histerectomie totala

histerectomie totala | Autor: liliacalb

Link direct la acest mesaj

in octombrie sunt programata ptr histerectomie totala (ovarele raman)
rog frumos pe cea care a trecut prin asa ceva sa imi spuna si mie cum este viata dupa aceasta interventie,sunt disperata ,nu mai am chef de nimic. mentionez ca am 39 de ani. va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marci spune:

In primul rand ai consultat mai multi medici? Eu nu mi-as face histerectomie la sugestia unui singur medic.
Verisoara mea are si, din cate stiu, s-a instalat menopauza si s-a ingrasat extrem de mult. De cand si-a facut operatia se ingrasa de la un an la altul.
Chestia cu ingrasatul nu e general valabila, ca o alta prietena, cu aceeasi problema, nu a pus un kg pe ea, si are 2 ani de la operatie.
Multa sanatate iti doresc si pt linistea ta mai consulta cel putin un medic, mai ales daca cel care ti-a recomandat histerectomia este chirurg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliacalb spune:

eu am facut o conizatie in august la indrumarea medicului ginecolog. rezultatul histopatologic dupa aceasta interventie ,nu a iesit bun. diagnosticul "posibil carcinom cervical scuamos microinvaziv pt1a1) cancer faza 1 . asa mi-a spus ,ca ptr a evita raul si ptr binele meu este sa fac o histerectomie totala ,dar imi lasa ovarele ptr ca ele produc hormonii feminini si ca nu o sa am probleme de genul "bufeuri,ingrasare,etc). insa eu am auzit multe lucruri nu tocmai bune despre aceasta interventie si de asta mi-ar fi placut sa stau de vb ca cineva care a facut histerectomie. medicul ginecolog mi-a recomandat aceasta interventie ,nu chirurgul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasonia spune:

eu am facut aceasta operatie acum 8 ani la recomandarea a 2 medici ginecologi.Am preferat s-o fac decat sa stau cu frica posibilitatii aparitiei cancerului,desi dupa operatie la biopsie nu a aparut nimic in acest sens.Dupa aceea au aparut ceva manifestari hormonale,palpitatii,dureri de oase,scaderea apetitului sexual.Dar au fost atatea cazuri de aparitie a cancerului ca urmare a fibroamelor uterine,incat eu cred ca e preferabil sa stai fara uter decat un astfel de risc.Si mie mi-au pastrat ovarele,nu m-am ingrasat iar manifestarile de premenopauza au aparut cred la timpul normal.Soacra mea are 80 de ani si a facut aceasta operatie la 40 de ani,deci curaj,multe femei au parte de asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

mama a facut asa ceva. doar ca ei i s-au inlaturat inclusiv ovarele.
nu e o operatie foarte complicata, te refaci repede dupa ea - in cateva sapatamani. la 2 ani dupa, mama nu mai are nici un fel de problema, ridica greutati, munceste...

pentru evitarea simptomelor conexe menopauzei (dezechilibre hormonale, bufeuri, ingrasat etc) ea face un implant hormonal, pe baza de hormoni naturali (riselle se numeste) o data la 6 luni. a luat ceva kilograme, dar E SANATOASA. asta e cel mai important. si la asta trebuie sa te gandesti si tu.
din punct de vedere al vietii sexuale, nu sunt restrictii decat in primele saptamani de la operatie. in rest...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

O prietena de-a mea a facut histerectomie, ovarele au ramas. Nu s-a ingrasat deloc, practic totul a ramas la fel doar ca nu mai are ciclu si nu mai poate face copii. Ea a avut niste fibroame si avea sangerari foarte mari cand avea ciclul, un chin luna de luna. Ea spune ca a fost cea mai buna decizie pe care putea sa o ia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

si mama si sora mea au trecut prin asta. de mama nu-mi mai amintesc, eram mica, dar pentru sora-mea (acum doi ani s-a intimplat) a fost relativ ok, s-a refacut destul de repede, a avut si are ceva probleme (senzatia de caldura, tensiune mare) dar le controleaza cu medicamente si controale periodice. s-a ingrasat putzin.

bafta, si sanatate multa!

Ana

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

va multumesc foarte frumos ptr raspunsuri.
asa mi-a spus si mie dr ,ca cea mai buna solutie ptr mine ,este aceasta operatie,dar mie imi este frica ,ptr ca atunci cand am facut conizatia(in august),tot asa am sperat ca o sa fie bine totul si raman doar cu atat si uite ca nu a fost sa fie ,ptr ca rezultatele nefiind bune am ajuns sa fac histerectomie.
acum stau si ma gandesc ca daca fac si aceasta operatie oare scap definitiv?
avand in vedere ca imi lasa ovarele ,nu as vrea ca peste o oerioada sa trebuiasca sa merg inca la o operatie ca sa imi scoata si pe acestea. Doamne fereste!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

stai linistita, este o operatie complicata, dar te vei reface repede si vei fi bine....este bine sa-ti iei toate masurile de precautie, nu merita sa risti si sa nu faci aceasta interventie

activeaza-ti PM de la profil personal

iti doresc multa sanatate

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasonia spune:

lili,
am intrebat sotul si mi-a spus ca nu e cazul sa-ti faci probleme,nu risti o alta operatie daca ovarele nu sunt afectate! Totul va fi bine,ai sa vezi!

Mergi la inceput

multumesc dana

mi-ai fost de mare ajutor,iti multumesc din suflet

Mergi la inceput