Sa mancam sanatos

Sa mancam sanatos | Autor: Isadora

Link direct la acest mesaj

de la o vreme ma preocupa alimentatia sanatoasa, mai exact de cand am fost diagnosticata cu "gastrita" si m-am speriat ca ar putea fi ulcer si mi-am facut o radiografie cu bariu si doctorita a comentat ca am un stomac luuung de hamesita - leshinata si m-a intrebat daca am tinut vreo cura de slabire, nu, n-am tinut nicio cura, atat ca nu prea am mancat, am neglijat aspectul, deh, stundetie, apoi joburi solicitante, nu apucam sa mananc normal decat seara.... si mai am un defect major, nu prea stiu sa gatesc, decat te miri ce, cat sa nu mor de foame, dar de regula nu eu gatesc in casa, ci sotul, mai ales ca nici chiar eu nu-mi mananc propriile bucate si deci asteptam sa ne vina sotiunea acasa si sa ne gateasca ceva gustos.
Acum m-am documentat serios pe net, am gasit fel de fel de sfaturi, nu prea stiu cum sa le organizez intr-un tot armonios (sunt excesiva cand ma apuca astfel de damblale, sotul e fericit ca nu m-am apucat si de yoga, altfel crede el ar fi vai de capul nostru)... as vrea ceva in genul unui program integrat din care sa nu lipseasca nimic complex si eficient...Va preocupa o astfel de problema?
Am citit ca e obligatoriu asa: zilnic cate 500 mg de vitamina C, o tableta de zinc, complexul de vitamine B, caroten, lapte caldut cu miere inainte de culcare, sana sau chefir, nuci, seminte, grau incoltit, bineinteles fructe si legume, asta din ce am retinut, normal lichide pana la 2 l, etc. Aveti un astfel de program, va tineti de el?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Initial creeata de Isadora

Am citit ca e obligatoriu asa: zilnic cate 500 mg de vitamina C, o tableta de zinc, complexul de vitamine B, caroten,

Mi se pare aiurea sa iei zilnic medicamente si mai ales daca nu ai analize din care sa rezulte ca ar fi in deficit cele mentionate de tine.Chiar si atunci ,daca nu e un dezechilibru major ,poate ar fi mai eficient sa completezi cu alimente care contin vit c,zinc ,complex de vit b.
La gastrita cred ca trebuie un regim alimentar si daca nu ma insel vit C nu e prea indicata.Regimul e cu carne la gratar,brinza,supe ,compot. Am impresia ca nu e bun nimic ce genereaza aciditate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Cred ca e destul de greu sa ai un program cu ce mananci, cate vitamine contin alimentele respective, cate calorii, grasimi, etc, in conditiile in care ajungi de la servici la 5-6 in cel mai fericit caz, ai de spalat, de gatit (ca nu toata lumea suporta sa pape acelasi fel de mancare mai multe zile). Daca apuci sa manaci un fruct sau o salata e foarte bine, dar nu cred ca e posibil sa stai si sa calculezi toate chestiile astea (vitamine, calorii, minerale) decat daca ai prea mult timp liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

ca spui de mancat sanatos si nuci

aste trebuiesc mancat in stare cruda, necoapte, ne prajite, ne-nimik...in urma incalzirii uleiul care il contine se modifica, si uleiul asta "modificat" (ma doare capu de tampesc si am uitat numele) se transforma in grasimea aceea care ne deranjeaza si vrem sa slabim.
dr chiar spunea, ca 12 migdale (am retinut nr migdalelor caci imi plac la nebunie) mancate inainte de masa ajuta in cure de slabit (te saturi mai repede...

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput