ce mancam cand alaptam??????????/

ce mancam cand alaptam??????????/ | Autor: cecilialia

Link direct la acest mesaj

Voi ce mancati ca eu o sa mor de foame, mi/au spus ca nu am voie legume, fructe, lapte , oua , peste, cartofi, deci sigur ma anemiez.
multumesc........

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ai voie sa maninci orice.
Interdictiile de genul celor care ti s-au impus nu fac decat rau, atat tie cat si copilului pentru ca duc la intarcarea precoce (ca decat sa mori de foame si pofta mai bine nu alaptezi, nu?)
Singurle lucruri cu adevarat interzise sunt ALCOOLUL, DROGURILE si UNELE MEDICAMENTE.
Restul: cafeaua, ciocolata ai voie sa le consumi dar cu moderatie.
Usturoiul nu modifica gustul laptelui dar s-ar putea sa iti miroasa tie gura si sa il deranjeze pe bebe.
Fasolea si mazarea, eu nu am consumat (nici nu imi plac) dar nu cred ca se intampla nimic daca maninci odata o iahnie de fasole.

Regula e ca daca observi ca la un interval de 4-5 ore dupa ce ai consumat un aliment bebe isi modifica comportamentul dupa supt, in sens negativ e bine sa eviti a mai manca asa ceva.

In rest, ai nevoie de legume si fructe, de lactate cat mai multe, de carne si de dulciuri. Si pentru tine si pentru bebe.
Eu am mancat de toate, am baut cafea din plin si nu am avut probleme din cauza asta cu gemenii mei. De exemplu, parea ca erau mai agitati dupa ce mancam vinete, le-am scos. Dar nu aveau nici o problema cu cafeaua, dulciurile si chiar condimentele.
Daca e sa aiba colici o sa aiba indiferent de regimul tau alimentar. BA mai abitir daca il treci pe lapte praf.

La semnatura mea exista un link spre alaptatul -help line, te asteptam acolo cu orice intrebare.

Sanatate multa!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

eu nu mai alaptez de vreo luna, dar am mancat de toate, bine, cu exceptia varza, fasole..In rest, rosii, ardei, castraveti, lapte dulce si iaurturi, fructe crude nu compoturi, absolut de toate.Nu am baut cafea sau sucuri, doar apa, dar in rest nu mi-am impus restrictii.Si bb a fost mai mult decat bine, nu a avut diaree, nu a avut colici...Cine ti-a recomandat sa nu mananci nimic din cele de mai sus cred ca a facut o mare greseala.Poti sa incepi cu cate putin, sa vezi dc bb are vreo reactie si apoi sa maresti cantitatile.

Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Si eu am mincat aproapede orice,am evitat varza,fasolea,mazarea si prunele,in rest chiar orice. E bine sa maninci sanatos cind alaptezi .

Daca observi ca dupa un anumit aliment bebe se simte rau (il doare burtica)vei evita acel aliment.

poze

Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Cred ca eu am cam exagerat dar am tinut cont cam 4 luni ce mananc. bebe nu a avut colici absolut de loc.
Primele doua saptamani supe de carne cu multe zarzavaturi, dar FARA cartof. Friptura. Lactate.
Apoi incet am inceput sa mananc din toate sar am evitat in continuare cartofii, varza, fasolea, afumaturi, condimentat, alcool. Am baut cafea fara cofeina, sucuri naturale, dar nu de portocale. Am mancat prajituri cat cuprinde (si nu m-am ingrasat!!!!!)
Oricum sunt de evitat alimentele condimentate sau bauturile acidulate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Poti manca de toate! Copilul, daca e sa aiba colici, are oricum...
Si daca e sa n-aiba...n-are E o mare prostie sa nu mananci fructe, legume, oua, lapte! Sa stii ca si eu la primul copil m-am abtinut de la una, de la alta, de, am ascultat de sfaturi invechite, insa fetita a avut colici pana la 3 luni jumate, cu tot regimul meu! Si colici, nu gluma!
La al doilea copil am mancat de toate pentru toti, nu m-am ferit de nimic...si n-a avut nici pe departe colicile primului. Asa ca iti vorbesc din experienta! Daca e sa aiba...are! Si oricum...laptele trebuie sa fie consistent, hranitor...pentru asta trebuie sa te hranesti TU in primul rand ca lumea...Cum naiba sa nu mananci oua si lapte??? Hai ca de cruditati am mai auzit si eu...sa te feresti (desi e o tampenie). Dar de oua si lapte???!! Si peste?? Cum naiba??
Lasa prostiile si pune mana si mananca! Ma rog....nu manca fasole...varza...eu una din astea n-am mancat. Insa, din cate ai enumerat tu...ai voie de toate! Mamaaa....ce dr.!!!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de cecilialia

