Ce maninca bb?

Ce maninca bb? | Autor: ninaM

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!Si eu cu o intrebare, care s-a mai discutat,dar apelez mai ales la cele din.Baietelul meu a implinit de curind 6 luni si vreau sa-i mai diversific putin mincarea.Voi cum faceti?Ce parere aveti de mincarea pt.din magazine?Credeti ca e sanatoasa?V-am pupat!!!

Nina&Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Nina !Sa-tzi traiasca puiutzul shi sa fie sanatos !Eu i-am dat Naomiei doar cind am inceput diversificarea,cite putzin piureu de fructe de la Gerber(la recomandarea unei prietene ) dar am observat repejor ca printzesei mele nu-i placeau fructele asha ca am renuntzat.Nu are legatura cu mincarea din magazine faptul ca nu-i plac ei fructele,caci i-am facut apoi in casa piureu de mere cu biscuitzi,banane,piersici shi la fel de "bine" le-a acceptat In skimb,despre celelalte produse de papa pentru din magazine,nu-tzi pot spune cum sint pentru simplul fapt ca eu ii pregatesc fetitzei mele totul in casa;dar shtiu ca produsele de la Gerber nu sint rele.Naomi papa doar biscuitzi shi bea suculetze cumparate in rest,asha cum tzi-am spus,totul ii prepar eu.Am cea mai mare incredere in mincarea facuta de mine shi sint convinsa ca este mai buna shi mai sanatoasa decit cea din comertz !
Sanatate shi la flacau !

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Eddy.Merci pt. sfaturi si te-as ruga sa-mi spui si mie ce fel de biscuiti folosesti pt.Eu sint tare grijulie in privinta mincarii A!Si inca ceva:am citit undeva ca merele trebuiesc fierte mai intai,si apoi preparate.Tu cum faci?Scuze ca-ti dau dureri de cap!Te-am

Nina&Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Sa-ti traiasca feciorasul !!!
Si Ken al meu a implinit 6 luni pe 23 iunie,suntem cam de-o varsta.

Sa-ti spun cam ce papa bebele meu:dimineatza cereale incare pun eu
fructe,banane,mere sau ce am la indemana + vreo 150ml laptik
pe la 12-13 papam orez cu supica si carnitza si bem ceiutz;
intre mese ii mai dau un fruct si ceai cat cuprinde.
Noi acum incercam sa bagam diversificarea cam de doua ori pe zi.

Ai incercat sa-i dai:miso shiru,tofu,natou,peste,soba,spaghetti ?
Al meu le papa pe toate cu pofta.Sa nu-ti mai zic de supa de rosii
cu painika......

In legatura cu mancarea din borcanashe......
Eu am stoc acasa si o folosesc in zilele cand eu ma simt rau,sunt
racita sau am treburi prin oras si trebuie sa car copilul dupa mine.
Si noi tot Gerber folosim si ne plac mult deserturile de fructe.

Pofta buna

Samurai-lady si bb Ken

Mergi la inceput

Buna samurai-lady!Eu inca n-am inceput sa-i dau miso,nato,etc.De asta va intreb,ca eu sint paranoica si-mi fac griji:daca-i face rau,daca il doare burtica dupa aia,s.a.m.d.Oricum,multumesc pentru sfaturi.Apropo,flacaul meu e mai mare decit tau cu o zi.Te-am pupacitsi sa-ti traiasca bebeul.

Nina&Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Nina!Nici un fel de dureri de cap,mey;nici eu nu m-am nascut MAMA de profesie shi prietenele de pe aici shtiu asta foaaarte bine(shi nu numai ele ).Stai linishtita ca nu eshti singura mai grijulie in privintza meniului pentru !Majoritatea mamicilor sint la fel shi eu printre ele!!!Dar hai sa nu ma lungesc shi sa-tzi spun ce te intereseaza!Tzinind cont ca eu nu am avut laptic decit 10 zile am inceput diversificarea putzin mai devreme,adica pe la 4 luni 1/2.I-am dat sucuri de morcov shi mere in completarea laptelui,apoi am inceput cu putzin piureu de legume(1 cartof shi un morcov mic),mar ras + biscuitzi,am incercat cu supe dar nu prea ii plac printzesei shi apoi am introdus pe rind:la 6 luni SASAMI in piure,dupa o saptamina am incercat putzin cod,apoi BROCOLLI,cite 1/2 de galbenush de ou de doua ori pe saptamina,apoi paste cu roshii,la 7 luni deja bagam CONOPIDA shi putzin ficat de pasara tinara,la 8 luni am introdus SPANACUL dar doar de doua ori pe saptamina ca o constipa,am ajuns la cite un galbenush de ou bisaptaminal,am uitat sa-tzi spun de IAURT natural shi BRINZA de vaci pe care le-am bagat tot pe la vreo 7 luni 1/2,uneori cite un pudding desert Danette de vanilie shi cam asta-i tot ce papa Naomi a mea,inafara de cele 2 biberoane de lapte formula,zilnic cite 400 ml shi cereale la gustarea de seara(cereale primite din Elvetzia shi caci aici NU se gasesc )
Biscuitzii pe care-i papa Naomi sint de la Gerber shi sint pe categorii de virsta:acum papa cu brinza,calciu shi dovleac,cu legume shi fier shi inca unii de care kiar nu-mi amintesc ce contzin shi kiar mi-e lene sa cobor la bucatarie sa vad ce scrie pe paketzel.A papat shi OSEMBE de la Wakodoo shi biscuitzi de la Meiji sau Morinaga dar erau prea tari shi cum nu avea dintzuci atunci...in ashteptarea coltzishorilor a trecut timpul shi am ramas la Gerber.
Despre mere,eu pot sa-tzi spun ca i-am dat numai in stare naturala!Le curatzam de coaja,le razuiam pe sita shi gata.Prin fierbere se distrug toate vitaminele!Nu pot spune ca nu-s bune shi sub forma de compot sau gemuri dar preferabil proaspete shi crude.La fel am facut cu toate fructele pe care i le-am dat shi le-a shi papat:cireshe,capshuni,pepene galben,caise,piersici,mandarine,kestiile alea combinate intre prune shi corcodushe shi mai nou kiwi auriu care-i place tare,caci in rest Naomi nu prea se omoara cu fructele(seamana cu tati )
Din bucataria japoneza,fii-mea a incercat doar putzin miso-soup shi i-a placut dar TOFU nu-mi place mie shi nu ma inghesui sa-l gatesc iar despre NATO... doar atit!Aaa shi papa uneori orez cu carne sau peshte dar rarutz ca se constipa.
Gata,cred ca tzi-am spus mai mult decit m-ai intrebat tu dar...eu de felul meu vorbesc mult shi cum nu am prietene in zona...vorbesc pe forum cind ma lasa SHEFA ;asha ca acum va pe tine shi puiutz shi oricind mai ai intrebari,am sa-tzi raspund atit cit ma pricep shi cit imi permite timpul.Sanatate multa shi mai vorbim

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Draga Eddy,esti o dulce...Merci mult pentru sfaturi si pentru meniurile bogate .Am sa incep sa-i dau si eu cite putin din toate.Apropo:ai o fetita dulce,dulce de tot!!!Sa-ti traiasca!!Te-am pupat.

Nina&Alex

Mergi la inceput