Ce maninca copilul meu ???!!!

Ce maninca copilul meu ???!!! | Autor: alssa

Link direct la acest mesaj

... biscuiti si coji de piine ! Da, chiar le maninca. Le molfaie, le topeste si le inghite... si asta se numeste ca ea maninca si e fericita. Iar eu arunc cutii intregi de cereale, de absolut toate felurile + mincarea facuta special pentru ea. Pentru ca, in schimb, MANINCA mincarea din farfuriile noastre: ciorbitza de pui sau de vaca, pilaful, fripturica (piept de pui fiert bine si inabusit), salata de rosii cu briza (ii place brinza sarata ! - nota: normal ca nu i-am dat decit sa guste un firicel ras pe razatoare de fiecare data...)etc...
Bun. Si eu ce fac ????
Normal ca mincarea noastra e si cu sare, unele chiar si cu Vegeta (la pilaf pun in virf de cutit ca sa-i dea culoare - urasc pilaful alb)...
Sa va mai spun ca:
- nu maninca cu lingurita de la nimeni, chiar daca e mincarea noastra pusa in farfuria ei. Nu vrea nici din mina noastra, ci EXCLUSIV cu minutza ei. Continuarea v-o puteti imagina: pilaf si-n cap, si-n urechi, dar si-n gura... sa nu vorbim aici de ciorbe insa
- degeaba i-am gatit special pentru ea, acelasi fel, doar ca fara sare si niscaiva condimente. Tot pe jos la ciini, in urlete, a ajuns biata mincare...
- am vazut ca maninca biscuiti (pardon !! nu d-aia de bebelusi, ci amaritzii aia de Petit Beurre, da ?:) asa ca am incercat sa i-l rad si sa-i dau cu mar sau cu banana. Rezultatul ? Il intuiti, bineinteles !:)
Daca as putea sa ies pe strada si sa ma dau cu capu' de fiecare stilp, as face-o, dar sint d-aia de lemn si-i darim sigur la nervii care-i am.
Asa ca spuneti-mi voi, ce sa fac ????
Pina cind asa, si cum sa mai fac ? Sa lasam si variantele cu scaun de masa (pe care am aruncat 5 milioane), sa lasam si avionase, televizor, pisici, povesti, jucarii de distras atentia... Sa lasam si varianta cu "bine, daca nu maninci, fa foamea si discutam pe urma" - nu tine ! NU TZINE NIMIC !!!

Ce ma faaaaaaaaaaaaaac ?

Alssa si Clara (7 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Las-o sa mannce de la voi! Fa mancarea in asa fel incat sa fie buna si pentru ea. Pune doar vegeta, fara sare, chiar medicul mi-a zis ca pot sa folosesc vegeta ( nu delikat), eu asa fac, fac ciorba acra pt. toata lumea si papa, fac paste cu sos de rosii ceapa si usturoi si ii plac, incearca... Eu de pe la 9 luni nu i-am mai facut mancare separata pt. ca nu mai voia sa pape, dar parca nu se manifesta asa de rau ca bebita ta.
Daca vrei iti scriu cateva retete care au mers la noi.

Mergi la inceput

Am uitat de paine..... sa traiasca fara ea suntem morti. Am avut o perioada cand papa zeama in care am fiert legumele unde ii puneam paine, ciorba o refuza dar asta ii placea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

daca va spun ceva...o sa ziceti ca imi fileaza o lampa,nu gluma
baiatul meu are tot 7 luni si 10 zile si mananca de rupe orice..in 10 minute ii dau frumos cu lingurita un castronel plin cu mancare,nu refuza nimic-asta de 3 ori/zi,e cuminte si niciodata nu am facut ca avionul in fata lui sa pape,la pofta pe care o are e inutil.
Care.i faza..Marc papa numai borcanele,nici macar nu am incercat sa.i fac eu ceva de papa,nici macar sa.i dau din mancarea noastra,pt ca noi mancam o data pe zi,seara-cand e sotul acasa,in rest eu ciugulesc din frigider sau imi fac o pizza.Si cina e in general gratar sau friptura sau tot felul de experimente dubioase pt copii dar excelente pt noi.

care e "buba" meacred ca mi s.a urat cu binele,dar as vrea si eu sa fie mai intepat marc,sa pape cu manuta lui..dar el asa bine se simte in poala mea..sa roada o coaja de paine..de fapt mi.e si frica sa.i dau sa nu se inece..uite ca o sa incerc si eu sa vedem ce iese
poate nu sunt prea coerenta,dar sper sa ma intelegeti.
acum vreau sa scap de borcanele,dar e foarte comod si ii plac,se dezvolta excelent dar nu stiu cum sa fac si ce sa fac mai ales.

Mergi la inceput

Incearca a-i faci tu mancare (in functie de ce doresti sa-i dai din borcanel) si o amesteci cu cea din borcanel. La inceput faci jumate-jumate apoi pui din ce in ce mai putina din borcanel. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Renunti la condimente, mai ales la vegeta, la piper si ardei iute, pui mai putina sare si ii dai sa pape cu voi la masa. Eu asa fac. Noi adaugam condimente in farfurie. Cumperi cas nesarat sau urda. Cereale papa in biberon, cam 3 lingurite. Faci prajiturele de casa, la noi checul are mare succes, mai ales cel cu visine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

hi hi alssa cred ca trebuie sa va replofilati. Si voi, parintii printesei, sa papati mar cu biscuit, mancare fara sare, cereale si alte cele.

pofta buna

Adela & Julia (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga alssa, daca "rasfoiesti" putin pe forum, cu cateva zile in urma s-a discutat intens despre "probleme cu mancarea" parca asa era subiectul si poti gasi acolo mai multe povesti cu mamici si bebelusi nazdravani poate te ajuta in vreun fel macar sa te inspiri sau sa iti regaseti bebelusul in descrieri. In rest rabdare si iar rabdare. Pregateste macare gustoasa pentru bebita ta asa ca sa iti plac si tie nitel. E mare de acum, nu mai vrea decat la masa cu cei mari.

Succese si pupici de la 2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga Alssa,
Am vazut-o pe Clara ta in paginuta personala si arata foarte bine. E o dulceatza de fetitza, de aia si ai putere sa treci peste toate - te topesti numai cand o ai in fata ta.
Eu zic sa nu te mai consumi atata si sa ii dai sa pape ce vrea ea. Oricum nu papa prea mult la 7 luni... Las-o sa pape biscuiti si coji de paine si de prin farfuriile voastre (incearca sa pui mai putina sare la gatit si fara condimente) si lasa pireurile si marul cu biscuiti in pace - nu ii plac, ce vrei? tu le-ai putea manca?
Daca papa laptic bine si se dezvolta normal, inseamna ca asta e ritmul ei si asta vrea sa pape. Mai fa si tu pentru voi mancaruri "sanatoase" cu multe legume, vitamine, etc si luati-o la masa. Daca ea e fericita cu voi trebuie sa te bucure si mai mult.
Tu - iti faci griji de pomana. Clara creste, arata bine, e sanatoasa; ce vrei mai mult? vrei sa fie ca la carte cu program si sa stea drepti in scaunel? eu nu am vazut asa copii... sa ma scuze cele care zic ca il au!!!
E normal ca fata sa pape carutul - dati-i o coaja de paine careva....
Mamamariana

Mergi la inceput