aveti grija la macroul congelat de la copanex
...cica sa i dai copilului sa manance sanatos.nu mezeluri,nu cipsuri....cica carnea de peste e cea mai sanatoasa!!!am cumparat dintr un market de la noi,interex se numeste,macrou congelat.am pregatit sotul o bucata,am mancat si eu si baietelul de 2 ani si 9 luni,eu fiind insarcinata si a doua zi,cand sotul a mai vrut sa pregateasca o bucata,din aceeasi punga,a vazut in mate niste panglici albe,incolacite,asemanatoare teniei.a fugit cu pestele la O.P.C.,unde i s a spus ca intr adevar e ceva suspect,dar pana e gata proba de laborator,nu l pot retrage din magazin.deci,pana se va constata despre ce parazit e vb,vor mai manca si alti oameni nevinovati peste cu viermi.nu mai spun cu ce frica stau sa nu l afceteze pe bebe din burticamcare are doar 5 saptamani.
Mami de Cris
Poze Cris
Raspunsuri
Medeea76 spune:
Mona, daca viermii erau congelati (deci nu vii), nu cred ca o sa-l afecteze in vreun fel pe bebe mic. Sarcina usoara!
Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (19+)
b.nica spune:
Congelati deci tocmai bine conservati ca sa se mentina in conditii bune!
Eu am cumparat tot asa peste alb,cod (din pacate nu mai stiu firma),si aveau ditamai bucata de gheata ca sa atarne mai mult la cantar.
Acum imi pare rau ca nu i-am reclamat.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Congelati deci tocmai bine conservati ca sa se mentina in conditii bune!
Eu am cumparat tot asa peste alb,cod (din pacate nu mai stiu firma),si aveau ditamai bucata de gheata ca sa atarne mai mult la cantar.
Acum imi pare rau ca nu i-am reclamat.
Eu nu mai cumpar peste congelat, tocmai din acest motiv, ca sunt plini de apa, si dupa decongelare raman doar jumatate, in plus abia se pot praji pt. ca sunt sfaramiciosi.
Criss si Alex
Jasmine spune:
eu nu mai cumpar de muuula vreme peste congelat.Mi s-a intamplat de cateva ori ca dupa decongelare sa arate dubios,ca un burete imbibat cu apa,cu miros suspect si la prajit s-a desfacut in bucatele mici,ca niste fulgi de cereale.La Revedere!Cumpar numai peste proaspat si daca imi ramnae il pun la congelator.
E valabil si pt carnea de pui.N-am deloc incredere in termenul de garantie scris pe ambalaj si mai ales nu stiu in ce conditii a fost pastrat,transportat.Mai bine iau pui/piept/pulpe proaspat,sa-l vad eu cum arata.
dumitrulaura spune:
Dar stiati ca pestele congelat e mai proaspat decat cel necongelat care sta pe gheata in magazine? Pestele este prins si congelat imediat inca de pe pescador. E adevarat ca procesul tehnologic difera de la firma la firma.
Acum puii necongelati cat de proaspeti sunt? De la momentul in care sunt taiati , ambalati si pana sunt vanduti pot trece zile.
Chiar ca nu mai stii ce sa cumperi.
monalac spune:
azi am fost la sediul O.P.C.,pt ca n au sunat si deja nu mai aveam rabdare.mi s a spus ca buletinul de analiza inca n a iesit,dar ca din ce au examinat la microscop,parazitul se afla doar in mate,nu si in carne....dar ca abia maine imi vor spune despre ce fel de parazit e vb...deci pana mine,cand cica vor pune sechestru pe marfa,o sa mai manance peste cu paraziti inca nu stiu cati oameni,poate gravide,poate copii.mai bine anuntam televiziunea.cred ca s ar fi miscat mai repede....oricum,nu mai mananc peste congelat in viata mea!
Mami de Cris
Poze Cris
lavi02 spune:
Pestele congelat e posibil sa nu fi fost congelat imediat sau, sa fi fost decongelat si recongelat ceea ce-i f periculos. Nici eu nu mai iau de ceva vreme.
Cumpar in schimb peste proaspat. Aseara am luat 2 pesti salau din Carrefour, i-am curatat, eviscerat, etc si i-am pus la congelator.
Pestele proaspat il recunosti: trebuie sa aiba ochii limpezi si bulbucati, branhiile roz.
E mai neplacut sa-i curat eu dar mai sigur.
Bafta cu OPC-ul!
roxanal spune:
Lavi, sa sti ca la Carrefour daca ceri tu, poate sa-i eviscereze, fara taxa suplimentara ..
cat despre pestele congelat..eu evit..iau numai file, unde se vede clar daca are ceva "anexat" sau proaspat
lavi02 spune:
Asa-i, o data mi l-a eviscerat, s-a oferit el, dar nu mi-a fost clar daca e un gest de bunavointa din partea lui sau e obligatia lor in "fisa postulu".