Voi ce mancati ca eu o sa mor de foame, mi/au spus ca nu am voie legume, fructe, lapte , oua , peste, cartofi, deci sigur ma anemiez.
multumesc........

Ce doctor a putut spune una ca asta?!
Schimba-l repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu la inceput am mancat doar supe, lactate,friptura si am baut compoturi.
treptat am inceput sa introduc fructe proaspete: cate un mar, citrice.
si cu tot acest regim copilul a avut colici. asa ca m-am desteptat si am inceput sa mananc cam orice, dar am evitat varza si fasolea boabe.
vad ca de la ceapa nu a avut nimic. si nici de la usturoi.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Hmmm
Eu am alaptat pna la 9 luni..
Si exceptand-FASOLE< MAZARE < VARZA am cam mancat orice si bebe a fost bine.. Mi se pare o tampenie sa nu beau lapte sau sa nu mananc fructe.Evitam semnintele in general, kiwi capsuni..
in rest am bagat la greu cam tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Ai voie sa maninci orice.
Interdictiile de genul celor care ti s-au impus nu fac decat rau, atat tie cat si copilului pentru ca duc la intarcarea precoce (ca decat sa mori de foame si pofta mai bine nu alaptezi, nu?)
Singurle lucruri cu adevarat interzise sunt ALCOOLUL, DROGURILE si UNELE MEDICAMENTE.
Restul: cafeaua, ciocolata ai voie sa le consumi dar cu moderatie.
Usturoiul nu modifica gustul laptelui dar s-ar putea sa iti miroasa tie gura si sa il deranjeze pe bebe.
Fasolea si mazarea, eu nu am consumat (nici nu imi plac) dar nu cred ca se intampla nimic daca maninci odata o iahnie de fasole.

Regula e ca daca observi ca la un interval de 4-5 ore dupa ce ai consumat un aliment bebe isi modifica comportamentul dupa supt, in sens negativ e bine sa eviti a mai manca asa ceva.

In rest, ai nevoie de legume si fructe, de lactate cat mai multe, de carne si de dulciuri. Si pentru tine si pentru bebe.
Eu am mancat de toate, am baut cafea din plin si nu am avut probleme din cauza asta cu gemenii mei. De exemplu, parea ca erau mai agitati dupa ce mancam vinete, le-am scos. Dar nu aveau nici o problema cu cafeaua, dulciurile si chiar condimentele.
Daca e sa aiba colici o sa aiba indiferent de regimul tau alimentar. BA mai abitir daca il treci pe lapte praf.

La semnatura mea exista un link spre alaptatul -help line, te asteptam acolo cu orice intrebare.

Sanatate multa!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Ai uitat sa mentionezi FUMATUL! Pe asta nu il ia nimeni in seama....

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cecilia nu stiu ce medic a putut sa-ti spuna asa ceva dar e o prostie. Tb. sa mancam bine cand alaptam. E bine sa eviti alimentele care sunt mai indigeste (fasole, mazare, varza, prajeli). Complet interzis: cafea, ceai negru, alcool, tutun.
In rest alimenteaza-te cum trebuie ca sa ai lapte si mai ales e f imp.sa bei lapte, lichide, cat mai multe.
Colici are fiec. bb mai mult sau mai putin in fct. de organismul lui. Altii nu au deloc. Dar daca nu te alimentezi cum tb. ii faci mai rau lui bb ca risti sa ramai fara lapte.
E posibil, dar nu e dovedit ca usturoiul, ceapa sau condimentele mai puternice sa modifice gustul laptelui, urmareste si scoti alimentul respectiv.

Roli 25+ cu si Marc (9 iunie 2006)

Mergi la inceput