VINDECARE CICATRICI CEZARIANA
Sora mea a nascut un bebe prin cezariana si i-a ramas o cicatrice foarte urata. In plus ea a mai facut mai demult o operatie de apendicita si cicatricea respectiva s-a facut cheloida. Acum ii este foarte frica sa nu pateasca la fel, mai ales ca aceasta cicatrice e mult mai mare si s-ar vedea foarte urat. Am cautat pe site-urile din strainatate si am vazut ca exista niset unguente cu silicon special create pentru cicatrici. Se pare ca le vindeca foarte frumos si nici nu se mai formeaza cicatrici cheloide.Si eu sunt foarte interesata de acest subiect, pentru ca am facut o operatie de marire de sani si nu vreau sa-mi ramana cicatrici. Am tot intrebat pe mai multe forumuri dar nu am primit nici un raspuns. Aveti idee daca se poate gasi asa ceva in Romania? Am mai intrebat eu la cateva farmacii dar n-am gasit nimic. Voi stiti ceva? Am tot intrebat pe mai multe site-uri despre asta si nici un raspuns.
Raspunsuri
Field_mouse spune:
1. In primul rand, o importanta foarte mare are "materialul pacientului" - se pare ca prietena ta este predispusa sa faca cicatrici urate, dar nu neaparat vei pati si tu la fel.
2. Dupa ce ti-ai scos firele (un pont, dat de chirurgul plastic, care mi-a corectat cicatricea postcezariana: ROAGA-TI MEDICUL SA-TI SCOATA FIRELE LA 14 ZILE, NU LA 5), poti sa folosesti contractubex (are eficienta cam 2-3 luni de la operatie) 2 ori pe zi + kelofibrase 2 ori pe zi + cimeosil gel (1 zi gel - silicon si pe timpul noptii - benzi adezive). Dupa 2-3 luni ramai numai pe cimeosil si kelofibrase.
Tdi spune:
Contractubex a folosit sora mea pentru niste cicatrici cheloide dupa arsuri si este exceptional!
Eu am avut cheloid cam pe 70% din cezariana si a disparut complet cam la 1.5 ani de la operatie, o doctorita mi-a recomandat coada soricelului (suc de planta proaspata aplicat local pe cicatrice sau tinctura - am folosit tinctura, a functionat desi puneam rar, cand imi aduceam aminte).
iuliana_2007 spune:
Si mie mi-a scos doctora ata de la operatie la 15 zile pt ca sa nu ramana o cicatrice urata si arata foaarte bine acum.Se mai observa dar putin.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
andriushca spune:
zeraderm - un gel pe baza de silicon, seamana cu contractubexul dar se gaseste in farmacii. (centrofarm) . 15 grame costa 1.600.000 lei. se spune ca e foarte bun.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
rhoneea spune:
Va rog nu radeti de mine....
Si eu am nascut prin cezariana...ce inseamna CHELOID?
Irina
lui
Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien
Field_mouse spune:
quote:
Originally posted by rhoneea
Cicatrici hipertrofice - dezvoltarea excesiva a tesutului cicatricial la niverlul unei incizii sau a unei placi. Are culoarea rosie, textura groasa si este supradenivelata fata de tesuturile din jur. Deseori, o cicatrice de acest tip va deveni mai aplatizata, mai moale, mai acceptabila in timp ca aspect. Daca este indicata operatia se poate efectua cu anestezie locala sau generala, depinzind de localizarea cicatricii. Intr-un caz tipic, chirurgul va face incizia pentru a permite indepartarea tesutului in exces din cicatrice. Ocazional tesutul restant este repozitionat astfel incat pielea se va vindeca. rana este inchisa cu suturi fine si ulterior se aplica un pansament.
Cicatrici cheloide - cicatrice hipertrofica ce difera in culoare si textura de tesuturile inconjuratoare. Spre deosebire de cicatricea hipertrofica, creste peste marginile plagii, aratand ca o tumora. In operatia clasica de indepartare a cheloidului, cicatrice este excizata la nivelul unde se intilneste cu tesutul normal. Plaga este suturata in doua straturi, in profunzime cu fire absorbabile si la piele cu susturi fine. O grefa de piele este deseori utilizata pentru a evita sa intindem marginile plagii. pentru a reduce riascul unei noi cicatrici se aplica un pansament compresiv peste plaga. In anumite cazuri, tendinta de a dezvolta cheloizi creste cu varsta
rhoneea spune:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by rhoneea
--------------------------------------------------------------------------------
Cicatrici hipertrofice - dezvoltarea excesiva a tesutului cicatricial la niverlul unei incizii sau a unei placi. Are culoarea rosie, textura groasa si este supradenivelata fata de tesuturile din jur. Deseori, o cicatrice de acest tip va deveni mai aplatizata, mai moale, mai acceptabila in timp ca aspect. Daca este indicata operatia se poate efectua cu anestezie locala sau generala, depinzind de localizarea cicatricii. Intr-un caz tipic, chirurgul va face incizia pentru a permite indepartarea tesutului in exces din cicatrice. Ocazional tesutul restant este repozitionat astfel incat pielea se va vindeca. rana este inchisa cu suturi fine si ulterior se aplica un pansament.
Cicatrici cheloide - cicatrice hipertrofica ce difera in culoare si textura de tesuturile inconjuratoare. Spre deosebire de cicatricea hipertrofica, creste peste marginile plagii, aratand ca o tumora. In operatia clasica de indepartare a cheloidului, cicatrice este excizata la nivelul unde se intilneste cu tesutul normal. Plaga este suturata in doua straturi, in profunzime cu fire absorbabile si la piele cu susturi fine. O grefa de piele este deseori utilizata pentru a evita sa intindem marginile plagii. pentru a reduce riascul unei noi cicatrici se aplica un pansament compresiv peste plaga. In anumite cazuri, tendinta de a dezvolta cheloizi creste cu varsta
Uff nasol rau de tot....
Multumesc Doctorului ca m-a cusut de nota 10,aproape ca nici nu se mai vede operatia....nici nu am avut complicatii.
Field-mouse multumesc mult de raspuns.
Irina
lui
Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien
corneliapas spune:
Eu am facut cezariana acum 1 an si mi-a ramas o cicatrice cheloida cam urata. Imediat dupa m-am dat cu unguent de galbenele si s-a inchis frumos, dar nu s-a intamplat nimic altceva. Apoi imediat dupa mi-a zis cineva de Contactubex. M-am dat o luna dar n-am vazut nici o imbunatatire. Ma hotarasem se renunt cand am urmarit o emisiune la TV, despre operatii estetice. Spunea ca doar unguentele cu silicon sunt cu adevarat eficiente. Nu stiu daca Contractubexul era sau nu cu silicon, eu parca stiu ca nu, dar am intrebat un dermatolog si el mi-a zis ca cel mai bun pe cicatrici cheloide sau mai vechi este Dermatix gel. L-am tot cautat prin farmacii si intr-un final l-am gait doar la Catena. Ma dau de 3 luni cu el si sunt multumita. Nu imi puneam problema sa imi dispara cicatricea, fiind mai veche, ci doar sa se diminueze. Acum dupa 3 luni pot sa spun ca se vad ceva imbunatatiri. Nu mai e rosie, e rozaliu foarte deschis, si s-a mai desumflat. O sa ma mai dau inca trei luni si sper sa se aplatizeze de tot
andriushca spune:
spuneam mai sus de Zeraderm. eu imi dau cu el de 1 saptamana si are efect. (mi-am scos niste alunite de pe fata) este un unguent pe baza de silicon, Contractubex din cate stiu nu contine silicon, e pe baza de ceapa.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS