Ulei de corp facut de casa

Ulei de corp facut de casa | Autor: alinabojuc

Link direct la acest mesaj

ULEI DE CORP
Se macina marunt:
25 gr rozmarin
25 gr salvie
50 gr cimbrisor
20 gr maghiran
20 gr musetel
1 litru de ulei de masline se incalzeste si se ia de pe foc.Se adauga
plantele amestecand si se astupa.Preparatul va sta la soare,langa o sursa de caldura care sa nu atinga punctul de fierbere.Dupa 24 de ore se pune in strecuratoare cu tifon si se stoarce bine. Vor rezulta cam 600 ml. de ulei. Apoi se toarna in sticle sau flacoane.
Daca aveti pe cineva sa va faca masaj e f. bun si pentru celulita.
Eu am folosit ulei simplu de masline, nu extravirgin ca era prea scump. Plantele le-am folosit uscate. Voi folositi ce si cum vreti.
Chiar merita sa faceti. Incercati va rog.
Daca mai are cineva retete de acest gen sa le puna pe aici ca sunt utile.

alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Multumim ca ne-ai impartasit si noua reteta !
Personal sunt interesate de astfel de combinatii naturiste, aveam si eu cateva culese de prin diverse reviste naturiste, dar din pacate sunt in tara...

imi voi procura plantele si am sa fac si eu reteta, dupa care iti spun cum e!

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Daca faci sa ai grija sa nu fie fierbinte uleiul, doar caldut. Si ca sa treci mai usor peste mirosul de "buruieni" poti sa pui ulei de portocal. Eu am pus vreo 2 sticlute mici de ulei de asta si i-a dat un miros... Dar daca nu te deranjeaza il lasi asa. acum am fara ulei de port. si e ok.
Sa ma anunti cum e, ok?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Alina,
nu zici nimic cum e cu uleiul, sa inteleg ca ai avut schimbari spectaculoase?
marturiseste-ne si noua.
o sa incerc si eu, insa nu prea suport ulei pe corp, am impresia ca mi se lipesc hainele de corp, si in special seara la culcare ma enerveaza la culme ... cauza de insomnie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

quote:
Originally posted by Loma

Alina,
nu zici nimic cum e cu uleiul, sa inteleg ca ai avut schimbari spectaculoase?
marturiseste-ne si noua.
o sa incerc si eu, insa nu prea suport ulei pe corp, am impresia ca mi se lipesc hainele de corp, si in special seara la culcare ma enerveaza la culme ... cauza de insomnie.

Am dat aceasta reteta pentru persoanele care vor sa inlocuiasca cremele, uleiurile si lotiunile din comert care stim foarte bine ca-s doar chimicale. Sunt insa sigura ca daca se face masaj adevarat cu el rezultatele vor fi mult mai bune decat cu alte produse.
Eu il masez pur si simplu pe piele si rezultatul e o piele mai hidratata, mai fina si cred ca si mai sanatoasa, avand doar ingrediente naturale. Asta o fac seara dupa dus si peeling cu cafea. Cafea adevarata ca nu bem cafea asa ca nu am zat. Si e chiar ok.
Totusi cred ca ar fi bine ca persoanele care sunt alergice sa fie atente la plantele din acest ulei. Ca daca esti alergic la rozmarin de ex. nu cred ca vrei sa te faci cu acest ulei.

alina

Mergi la inceput