Microginon luat mai devreme?

Microginon luat mai devreme? | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
S-a ivit o problema. O prietena de-a mea foloseste microginon cu 21 de pastile, doar de o luna. Si nu stiu cum si-a incurcat calculele, ca urmatoarea folie, in loc sa o inceapa dupa pauza de 7 zile, adica in a 8-a zi, a inceput-o in ziua a patra. Cand si-a dat seama de greseala m-a sunat pe mine ca stia ca eu folosesc mai de mult asa ceva, sa ma intrebe ce i se poate intampla. Dar habar nu am! Are cineva idee daca ar trebui sa se ingrijoreze? Si ce sa faca acum, sa intrerupa si sa faca o pauza pana la menstruatia urmatoare si sa o ia de la inceput sau sa continue asa? Dar protectia mai e la fel, sau ar trebui sa se fereasca si altfel?
Mutumiri anticipate in numele ei, cat si al meu, ca m-a facut curioasa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

parere personala: sa mearga mai departe cu folia...si da, e protejata; daca intrerupe in ceva zile ii vine menstra si cred ca mai rau se da peste cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany2007 spune:

Am patit si eu acelasi lucru cu acest tip de anticonceptionale si medicul de familie mi-a recomandat sa le intrerup si sa astept pana la urmatoarea menstruatie. Acum parerile sunt impartite !!!

Dana 24+ Luca-Rares

www.flickr.com/photos/11543857@N07/" target="_blank">Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Stiu sigur de la un ginecolog:
Daca vrei sa modifici ziua in care iti vine ciclul (de ex luni in loc de miercuri) tot ce trebuie sa faci e sa incepi folia urmatoare cu 2 zile mai devreme, adica 5 zile de pauza in loc de 7.

Nu e recomandat sa faci asta toata ziua - buna ziua; organismul e bine sa se obisnuiasca cu ritmul de 28 de zile. Dar odata la cateva luni bune, merge.

Deci e Ok sa continue folia; chiar recomandat, daca ar lua 1-2 pastile si apoi s-ar opri mai mult ar deregla organismul.

(In schimb nu e bine sa faci pauza mai mare de 7 zile; corpul intra in starea de "fara pilule", nici nu mai esti protejata, etc.)

Mergi la inceput