va rog lamuriti-ma!

va rog lamuriti-ma! | Autor: BuBiKa-Dulce

Link direct la acest mesaj

Buna.as vrea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu anticonceptionalele.Azi am fost la planing pt ca vreau sa incep sa iau anticonceptionale si am ramas surprinsa cand am vazut ca doctorita doar a vorbit cu mine sfatuindu-ma ca ar fi bine sa iau Marvelon,fara sa imi faca vreun control.As vrea sa imi spuneti daca e normal ca doctorita sa imi spuna ea asa ce sa iau fara sa ma controleze.In cazul acesta spuneti-mi va rog daca e bine sa ii urmez sfatul sau sa merg la un medic privat.va rog lamuriti-ma.va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Pai de cand este medicul tau?

Pe mine doctora mea nu ma controlat cand mi-a zis de anticon. pt ca ma cunoaste si stie ce este bun pt mine.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Iuliana, sper ca modul in care te cunoaste doctorita e dupa niste analize de sange si controale anterioare.

Bubika-Dulce, sa inteleg ca ai fost la un cabinet gratuit de planing. Eu zic sa incerci si altul daca vor fi si intreaba de la inceput: vreau sa stiu daca pentru prescrierea anticonceptionalelor faceti investigatii. Presupun ca ai o varsta la care nu te dau banii afara din casa.

Ai facut foarte bine ca ai intrebat, pentru ca medicii nu ar trebui sa prescrie nimic dupa ureche.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Acum anticonceptionalele(toate aproape) au un nivl scazut de hormoni) , asa ca in afara de cateva intrebari cheie pe care ti le-ai pune si tu dupa c ai citi prospectul nu prea trebui sa faca mare lucru.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Eu zic ca-i mai bine sa iti faci niste analize daca nu ai mai luat nicicodata anticonceptionale pana acum .Si eu , acum vreo 4 ani , nestiind foarte multe despre acest subiect , am mers la un cabinet de planing gratuit si tipa respectiva de acolo ( care cred ca nu era nici macar doctora ci doar o simpla asistenta) mi-a pus cateva intrebari si apoi mi-a recomandat pastilele .Rezultatul ......am ajuns de la 56 kg la 68 kg , plus dureri de cap , nervozitate etc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Miruta , citeste prospectul inainte sa iei ceva.

Anticonceptionalele cresc pofta de mancare , ideea este ca atunci cand incpi sa le iei sa nu mananci de cate ori iti este pofta/foame , mananci normal.

Ce analize ar trebui sa-si faca?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Lista cu AC nu e atat de mare ,iar faptul ca doza de hormoni e mai mica , nu inseamna ca efectele secundare imediate sau pe termen lung nu exista.Pe prospect nu sunt trecute toate efectele , iar ginecologii nu fac decat sa le prezinta ca pe niste pilule minune care te scapa de toate problemele.Ar fi bine sa va informati in mai multe locuri , sa stiti exact ce luati si la ce ati putea sa va asteptati.
Intr-adevar daca nu sunt probleme endocrine , iar starea ovarelor este buna dupa cateva intrebari ginecologul se va decide ce sa-ti prescrie.Sunt femei care reactioneaza foarte bine la ele , altele nu le tolereaza.Primele luni in care organismul se obisnuieste cu ele este mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BuBiKa-Dulce spune:

Va multumesc mult pt sfaturi.eu am mai fost anu trecut la ginecolog pt o problema minora..(aveam o mica infectie de la apa)si mi-a spus doctoritza deacolo sa iau yasmin,dar asta dupa ce mi-a facut un control.De aceea mi s-a parut ciudat la planing.Si in legatura cu yasmin am renuntat pt ca nu ma simteam io bine asa si eram tot timpu nervoasa,cu dureri de cap si stari deastea.Doctoritza asta de la planing mi-a zis ca multe fete iau marvelon si ca e pt majoritatea.Dar eu tot nu am incredere asa dupa ochi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BuBiKa-Dulce spune:

Sa incerc cu marvelon o luna sa vad cum e?credeti ca ar fi o problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

BuBiKa-Dulce,

Uite raspunsul dat de un medic ginecolog:

"Intrebare: Fara un consult ginecologic cum as putea stii totusi care sunt anticonceptionalele potrivite pentru mine? Se pot face recomandari in aceasta privinta doar pe baza unor eventuale informatii pe care medicul le solicita pacientei?
Raspuns: nu. trebuie consult ginecologic, echografie, examen de san si papanicolau. chiar si o coagulograma."

Din pacate in realitate foarte putini medici fac toate aceste investigatii inainte de prescrierea ACO. Marea majoritate se rezuma la o discutie cu pacienta asa cum a zis si XIO.
Sigur daca tu ceri sa ti se faca coagulograma, ex. de san, ex. ginecologic, eco, papanicolau probabil ca ti se vor face la un cabinet particular. Din pacate toate astea costa bani asa ca vezi ce buget detii.

Vezi ca exista la Giulesti, Centrul de Planificare. Din cate stiu eu acolo iesi ieftin.
Dar programeaza-te la un dr. bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

mare grija cu anticonceptionalele, chiar si cu nivel scazut de hormoni
eu am luat timp de un an si m-am ingrasat 8 kg...eu ii spunea dr.ca nu e ok, ea zicea sa fiu linsitita (desi imi facusem analize inainte sa le iau)
acum folosesc alte metode, nu mai vreau sa pun gura pe asa ceva

bafta

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput