Am o dilema:
Am 28 ani si iau anticonceptionale din 1999. La inceput mi-a fost prescris rigevidon (am luat un an) apoi dr mi-a schimbat pe microginon (4 ani). M-am simtit foarte bine cu ele, nu mi-au facut probleme, doar ca imi schimbau PH-ul si aveam o scurgere discreta, si o usoara candida, dar care nu ma jena. Dr mi-a dat tratament la inceput si apoi a spus ca nu trebuie sa mai tratam, ca e normal.
deci, timp de 5 ani am luat anticonceptionale cu pauze de 1-2 luni pe ani.
Din 2005, am fost diagnosticata cu chisturi ovariene. Am schimbat si Dr si mi-a prescris Karissa si mi-a spus sa nu incetez sa le iau decat daca vreau sa am un copil. Deci de 2 ani nu am mai facut pauza in administrarea anticonceptionalelor.
Ieri am fost la un consult general la un medic generalist, si mi-a spus ca trebuie neaparat sa intrerup adimistrarea anticonceptionalelor ca le iau de prea mult timp.
Ce sa ma cred????
nu se mai recomanda de cativa ani intreruperea anticonceptionalelor pentru ca doza lor hormonala s-a micsorat mult si nu mai este necesara. asa ca asculta de medicul ginecolog si nu le intrerupe decat daca vrei un bebe.
sanatate,
Roxana