dieta Atkins
Buna.
Fetelor redeschid acest subiect demult discutat deoarece m-am hotarat sa-l incerc din nou. Anul trecut cand l-am tinut dupa o saptamana am esuat si am renuntat, dar acum sunt hotarata sa nu mai calc stramb. Voi ce parare aveti, cele care au tinut regimul ce parere aveti, mai putin cele negative cum ca afecteaza organismul ca ne imbolnavim........ Din proprie experienta stiu ca nici un regim nu este usor de tinut si ca toate afecteaza organismul intr-o oarecare masura. Cat ati slabit si care sunt toate fazele acestuia. Marturisesc ca acum ceva ani, dupa nasterea primului copil am reusit sa slabesc intr-un an 20 kg fara care am stat 4 ani pana s-a anuntat bb 2 ca e pe drum si de atunci am acumulat cu mult peste cele 20 si numai reusec sa scap de ele sub nicio forma. Ce sa fac sunt tare pofticiosa
si fara o restrictie severa nu voi reusi si mie tare ciuda
ca nu reusesc sa merg si eu la servici in pantaloni. Arat cam asa
. Sport nu am timp pentru ca am lectii de facut cu copilul cel mare, cel mic de 3 ani vrea sa stau si cu el.
Asa ca astept pareri daca fac alegerea potrivita pentru a slabi.
Va
dulce.
Raspunsuri
mgabi spune:
BUNA.
Fetelor, chiar nu mai tine nimeni acest regim? Eu sunt deja la ziua 4 si mi s-a redus ceva burtica. Banuiesc ca am eliminat deoacamdata lichidele din corp si s-au golit bine intestinele deoarece cantarul arata cu 3 kg mai putin.
Deci eram umflata tare ( trebuie sa vina CM). Cu foamea stau bine si in plus iau si o pastiluta de vitamine si ceva calciu.
Va pup.
raly_84 spune:
As vrea si eu sa stiu mai multe detalii despre acest regim,tot aud in stanga si dreapta ca este bun,dar nu stiu nimic despre el,poti te rog sa precizezi mai multe amanunte,sau unde as putea sa il gasesc ,eu acum tin daneza si am pierdut dupa patru zile trei kg,sunt multumita dar trebuie sa mai dau multe jos (15 kg).
mgabi spune:
Buna
Ma bucur ca este cineva care urmeaza sa sufere alaturi de mine (de fapt suferi pentru orice fel de regim pentru ca altfel nu slabesti cine spune ca mananca si slabeste eu il consider bolnav).Eu sunt la a 5 a zi de dieta si a inceput sa se simta efectul. Ma mentin pe pozitie cu moralul ridicat indiferent de ce spun altii, beau multa apa minim 3 l pe zi si eu zic ca o sa fie bine. Dar, iata cam ce inseamna Atkin:
http://www.gastronomicus.ro/articole-gastronomice.php?art=Dieta-Atkins-sub-lupa
Dieta Atkins sub lupa
Daca nu sunteti de pe alta planeta probabil ati auzit de una din cele mai faimoase diete de slabit din lume, dieta Atkins. Aproape sigur stiti pe cineva care a incercat-o daca nu ati facut-o chiar dumneavoastra. De ce? Pentru ca e o metoda de slabit care suna prea bine pentru a fi adevarata. Ca sa scapi rapid de kilograme, trebuie doar sa incepi ziua cu oua, costita, branza sau cafea. Nu prea suna a mancare de dieta sau sfat de nutritionist.
Dar, ca orice lucru care suna foarte bine, exista si o parte proasta. Si in cazul metodei Atkins, inseamna renuntarea la carbohidrati pentru contrabalansarea meniului bogat in grasimi. Asta inseamna ca din meniul dumneavoastra o sa dispara painea, cartofii, orezul, pastele, ciocolata, biscuitii, prajiturile. Ba chiar in fazele initiale chiar si fructele, laptele si foarte multe legume.
Cu toata partea negativa, dieta Atkins a atras atentia foartor multe persoane, de la celebritati pana la oameni de rand. De fapt se estimeaza ca peste 5 la suta din populatia Europei si a Statelor Unite a incercat-o.
Pe ce se bazeaza insa? Creata de doctorul Atkins, dieta care-i poarta numele este bogata in proteine si saraca in carbohidrati. Teoria pe care se bazeaza este foarte simpla: cand oprim "robinetul" cu carbohidrati, corpul nostru este obligat sa arda grasimi pentru generarea energiei de care avem nevoie.
