Trombocite mari!!

Trombocite mari!! | Autor: CrisaS

Link direct la acest mesaj

In urma analizelor mi-au iesit trombocitele mari.Am facut un set de analize in mai , am facut si acum , trombocitele sint tot mari.Adica ele sint in limite normale dar spre valoarea maxima.Are cineva idee ce poate fi?Am citit ceva pe net , dar nu m-am elucidat 100%.Tot pe net am citit ca ar avea vreo legatura cu ceva carente de fier.Mi-a iesit si fierul fffff mic la analize.Dar nu prea cred sa fie vreo legatura.In speranta ca unii dintre voi se confrunta cu aceeasi problema si imi poate da vreo lamurire multumesc anticipat.A , valoarea este 329 K/UL(V.N.=130-400)
Crisa

Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut, pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri!!
http://tt.lilypie.com/Wb2Nm4.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Din cate stiu eu 329.000 nu este o valoare mare , iar v.n. eu le stiu (150.000-450.000). Daca aveai 500.000 trombocite , atunci DA era o problema.
Dar poate te lamureste mai bine cineva competent.

Multa sanatate!

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Mersi Aida. Vad ca nu prea stie lumea.Sa speram ca nu e ceva f grav.Multumesc oricum.
Crisa

Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut, pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Hai CrisaS ca nu e nimic grav. si ai grija de tine si mergi cu incredere la doctor sa te lamureasca.

Multa sanatate!

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

Trombocitele sunt in limite normale. Ce vrei mai mult? Si fierul acela "fffff mic" e tot in limite normale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

valoarea trombocitelor nu este mare, ci in limite normale. se considera mare cand depaseste pragul de 400.000. iar "normalul" depinde de fiecare persoana, se poate ca in cazul tau aceasta sa fie nivelul obisnuit.

Roxana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Antigen

Trombocitele sunt in limite normale. Ce vrei mai mult? Si fierul acela "fffff mic" e tot in limite normale?

nu nu e fierul acela ffff mic in limte normale .Este 11 si limitele normale sint 25-145.As fi vrut daca era cineva care a fost in situatii aproximativ la fel sa-mi spuna niste remedii, sfaturi ..nu vreau nimic mai mult.Multumesc oricum pentru raspuns.
Crisa

Mergi la inceput

Yep, fierul intr-adevar e mic...
Si hemoglobina cum e? Daca e mica, ar putea fi mai multe cauze:
- aport insuficient de fier (esti vegetariana? ai probleme cu digestia?)
- necesitati crescute de fier (esti insarcinata? alaptezi?)
- pierderi de fier: de cauza intestinala (ulcer gastro-duodenal? colita? polipi colonici?), de cauza ginecologica (menstruatii abundente? alte sangerari?), de cauza renala (litiaza renala?)

Sangerarile pot fi si oculte, adica neobservabile cu ochiul liber.

Ai si o valoare anterioara pentru trombocite?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Antigen

Yep, fierul intr-adevar e mic...
Si hemoglobina cum e? Daca e mica, ar putea fi mai multe cauze:
- aport insuficient de fier (esti vegetariana? ai probleme cu digestia?)
- necesitati crescute de fier (esti insarcinata? alaptezi?)
- pierderi de fier: de cauza intestinala (ulcer gastro-duodenal? colita? polipi colonici?), de cauza ginecologica (menstruatii abundente? alte sangerari?), de cauza renala (litiaza renala?)
Sangerarile pot fi si oculte, adica neobservabile cu ochiul liber.
Ai si o valoare anterioara pentru trombocite?

Multumesc Antigen.Se pare ca din cauza menstruatiilor din luna precedenta, care au fost 3 la numar:)
Ulcer am dar care e legatura?
Multumesc
Crisa

Mergi la inceput

Ulcerul poate produce sangerari mici, dar cronice, care sa duca la anemie feripriva. Asta se poate vedea cu un test Hemoccult, care depisteaza cantitati microscopice de sange in scaun.

Dar cele 3 menstruatii par o cauza destul de plauzibila.

Mergi la inceput