azi am implinit 1 zi....de cresa!

azi am implinit 1 zi....de cresa! | Autor: cristina73

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ieri mi-am dat puiuta la cresa pentru prima oara...plinge sufletul in mine...si totusi, sunt...mindra! Mindra ca fetita mea s-a descurcat binisor, s-a implicat in activitati si a mai plins din cind in cind dupa mami, mindra ca si-a luat bye-bye de la educatoare la plecare si mindra ca am inceput sa ne incadram in lumea asta inca noua pentru noi, in sistem si in societatea asta care e asa cum e...Acum e din nou la cresa, pling cind scriu, probabil mie imi va lua mai mult timp sa ma obisnuiesc cu ideea decit ei...Peste 2 saptamini incep si eu serviciul(sper sa am acces la internet) si ma rog lui D-zeu sa fie totul bine...
va pup
cristina73

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Cum sint din nou insarcinata si eu din septembrie o sa o dau la cresa pe Melany. Mi-e groaza cum se va acomoda.
delia, Melany & bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_frick spune:

Ai facut cea mai buna alegere trimitandu-ti fetita la cresa si cu siguranta ca tie iti e mai greu sa te obisnuiesti cu ideea decat ei...
Dupa cum ai spus si tu , ea s-a descurcat binisor (eu zic ca foarte bine avand in vedere ca a fost prima zi)...

Ai toate motivele sa fi mandra...

Succes!!!

poate imi spui si mie la ce cresa e fetita ta si poate poti sa-mi dai mai multe detalii despre ea....am si eu un baietel in varsta de 15 luni si as vrea sa-l dau la cresa

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Tin minte ca in prima zi de cresa (la 1 an si o luna aproape) cand m-am intors acasa mi se parea casa atat de pustie ... si parca auzeam plansetul ei din camera ei si ma duceam si vedeam patutzul gol si plingeam ... din pacate de cand a inceput cresa fata e tot timpul bolnava si sta mai mult acasa . of !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna fetelor,

Multumesc de raspunsuri si incurajari. De cind am postat subiectul asta au trecut aproape 5 luni(!!!) doar ca moderatorii l-au mutat aici de la "felicitari si anunturi".
Ce sa va spun, Alexandra mea s-a acomodat bine la cresa intre timp, maninca foarte bine acolo desi acasa mai face figuri. Ii place foarte mult de educatoarea ei ceea ce e foarte important, se vede ca se ocupa de ea. A inceput sa vorbeasca mult mai bine chiar in romaneste nu numai in engleza, stie deja citeva cintecele(cam fals si cu jumate de cuvinte dar oricum cinta!!) si in general e mult mai dezghetata si mai independenta decit inainte.Nu regret deloc ca am dat-o la cresa doar ca intr-adevar a avut o perioada in care se imbolnavea mereu, lua orice virus si bacterie de la cresa si facea forme destul de urite.Nici acum nu e chiar imuna, tot se mai imbolnaveste dar nu asa de des. Sper sa trecem cu bine peste iarna si sa nu stea prea mult acasa bolnava.
Cit am fost de suparata in prima zi- si chiar prima luna- ca am dat-o la cresa acum nu-mi pare rau deloc si cind se imbolnaveste facem cu schimbul cu sotul meu sa o ingrijim acasa dar nu i-as lua baby-sitter sub nici o forma.
Laura, noi locuim in Irlanda, fetita mea e aici la cresa,daca te intereseaza iti pot da orice detalii.
Simona,cred ca majoritatea copilasilor patesc la fel in primele saptamini,chiar luni, de cresa.Si noua ne=a fost(si ne este in continuare) greu sa jonglam cu serviciile ca sa o ingrijim cind e bolnava dar am discutat cu multi parinti si chiar cu medicul de familie si am inteles ca pina la urma se va "imuniza" .Noi nu am renuntat la cresa chiar daca ne batea gindul intr-o perioada, si sper ca am facut alegerea buna
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Ooof cresa! Din primavara sper sa mearga si Julia la cresa (in limita locurilor, ca altfel as fi dat-o si acum).
Cristina n-am inteles cum faceti de puteti sta acasa cand e puiul bolnav? Se dau concedii "de 3 zile" in cazuri din astea?

Fetelor din CH voi ce stiti? Am sa ma interesez si eu dar nu vreau sa par caraghioasa ca pun aceasta intrebare la job. (desi asta ma doare cel mai tare)

~~Adela & Julia 1 an si 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Adela, aici ai dreptul cam la 5 zile parca de concediu pe an pentru cazuri de urgenta .
La noi sta treaba in felul urmator:sotul meu are propria lui afacere si doar eu am servici cu program fix. Cind e bolnava micuta, sotul meu se trezeste la 5 dimineata, rezolva ce poate pina la 7 cind plec eu la servici, sta cu micuta pina vin eu de la servici la 6, apoi pleaca el la lucru pina la 10-11 noaptea, asta e . E adevarat ca nu rezolva foarte multe in zilele cind sta acasa cu micuta dar poate recupera in week-end-uri sau pe parcursul saptaminiilor viitoare. Nu e prea usor dar nu avem de ales fiindca nu avem pe nimeni aici care sa ne ajute.
E drept ca daca am fi avut amindoi servici cu program fix ar fi fost aproape imposibil sau ar fi trebuit sa lucram cumva in ture, idee n-am ce ne-am fi facut...

Mergi la inceput