ii bati...poate aveti voi o reteta mai buna.
Mami si Buburuza lui mami
petra spune:
quote:
Initial creeata de innaa
Salutare gospodine!
Vreau si eu o reteta de creier pane...ma poate ajuta cineva?
sotul meu zice da doamna ma-sa batea creierii cu ou si faina si apoi ii punea in tigaia cu ulei incins...mi se pare ca se terciuiesc creierii(sa zic asa ) daca ii bati...poate aveti voi o reteta mai buna.
Mami si Buburuza lui mami
Daca creierii sunt mai desfacuti ( sa zic asa) poti pune in aplicare reteta soacrei tale si anume:zbati bine oul cu faina si sare, apoi cu micari largi imcorporezi creierii si pui la prajit in ulei incins asa cum torni omleta.
Daca creierul este intreg, eu ii dau drumul pentru 1-2 minute in lapte care clocoteste cu un pic de sare. Dupa ce pui creierul stingi focul si acoperi vasul. Dupa cateva minute scoti creierul si il faci pane dupa cum stii.
ADRIANNA spune:
quote:
Originally posted by angelinajoli
Aveti idee pe unde se gaseste creier,cele din Germania?
hey!
Intreaba la macelari,eu de la ei am luat