Si acum, probabil ceea ce astetptati toti: detaliile. Ce avantaje are fata de alte diete de slabit? Dieta Atkins e impartita in 4 faze:
Inductia (aspiratia)
Este prima faza a dietei si dureaza cel putin 2 saptamani dar o puteti prelungi atat timp cat o suportati. In timpul fazei de inductie, limitarea aportului de carbohidrati este extrem de severa. Nu aveti sa voie sa depasiti 20g pe zi, in timp ce in medie consumam 250g. Pe langa eliminarea alimentelor bogate in carbohidrati (biscuiti, prajituri, ciocolata, bauturi acidulate, produse de patiserie, etc) va trebui sa renuntati si la cartofi, paste, orez, paine, lapte fructe si majoritatea legumelor. In schimb nu aveti nici o limitare legata de carnea rosie, oua, piept de pui, peste, branza, maioneza, frisca si unt. In timpului acestei faze, corpul dumneavoastra trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor
Scaderea in greutate
A doua faza in dieta Atkins este cea a scaderii in greutate. In timpul ei aveti voie sa crestedi cantitatea de carbohidrati cu 5g pe saptamana pana atingeti nivelul critic de carbohidrati, nivel ce trebuie sa va permita pierderea a 1-2 kilograme pe saptamana. Nivelul critic variaza, de la om la om, intre 25 si 50g de carbohidrati pe zi. Nici in aceata faza nu aveti voie sa mancati paine, cartofi, orez sau paste.
Pre-mentinerea greutatii
Intrati in faza 3 in momentul in care mai aveti de slabit doar 5 kilograme. In aceasta faza cresteti in fiecare zi cantitatea de carbohidrati cu 10g pe zi timp de o saptamana. Ideea acestei faze e sa coborati pierderea in greutate la 0.5 kilograme pe saptamana. De acum puteti introduce cantitati foarte mici de mancare traditionala ca painea sau pastele. Retineti, cantitati foarte mici. De exemplu 40g de orez sau 30g depaste.
Mentinerea greutatii pentru restul vietii
Aceasta faza a dietei Atkins incepe cand ati atins greutatea ideala si are ca scop mentinerea ei pentru tot restul vietii. Puteti incepe sa mancati carbohidrati dar in limita a 90g pe zi.
Dieta Atkins va poate ajuta sa slabiti intre 3 si 10 kilograme in faza de inductie (in functie de cat de mult o puteti sustine), 1-2 kilograme pe saptamana in faza 2 si 0.5 kilograme pe zi in faza 3.
Ei bine, totul suna perfect. Exista insa si efecte secundare date de dieta Atkins? Din pacate da. In special in prima faza, puteti experimenta stari de ameteala, slabiciune, oboseala si insomnii. De asemenea, datorita eliminarii fibrelor, constipatia poate deveni o problema.
Ca efecte de lunga durata, multi nutritionisti sunt ingrijorati de ce ar putea provoca o astfel de dieta. Dieta Atkins, bazandu-se pe grasimi, poate creste riscul bolilor de inima. De asemenea, in cazul femeilor poate creste sansele de osteoporoza. Insa cele mai mari riscuri sunt date de lipsa din dieta a antioxidantilor naturali. Ele pot varia de la cresterea riscului de boli cancerigene la imbatranire prematura.
ruxij spune:
Si eu o tin. De azi. Am mai tinut-o si am mai slabit cateva kg. Eu nu am slabit niciodata cu zecile de kg, cate 4-5 in general. Azi dimineata deja am mancat o omleta. La pranz voi manca o salata cu pui si seara un gratar mic cu salata (cred ca e cam multa salata, dar imi vine sa vomit altfel).
mgabi spune:
Buna.
Pentru cine este interesat de Atkins, eu va spun ca sunt in ziua a 10- a de dieta si am cu aproape 5 kg mai putin. Super nu. Dar mai am mult de luptat pentru ca vreau sa raman si saptamana viitoare la inductie.![]()
Paaaaaaaa
mamica dulce spune:
ruxij...cum e dieta?Se rezista bine....ma bate gandul sa o tin si eu de azi...am "mancat" numai o cafea pana acum...
Fetele care tin dieta poate sunt atat de dragute sa scrie meniurile zilnice,sa ma pot inspira si eu
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
mgabi spune:
Draga mea se rezista foarte bine, dar cu conditia sa iei o multivitamina si calciu zilnic. Primele 2-3 zile ai manca cu disperare ceva duklce, dar dupa aceea ca prin minume aceasta dispare complet si numai simti nevoia de dulce.( Uiti cum mai este gustul lor). acum tocmai am papat piept de pui inabusit ci salata verde si branza telemea. Mananaci cat vrei si cand vrei.