Cauterizare Rana pe Col-Injectie?
Stiu ca au mai fost zeci de subiecte referitoare la cauterizarea ranilor de pe colul uterin,dar nu am inteles clar daca aceasta interventie implica si injectie,sau daca nu.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Raspunsuri
Alynutza spune:
Nu implica nici o injectie, din cate stiu eu.
Dar cel mai bine era sa il fi intrebat pe medicul tau, cand ati decis ca este necesara o asemenea interventie, sa-ti spuna exact in ce consta si ce presupune.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
sali spune:
Cred ca este vorba de injectia pt anestezie.
Ma intereseaza subiectul, mai cu seama ca ieri am citit ca cineva de aici de pe forum a facut o cauterizare chimica pt o rana pe col.
Mi se pare super ok fata de laser chiar, am inteles ca se aplica o pasta(solutie) pe rana si asta e tot.
Chiar v-as ruga daca stiti mai multe despre cauterizarea chimica sa dati cateva amanunte, pt ca pare o procedura mai usor de suportat si mai putin neplacuta.
Anelize, sper ca nu te superi ca m-am bagat aici cand puteam sa deschid subiect propriu, dar poate aflam informatii utile pt. amandoua si , de ce nu, pentru toate cele interesate sau suferinde .
anelize spune:
Cum sa ma supar?
Informatiile date de fetele mai "experimentate" ne pot fi de folos tuturor.
Cat despre injectie,DA,e vorba despre injectie pt anestezie.Daca se face o asemenea injectie doare? Pe de alta parte,daca nu iti face injectia,doare cauterizarea?
mali spune:
Eu am facut o cauterizare pe col acum 4 ani. Anestezia a fost locala, o substanta aplicata cu un tampon. Nu te speria, nu doare, simti ca se lucreaza šin zonaš dar nu vei simti durere...abia dupa trecerea anesteziei (durere ca de ciclu). Tot ce vei simti va fi la nivel olfactiv ...miros de carne arsa.
anelize spune:
quote:
Originally posted by mali
Eu am facut o cauterizare pe col acum 4 ani. Anestezia a fost locala, o substanta aplicata cu un tampon. Nu te speria, nu doare, simti ca se lucreaza šin zonaš dar nu vei simti durere...abia dupa trecerea anesteziei (durere ca de ciclu). Tot ce vei simti va fi la nivel olfactiv ...miros de carne arsa.
Poze Vladutz http://community.webshots.com/user/vladimir_2005
Merci pt incurajari!!!
Crinutz spune:
Am facut cauterizarea acum 1 an jumate. Nu se face injectie deoarece colul nu are terminatii nervoase si e inutila (explicatia e a doctorului), nu doare prea tare, e suportabil, la mine nu a mirosit a nimik, nu a durat mai mult de 3 minute poate chiar mai putin, si nu m-a durut dupa aia deloc burta. Cred ca difera de la o persoana la alta, de cat de frica iti este, de cum rezista organismul. Cel mai bine e sa iti iei inima in dinti, sa te inarmezi cu curaj, o faci si gata. Si dupa aia stai linistita ca ai facut ce trebuie ca sa nu ajungi la cancer.
Bafta!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
XIO spune:
nu trebuie anestezie , dupa cum s-a spus , nu are term. nerv. , nu doare , simti doar niste crampe ca cele de la menstruatie si atat
Mali , Tamponul ala era de fapt dezinfectant ![]()
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
anelize spune:
quote:
Originally posted by XIO
nu trebuie anestezie , dupa cum s-a spus , nu are term. nerv. , nu doare , simti doar niste crampe ca cele de la menstruatie si atat
Mali , Tamponul ala era de fapt dezinfectant
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Merci!
Gabi_K spune:
mie mi s-a facut cauterizare chimica in urma cu vreo 15 ani, dar stiu ca nu am murit de durere:)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
eellyia spune:
Eu am avut rana pe col, iar doctorul mi-a recomandat rezectie. Mi-a facut o injectie (anestezie), nu m-a durut decat asa, un pic, 5 minute cat a lucrat doctorul. Si eu am simtit miros de carne arsa. Per total, a fost ok, dupa parerea mea. Acum depinde de organismul fiecaruia, de cat de mare este rana, de anestezie, de doctor, etc.