Gutuile ce minune!
Fetelor dupa ce v-am enervat cu laudele mele pt. minunatul meu gutui productiv(sper sa nu-l deochi!),am gasit tot googaland pe gutui o reteta care m-a delectat.acum daca tot m-am laudat,daca tot iau de la voi idei geniale sa nu v-o impartasesc?
am cautat pe forum si se pare ca nu este.
Iata minunea:
Pulpe de pui cu cartofi si gutui la cuptor.
Am pus 4 pulpe peste cartofii taiati rondele si ceapa deasemenea.
Am pus:piper,boia dafin,vegeta.
Deasupra felii de gutui.
Apa,ulei,usturoi taiat fideluta.
Am acoperit tava cu aluminiu si am lasat cam 1 ora la 220C.
Pulpele erau intoarse pt. ca dupa acest interval am indepartat folia si le-am intors pe fata si le-am mai lasat...pana au fost gata.
Acum scuzati-mi modalitatea de a prezenta reteta dar asa cum am mai spus nu sunt ca voi superpricepute;cred de altfel ca v-ati dat seama ca am improvizat dupa inspiratie si ca voi cu experienta voastra puteti sa ma corectati sau sa adaugati ca sa iasa si mai buna!
Raspunsuri
bubu05 spune:
Mmmm, si mie imi place combinatia, dar merge si cu un suc de rosii deasupra. Tu le-ai lasat fara?
Poate fac si eu ca n-am mai mancat demult!
Oana 9+ si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
b.nica spune:
Bubu cred ca rosiile le schimba savoarea;m-am gandit la rosii si nu imi lipseau in timp ce mancam in culmea fericirii iar cu mana cealalta ma grabeam sa va scriu.
Exista o mancare de gutui in care sunt excluse rosiile.
b.nica spune:
am uitat sa va spun ce era mai important:feliile de gutui(taiate in lungime,si nu pre groase)trebuia sa stea tot timpul pe pulpe;le gau o glazura delicioasa.
maria_alexia spune:
Si noua ne place la nebunie combinatia pui-gutui-cartofi!
Numai ca o facem in alta forma: friptura de pui (sau pulpe de pui la capac), cu piure de cartofi si mancare de gutui.
Pentru mancarica de gutui cu sos de zahar ars:
Gutuile se taie bucatele si se calesc in putin ulei. Se adauga un strop de apa si se lasa la fiert.
Intre timp se face sosul de zahar ars: se arde o lingura de zahar, se stinge cu un pahar de apa. Se ia putin din sirop deoparte sa se raceasca; cu el se dizolva separat o lingura de faina. Apoi se incorporeaza faina in restul de sirop si impreuna se toarna peste gutui, se lasa sa mai fiarba putin.
E tare bun