retete arabesti/ramadan?(3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

iata Mouhalabya mea...facuta in cuptorul cu microunde...am trisat dar era tarziu si nu mai puteam sta in picioare langa aragaz...dar daca alex insista asa...a trebuit sa-i indeplinesc dorintza baiatului...si-i place mult...vad ca papa cu o poftaaa....
multumesc Ortansa...

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Felicitari monica pentru mouhalabia - foarte aratoasa si sigur mai mult decat gustoasa
mi-am salvat si eu reteta,pare destul de usoara,eu obisnuiam sa cumpar mouhlabia praf si il fierbeam cu lapte

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


la capitolul desert vine si eu cu o reteta de gogosi/gogoase insiropate,foarte gustoase si usor de facut

Gogoase insiropate

pentru gogosi

400 g iaurt
300 g faina
2 oua
o lingurita de amoniac dizolvat in putin lapte

pentru sirop

200 g de zahar tos
150 ml apa
zeama lamaie,esenta de portocal,apa de trandafir


Se amesteca bine toate ingredientele in final va rezulta un aluat moale care se ia cu lingura (eu folosesc o lingura de marime mijlocie) si se prajesc in ulei incins (de preferat ulei de masline)
Se scot, se pun pe mai multe hartii pentru a se scurge bine de ulei si se imbiba intr-un sirop preparat de dinainte
Pentru sirop de fierb 200 g.de zahar tos cu 150 ml apa ,se adauga 2 lingurite de zeama de lamaie,o lingurita esenta de portocal si una de apa de trandafir




Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Luna, pare super reteta si usor de facut...abia astept sa o "execut"
multumim de reteta si multam de aprecieri
fetelor pe unde sunteti, ce mai faceti bun de papa?

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Monica, daca le pui la index, gogosile Lunei se cheama "Awama".
Luna, se pot face si cu lapte? Eu am vazut praf, la care se adauga numai apa, insa n-am incercat pina acum dar promit s-o "comit"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ia gogoasha neamule

Gogoshele insiropate Awama
Luna multumesc foarte bune si f repede se fac...
astea-s cele mai rotunjoare ca mi-au iesit tot felul de forme si figuri geometrice care de care mai haioase

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

quote:
Originally posted by dodo

Luna, se pot face si cu lapte? Eu am vazut praf, la care se adauga numai apa, insa n-am incercat pina acum dar promit s-o "comit"



si eu am cumparat "praf" ca sa scap repede dar gogosile nu erau asa de bune de parca as fi urmat reteta ,de fapt praful e faina (cam neagra)+ un pliculet de drojdie
cred ca laptele nu merge la reteta asta pentru ca aluatul ar deveni foarte-foarte moale,dar poti incerca cu laban

Monica,gogosicile arata perfect - eu fac destul de des dar nici eu nu am gasit solutia ca sa le fac pe toate rotunjoare


iata si o alta reteta pentru aluatul de gogosele -

2 albusuri de ou
2 cani faina
2 lingurite praft de copt
o lingurita zahar
1/2 lingurita bicarbonat 1/2 lingurita sare
4 lingurite unt topit
2 cani smintina

Mod de preparare

Se bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smintina pina se omogenizeaza. La sfirsit se adauga albusul batut spuma si se amesteca incetisor.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Pui marocan

Ingrediente

1 kg piept de pui dezosat, stafide 250 g, portocala 1 buc, lamaie 1 buc, scortisoara, menta, ardei iute, usturoi

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui dezosat si taiat cubulete sa stea 30 de minute la macerat in zeama de la lamaie si portocala, apoi se pune cu putin unt sau ulei intr-o cratita (de teflon de preferinta) sa se perpeleasca putin. Se lasa 2-3 minute dupa care se toarna sucul in care a stat la macerat 30 de minute. Se adauga stafidele, un praf de sare si de lasa la foc mic. Cand este pe jumatate facut se adauga 2 pliculete de scortisoara. Cand este aproape gata se pune putin ardei iute si 2 catei de usturoi. La sfarsit se adauga menta tocata marunt.


Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Tajina marocana cu gutui caramelizate

Ingrediente

1.5 kg gutui, 1.5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel, 2 cepe rase sau taiate marunt, 200 g unt, 1 lingurita de piper, 1 dosa de sofran, 2 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara pisata

Mod de preparare

Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se acopera cu apa si capac, se fierbe totul amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zahari si scortisoara, iar atunci cand este bine fiarta se ia de pe os, si cratita se da de pe foc. Se pun gutuile intr-o alta cratita, dupa ce au fost curatate, taiate in patru si stropite cu zeama de lamaie pentru a evita inegrirea lor, cu semintele scoase. Se pune mierea si apa pana la jumatate, apoi se fierb la foc moale 20 minute, apoi se scot gutiule caramelizate si se continua fierberea lichidului care ramane pana se obtine un sos mai gros. Sosul se adauga in cratita cu carne in care s-au pus in prealabil si gutuile si se mai lasa la foc 10 minute pentru a fierbe impreuna.
- in ceea ce priveste caramelizarea gutuilor, nu trebuie pusa prea multa apa ci eventual adaugat din cand in cand, daca este nevoie, ca ele sa se poata carameliza cu mierea. Se vede caramelizarea lor dupa culoare.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow Luna ce de retete multumim, le-am trecut la listuta

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween

Mergi la inceput